foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
"Celtics" faniem jaunas bažas: Porziņģis savainojis ceļgalu
Kristaps Porziņģis ceļgalu savainoja spēlē pret Ņujorkas "Knicks", tomēr sasitums neesot nopietns un jau tuvākajās dienās latvietim vajadzētu atgriezties laukumā.
Basketbols
2023. gada 15. novembris, 11:30

"Celtics" faniem jaunas bažas: Porziņģis savainojis ceļgalu

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis iedzīvojies ceļgala savainojumā, vēsta viņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics".

Tiek ziņots, ka Porziņģim ir labās kājas ceļgala sasitums un viņš varētu izlaist komandas nākamo maču trešdien pret Filadelfijas "76ers". Bostonas komandai pietuvināti basketbola apskatnieki zina teikt, ka sasitums nav nopietns un jau tuvākajā laikā latvietis varēs atgriezties laukumā un darboties ar pilnu jaudu.

Tie ziņots, ka Kristaps ceļgalu sasitis pēdējā spēlē pret Ņujorkas "Knicks", kad kādā no epizodēm laukumā tika manīts klibojam. Interesanti, ka tieši uz šo spēli no Latvijas bija ieradusies Kristapa mamma Ingrīda un brālis Mārtiņš, bet puslaika pārtraukumā uzstājās titulētais jauniešu koris "Kamēr...".

Līdz ar Kristapa aizmainīšanu uz "Celtics" šīs komandas līdzjutēju galvenās bažas bija saistītas tieši ar latvieša veselību, jo latvietis savā karjerā astoņu sezonu karjerā tikai debijas regulārajā sezonā aizvadīja 72 no 82 spēlēm, turkāt 2018./19. gada sezona tika izlaista pilnībā, atkopjoties no ceļgala krustenisko saišu plīsuma.

Kristaps Porziņģis jau staigā bez kruķiem

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis divas nedēļas pēc ceļgala operācijas sācis pārvietoties bez kruķu ...

gallery icon

Pagaidām gan ar Kristapa veselību Bostonā viss bijis labi un latvietis piedalījās visās desmit regulārās sezonas spēlēs. Pirms mača pret Minesotas "Timberwolves" Kristapa dalība spēlē bija zem jautājuma zīmes, jo basketbolista acī bija iemeties miežgrauds, tomēr Porziņģis varēja doties laukumā, bet ar 20 gūtiem punktiem neglāba no pirmā zaudējuma sezonā pret šobrīd vienu no spēcīgākajām Rietumu konferences komandām.

"Celtics" un "76ers" ir Austrumu konferences līdervienības, katra ar astoņām uzvarām desmit mačos ieņemot pirmo un otro vietu.

Porziņģis šosezon laukumā devies visās desmit spēlēs un vidēji mačā izcēlies ar 19,7 punktiem, 6,2 izcīnītām atlēkušajām bumbām, 1,9 rezultatīvām piespēlēm un 1,3 bloķētiem metieniem.