foto: VALMIERA GLASS VIA Basketbols
Valmieras basketbolisti LIBL mačā zaudē Tartu vienībai
Šoreiz zaudējums.
Basketbols
2024. gada 6. februāris, 20:58

Valmieras basketbolisti LIBL mačā zaudē Tartu vienībai

Jauns.lv/LETA

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" otrdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Valmierieši savā laukumā ar rezultātu 61:69 (17:18, 13:22, 16:10, 15:19) piekāpās Gundara Vētras vadītajai un valmierieša Rinalda Mālmaņa pārstāvētajai Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandai.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Kristofers Karlsons, kamēr Seneka Naits pievienoja vēl desmit punktus un sešas atlēkušās bumbas.

Tartu vienībā Rains Veidemans izcēlās ar 16 punktiem, Merts Rozentāls izcēlās ar 15 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, un Mālmanis, spēlējot nedaudz vairāk kā 20 minūtes, guva septiņus punktus.

Valmieras komanda ar četrām uzvarām 20 spēlēs ieņem 14.vietu, bet Tartu basketbolisti ar 15 panākumiem 22 cīņās ir piektie. 

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.