foto: https://www.instagram.com/bczalgiriskaunas/
FOTO: "Žalgiris" basketbola spēli Kauņā apmeklē arī Andris Biedriņš
Basketbols
2022. gada 9. decembris, 22:35

FOTO: "Žalgiris" basketbola spēli Kauņā apmeklē arī Andris Biedriņš

Jauns.lv

ULEB Eirolīgas spēli starp Kauņas "Žalgiris" un Stambulas "Anadolu Efes" šovakar, 9. decembrī, klātienē Kauņā vēroja arī bijušais NBA spēlētājs Andris Biedriņš.

Pēc karjeras beigām Biedriņš vien retu reizi redzams ar sportu saistītos publiskos pasākumos, un šī spēle Lietuvā bija viena no tām.

Latvijas izlases basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētajam Kauņas klubam gan šī diena nebija veiksmīga - "Žalgiris" zaudēja pašreizējiem čempioniem "Anadolu Efes" ar 60:86. Šmits guva astoņus punktus, laukumā pavadot 22 minūtes un 27 sekundes.

Andra Biedriņa viesošanos Baltijas basketbola galvaspilsētā piefiksējuši arī "Žalgiris" komandas pārstāvji, sociālajos tīklos publicējot foto no arēnas skatītāju rindām un parakstu: "Dažas zvaigznes no visas Baltijas ir ieradušās baudīt šovu Kauņā!" Komentāros kāds "Žalgiris" fans papildinājis, ka tas ir latvietis, un kāds cits min - varbūt Biedriņš?

Andris Biedriņš ir pirmais Latvijas basketbolists, kurš izvēlēts NBA draftā - 2004. gadā Goldensteitas "Warriors" komanda izvēlējās viņu ar 11. numuru. NBA Biedriņš aizvadīja kopumā desmit sezonas, tostarp deviņas sezonas viņš spēlēja Goldensteitas "Warriors" komandā, bet karjeru noslēdza Jūtas "Jazz" komandā. Karjeras laikā NBA Biedriņš kopumā aizvadīja 516 regulārā čempionāta spēles.

foto: Fort Worth Star-Telegram/MCT/Sip/ Vida Press
Biedriņš NBA karjeras laikā 2009. gadā.

Pēc karjeras beigām Biedriņš publiskos pasākumos redzams reti. Viņš dzīvo Latvijā un kopā ar sievu Madaru Biedriņu audzina trīs bērnus.

Andris Biedriņš „Sprite Kings Air” sacensībās

Andris Biedriņš piedalījās žūrijā „Sprite Kings Air” sacensībās Grīziņkalnā 2015. gada 7. jūlijā

gallery icon

Jaunieši drūzmējas, lai nofotografētos ar Andri Biedriņu

gallery icon

Biedriņu ģimene 2018. gada vasarā

gallery icon