Basketbols
2024. gada 23. janvāris, 21:11

"TTT Rīga" Baltijas līgas mačā uzvara Klaipēdā; Liepājas basketbolistēm neveiksme savā laukumā

Jauns.lv

"TTT Rīga" otrdien Klaipēdā svinēja uzvaru "Betsafe" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) līderu mačā, bet "Liepāja"/LSSS piedzīvoja neveiksmi savā laukumā.

"TTT Rīga" viesos ar 84:71 (20:19, 23:20, 15:19, 26:13) pieveica Klaipēdas LCC.

Rīdziniecēm rezultatīvākā ar 22 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un deviņām izprovocētām piezīmēm bija Gabija Meškonīte, Kairas Lambertes kontā 20 punkti, sešas rezultatīvas piespēles un pa piecām pārķertām bumbām un izprovocētām piezīmēm, 11 punktus, piecas kļūdas un piecas personiskās piezīmes sakrāja Vanesa Jasa, bet pa 10 punktiem guva Evelīna Otto un Luīze Sila, kuras kontā arī astoņas atlēkušās bumbas un piecas izprovocētas piezīmes.

Mājinieču rindās latviete Līna Loceniece ar 25 gūtiem punktiem bija rezultatīvākā, bet Elizabete Bulāne sakrāja sešus punktus un astoņas rezultatīvas piespēles. Otra rezultatīvākā LCC rindās ar 17 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Gerda Raulušaitīte.

Otrā spēlē "Liepāja"/LSSS ar 65:75 (10:17, 14:20, 24:18, 17:20) piekāpās Viļņas "Kibirkštis".

Mājiniecēm 14 punktus guva Kitija Muzikante, 13 punktus un sešas kļūdas sakrāja Estere Petrus, 11 punktus guva Daniela Grigorjeva, bet 10 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Madara Šmite.

Viešņām ar 30 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Ugne Grigaļūnaite, bet 14 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām - Egle Zabotkaite.

Klaipēdas komanda ar bilanci 13-3 turnīra tabulā ir pirmā, "TTT Rīga" ar 12 uzvarām 12 spēlēs ir trešā, "Kibirkštis" ar 12 panākumiem 16 cīņās ir ceturtā, bet Liepājas klubs ar astoņām uzvarām 16 spēlēs ieņem sesto vietu.

Latviju BSBL pārstāv "TTT Rīga", "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU, "Jūrmala" un "TTT Juniores", bet Lietuvu - Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes", Klaipēdas LCC, "Šiauliai-Vilmers" un jaunpienācēja "Panevezys".

Pamatturnīrā tiek izspēlēti divi apļi. Pirmās vietas ieguvēja kvalificējas finālčetrinieka turnīram, bet 2.-7.vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā divu spēļu sērijās noskaidros vēl trīs "Final 4" dalībnieces.

Sezonas beigās tiks izspēlēts arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionāts, kurā tiks noskaidrotas Latvijas čempiones.

Iepriekšējā sezonā par BSBL čempionvienību kļuva "TTT Rīga", kas finālā ar 69:68 pārspēja Viļņas "Kibirkštis" komandu, bet Latvijas čempionātā rīdzinieces finālsērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 bija pārākas pār RSU basketbolistēm.