Hokejs
2024. gada 26. februāris, 22:20

VIDEO: "Mēs kaifojam no katras šeit pavadītās dienas!" Latvijas hokejists sajūsmā par dalību Putina spēlēs

Jauns.lv/TV3

Latvijas hokejists Ņikita Zantmans pēc dalības tā dēvētajās "Putina spēlēs" dalījies savā sajūsmā par dalību sporta pasākumā, kā arī pateicies organizatoriem par viesmīlīgo uzņemšanu.

“Mēs vācām komandu no Igaunijas un Latvijas un bija sarežģīti atrast kibersportistus – tādus, kas būtu gatavi braukt. Emocijas nereālas! Liels paldies jums, mēs kaifojam no katras šeit pavadītās dienas,” pēc spēles komentētājiem vēstīja Zantmans.

Tā sauktā  "Baltijas izlase" mērojās spēkiem ar sportistiem no Meksikas, un neveiklajā cīņā cieta zaudējumu. Spēles princips bija visnotaļ savdabīgs – komandas sacentās gan reālā hokejā uz ledus, gan spēlējot hokeju kā videospēli.

Komandā tika iekļauti arī vairāki sportisti no Latvijas -  Ervīns Muštukovs, Kirils Tambijevs, Pāvels Goroškovs, Martins Lavrovs, Aleksejs Popovs, Alisers Mubarakšins un Ņikita Zantmans.

No šiem Latvijas hokejistiem šosezon Krievijā spēlē tikai aizsargs Mubarakšins, kurš pēdējos trīs gadus ir Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazaņas "Bars" sastāvā. Kirils Tambijevs ir leģendārā Latvijas izlases hokejista Leonīda Tambijeva dēls, kurš pats savulaik bijis valstsvienības kandidāts. Leonīds Tambijevs turpina strādāt Krievijā, kur vada KHL komandu Vladivostokas “Admiral”.

Jau ziņots, ka Latviešu hokejistiem, kuri piedalījās Putina atklātās sporta spēlēs Krievijā, atņemtas licences. Tāpat sportistu rīcību sācis izvērtēt Valsts drošības dienests.

"VDD vērtējumā pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos piedalīties sporta pasākumos agresorvalstī Krievijā ir pretrunā Latvijas nacionālās drošības interesēm un demokrātiskās sabiedrības pamatvērtībām, kas ietver cieņu pret cilvēka dzīvību un citas neatkarīgas valsts teritoriālo neaizskaramību," vēstīja dienestā.

Vairāk skaties video!