foto: LETA
"Prizmas" hokejisti gūst uzvaru OHL "play-off" spēlē Tallinā
Hokejs
2024. gada 6. marts, 21:27

"Prizmas" hokejisti gūst uzvaru OHL "play-off" spēlē Tallinā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rīgas "Prizma" trešdien Tallinā svinēja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla trešajā spēlē. "Prizma" ar 7:4 (2:0, 4:4, 1:0) pārspēja Tallinas "Panter", sērijā līdz trim uzvarām rezultātam kļūstot 2-1 "Prizmas" labā.

Edijs Brahmanis 15. un Miķelis Rēdlihs 18. minūtē panāca 2:0 rīdzinieku labā.

Daņiils Fursa otrā perioda 40. sekundē vienus vārtus atguva, bet 24. minūtē izlīdzināja rezultātu - 2:2.

Līdz 31. minūtes beigām Emīls Ezītis vairākumā, Kristaps Liepa un Haralds Štrombergs vairākumā panāca 5:2 viesu labā, bet 33. minūtē Fursa vairākumā guva savus trešos vārtus spēlē.

Uzvarētājiem pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Ezītis (2+1), Brahmanis un Rēdlihs (abiem - 1+2), bet Kristaps Riekstiņš guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja.

Mājiniekiem bez Fursas "hat-trick" trīs rezultativitātes punktus (0+3) sakrāja arī Daņiils Carkovskis, bet divus (0+2) - Ņikita Puzakovs.

Jānis Auziņš "Prizmas" vārtos atvairīja 13 no 17 metieniem, bet pretējā laukuma galā Villems Henriks Koitmā tika galā ar 38 no 45 metieniem.

Šī pāra uzvarētāja pusfinālā tiksies ar "Zemgale"/LBTU. Otrā pārī "Kurbads" ar 2-0 ir vadībā duelī ar Hokeja skolas "Rīga" vienību, cīnoties par tiesībām pusfinālā tikties ar "Mogo"/LSPA.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļuva sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiek līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu un Baltijas čempiontitulu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.