foto: Instagram @markcolemanufc
“Esmu pateicīgs, ka es un mani vecāki izkļuvām dzīvi!” savus tuvos izglābušais UFC cīkstonis atmodies no komas
Marks Kolmens atlabst.
Sporta zvaigznes
2024. gada 16. marts, 23:46

“Esmu pateicīgs, ka es un mani vecāki izkļuvām dzīvi!” savus tuvos izglābušais UFC cīkstonis atmodies no komas

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Kādreizējais jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Marks Kolmens, kurš izcēlās ar apbrīnojamu drosmi un varonību, izglābjot no liesmām savus vecākus, atmodies no komas un sācis atveseļoties.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 12. martā ASV Ohaio štatā izcēlās ugunsgrēks kādreizējā UFC (Ultimate fighting championship) cīkstoņa Marka Kolmena vecāku mājās, un bijušais sportists no liesmām spēja izglābt savus vecākus. Kā savā “Instagram” kontā vēstīja slavenā cīkstoņa meita Morgana Kolmena, tēvs esot no degošās mājās uz rokām iznesis savus vecākus Denu un Koniju, bet pēc tam devies pakaļ ģimenes mīlulim Hammeram, kuru, neraugoties uz milzu pūlēm, izglābt tomēr nav spējis.

Kolmens pāris dienu pēc ugunsgrēka atradies mākslīgi izraisītā komā, no kuras tagad laimīgi atmodies.

Glābēji, kas reaģēja uz izsaukumu par ugunsgrēku neilgi pirms 4:00 ziņoja, ka trīs cilvēkiem izdevies izkļūt no degošās mājas paša spēkiem, bet viens mēģinājis atgriezties, lai glābtu suni.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka Kolmens "nav labā stāvoklī", teikts ziņojumā. Viņa seja un rokas bija noklātas ar melniem sodrējiem, viņam bijis klepus un apgrūtināta elpošana", teikts ziņojumā.

foto: ekrānuzņēmums no video
Māja, kurā izcēlās ugunsgrēks.

Kolmens piektdien sociālajos tīklos dalījies ar fotogrāfiju, kurā viņš atrodas slimnīcas gultā un pacēlis īkšķi. "Vispirms vēlos pateikties savam augstākajam spēkam, kas atrodas virs manis,” piebilstot, ka bez viņa tas nebūtu iespējams. "Tālāk es vēlos pateikties ikvienam no jums par lūgšanām, atbalstu un dāsnumu. Es vienmēr zināju, ka man apkārt ir vislabākie fani," ieraksts turpinājās. "Tas, ko jūs esat darījuši manis un manas ģimenes labā, ir patiesi apbrīnojami."

Pūļa finansēšanas platformā “GoFundMe” Kolmena ģimenei ir savākti teju 120 000 ASV dolāru (vairāk nekā 110 tūkstoši eiro)

Kolmens arī pateicās ārstiem, medmāsām un slimnīcas personālam, kas izglāba viņa dzīvību, piebilstot: "Esmu svētīts un pateicīgs, ka es un mani vecāki izkļuvām dzīvi".

Kolmena meitas ceturtdien savā GoFundMe kontā dalījās arī ar emocionālu video no slimnīcas, kurā Kolmens stāsta par ugunsgrēku savā bērnības mājā un pauž neticību, ka arī viņa vecākiem nekas nav noticis. "Man bija jāpieņem lēmums," viņš teica videoierakstā. "Es izgāju no savas istabas un devos pie durvīm, un tas jau bija šausmīgi, es nevarēju paelpot. Es vecākus dabūju ārā, bet nevarēju atrast Hammeru," viņš teica.

Kolmens suni sauca par savu "palīgu" un "labāko draugu". "Mēs kopā pavadījām katru dienu, un man viņa tik ļoti pietrūks," viņš piektdien ierakstīja vietnē "Instagram".

Cīkstoņa māte apstiprina, ka viņu un vīru pamodinājis Marks, kurš izglābis abiem dzīvības. Sākotnēji tika ziņots, ka Kolmenu pamodinājis tieši Hammers.

Ugunsgrēkā izcelsmē vainu uzņēmusies cīkstoņa māte, kura apgalvo, ka aizmirsusi izslēgt plīti no kuras arī izcēlies ugunsgrēks, kas pilnībā nopostījis māju, vēsta “ABC News”