foto: Ekrānuzņēmums no "X".
Izglāba no liesmām vecākus, bet varonīgo suni nespēja. Komā nonācis leģendārs UFC cīkstonis
Marks Kolmens.
Sporta zvaigznes
2024. gada 13. marts, 16:52

Izglāba no liesmām vecākus, bet varonīgo suni nespēja. Komā nonācis leģendārs UFC cīkstonis

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Kādreizējais jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Marks Kolmens izcēlies ar apbrīnojamu drosmi un varonību, tomēr tagad pats cīnās par savu dzīvību, vēsta CNN.

12. martā ASV Ohaio štatā izcēlās ugunsgrēks kādreizējā UFC (Ultimate fighting championship) cīkstoņa Marka Kolmena mājās, un bijušais sportists no liesmām spēja izglābt savus vecākus. Kā savā “Instagram” kontā vēsta slavenā cīkstoņa meita Morgana Kolmena, tēvs esot no degošās mājās uz rokām iznesis savus vecākus Denu un Koniju, bet pēc tam devies pakaļ ģimenes mīlulim Hammeram, kuru, neraugoties uz milzu pūlēm, izglābt tomēr nav spējis.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Leģendārais cīkstonis Marks Kolmens.

Kā atklāj Morgana, viņas tētis pēc šī varoņdarba šobrīd pats cīnās par dzīvību, esot pieslēgts pie mākslīgas elpināšanas sistēmas. "Mūsu tēvs vienmēr ir bijis mūsu varonis un mums nozīmē visu pasauli. Viņš ir un vienmēr būs cīnītājs. Spēcīgākais [un] drosmīgākais cilvēks, kādu es pazīstu. Lūdzu, turpiniet lūgties par viņu un mūsu ģimeni šajā ārkārtīgi grūtajā laikā," raksta Kolmena meita.

Vietējā Toledo policija sīkāku informāciju par notikušo pagaidām nesniedz. Savukārt sportista menedžeris apstiprinājis, ka Kolmens pašlaik atrodoties mākslīgajā komā.

Tikmēr Kolmena otra meita Kenzija savos “Instagram" īsajos stāstos norādīja, ka tieši suns Hammers ir izglābis savu saimnieku dzīvības, ja sajūtot piedūmojumu ir sācis riet un pamodinājis Marku no miega.

Tikmēr MMA aprakstītājs Džonatans Snoudens, kurš ir tuvu tam, lai publicētu grāmatu par Kolmenu, vietnē “X” publicēja attēlu, kurā 59 gadus vecais cīkstonis ir pieslēgts pie mākslīgas elpināšanas ventilatora. "Ja kāds var atvairīt pašu nāvi, tad tas ir Marks," piebilda Snoudens.

Informāciju par situācijas nopietnību sociālajos tīklos apstiprinājis arī Kolmena sens draugs, cits bijušais UFC cīkstonis Vess Simss.

Tikmēr Kolmena māte Konija sociālajā tīklā “Facebook” publicēja ziņu: "Paldies Dievam, ka esam dzīvi" un aicināja "lūgties par Marku".

Marks Kolmens tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem cīnītājiem UFC vēsturē, kļūstot par pirmo UFC čempionu smagsvaru kategorijā. Viņš karjeru noslēdza ar bilanci 16-10, un 2008. gadā tika uzņemts UFC Slavas zālē.

Pirms pievēršanās MMA, Kolmens nodarbojās ar brīvo cīņu, kļūstot ar ASV koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionu. Starptautiskā arēnā viņš 1992. gadā pārstāvējis ASV Barselonas olimpiskajās spēlēs, kur izcīnīja septīto vietu, bet gadu iepriekš Bulgārijā notikušajā pasaules čempionātā tika pie sudraba medaļas.