foto: IMAGO/Giulio Ciamillo
"Žalgiris" bez savainotā Šmita uzvar Milānas klubu. Spēli Kauņā klātienē skatās arī Biedriņš
Kauņas "Žalgiris" bez savainotā Rolanda Šmita pieteikumā ceturtdien izcīnīja uzvaru
Basketbols
2024. gada 28. marts, 22:18

"Žalgiris" bez savainotā Šmita uzvar Milānas klubu. Spēli Kauņā klātienē skatās arī Biedriņš

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Lietuvas basketbola komanda Kauņas "Žalgiris" bez savainotā Rolanda Šmita pieteikumā ceturtdien izcīnīja uzvaru ULEB Eirolīgas 32.kārtas spēlē, saglabājot cerības iekļūt "play-in" fāzē. Maču klātienē Lietuvā vēroja arī Andris Biedriņš.

Kauņas vienība mājās ar rezultātu 87:73 (14:17, 21:20, 24:17, 28:19) pārspēja Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

15.martā spēlē viesos pie Minhenes "Bayern" Šmits otrās ceturtdaļas vidū pēc piezemēšanās savainoja labās kājas potīti un izlaidis trīs Eirolīgas mačus pēc kārtas.

"Žalgiris" komandā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Kīnens Evanss, 17 punkti un piecas rezultatīvas piespēles bija Edmondam Samneram, bet 13 punktus guva Arns Butkevičs.

Iespaidīgo spēli "Žalgiris" arēnā goda vietā vēroja arī basketbolists Andris Biedriņš. Latvieša zaļais apģērbs liecina - viņš šovakar atbalsta "Žalgiris" klubu. Foto: ekrānuzņēmums no https://www.instagram.com/bczalgiriskaunas/

Milāniešiem Nikola Mirotičs guva 19 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Šabazam Napjēram bija 17 punkti.

Kauņas basketbolisti ar 14 uzvarām 32 mačos ieņem 12.vietu, bet "AX Armani Exchange Olimpia" ar tādu pašu bilanci ir pozīciju zemāk. Riharda Lomaža pārstāvētā un Lukas Banki trenētā Boloņas

"Virtus" ar 17 panākumiem 31 cīņā ir astotā un piektdien mājās tiksies ar vicelīderi Atēnu "Panathinaikos" (20-11).

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

Izpārdotā "Žalgiris" arēnā kopā ar 15 000 skatītājiem, kā arī Lietuvas sporta un mūzikas zvaigznēm spēli vēroja arī latviešu basketbolists Andris Biedriņš.