foto: LETA
"TTT Rīga" basketbolistes Baltijas līgā izcīna pārliecinošu uzvaru
"TTT Rīga" spēlētāja Gabija Meškonite tika pie 15 punktiem un astoņām bumbām zem groziem.
Basketbols
2024. gada 6. marts, 21:07

"TTT Rīga" basketbolistes Baltijas līgā izcīna pārliecinošu uzvaru

Jauns.lv/LETA

"TTT Rīga" trešdien "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Rīdzinieces viesos ar rezultātu 95:68 (21:15, 33:16, 23:19, 18:18) pārspēja "Liepāja"/LSSS komandu, svinot Baltijas līgā 17. panākumu pēc kārtas.

Starp uzvarētājām rezultatīvākā ar 32 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Evelīna Otto, Gabija Meskonīte tika pie 15 punktiem un astoņām bumbām zem groziem, un Vanesa Jasa iekrāja 12 punktus un piecas rezultatīvas piespēles.

Liepājnieces no zaudējuma neglāba Kitija Muzikante un Maija Aploka, kuras guva attiecīgi 14 un 12 punktus, kamēr Estere Petrus guva 11 punktus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles.

"TTT Rīga" ar 17 uzvarām tikpat spēlēs turnīra tabulā ieņem trešo vietu, bet "Liepāja"/LSSS ar bilanci 11-11 ierindojas sestajā pozīcijā.

Latviju BSBL pārstāv "TTT Rīga", "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU, "Jūrmala" un "TTT Juniores", bet Lietuvu - Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes", Klaipēdas LCC, "Šiauliai-Vilmers" un jaunpienācēja "Panevezys".

Pamatturnīrā tiek izspēlēti divi apļi. Pirmās vietas ieguvēja kvalificējas finālčetrinieka turnīram, bet 2.-7.vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā divu spēļu sērijās noskaidros vēl trīs "Final 4" dalībnieces.

Sezonas beigās tiks izspēlēts arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionāts, kurā tiks noskaidrotas Latvijas čempiones.

Iepriekšējā sezonā par BSBL čempionvienību kļuva "TTT Rīga", kas finālā ar 69:68 pārspēja Viļņas "Kibirkštis" komandu, bet Latvijas čempionātā rīdzinieces finālsērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 bija pārākas pār RSU basketbolistēm.