Basketbols
2023. gada 14. novembris, 11:08

VIDEO: uz pasaules basketbola lielākās skatuves jauniešu koris “Kamēr…” skaisti un krāšņi izskandina Latvijas vārdu

Jauns.lv

Jauniešu koris "Kamēr..." aizvadītajā naktī uzstājās "TD Garden" arēnā Bostonā latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētās "Celtics" komandas spēles puslaika pārtraukumā.

Godinot Kristapu Porziņģi un izrādot cieņu Latvijas Neatkarības svētku nedēļai, “TD Garden” aizvadītajā naktī uzstājās titulētais jauniešu koris "Kamēr...".

“Kamēr…” priekšnesums nebija garš – vien divas dziesmas – tomēr tas izraisīja visai lielu spēles apmeklētāju sajūsmu – aplausu un ovāciju vētru.

Šāda savu spēlētāju un viņu izcelsmes godināšana ir visai ierasta prakse daudzās NBA komandās. Kristapa karjeras laikā vairākkārt ir aizvadītas basketbola spēles ar Latvijas tematiku.

"TD Garden" ir viena no pasaulē slavenākajām basketbola arēnām, kurā savas spēles aizvada viena no divām visu laiku titulētākajām NBA komandām Bostonas "Celtics". Bostonieši un Losandželosas "Lakers" NBA čempionātā ir uzvarējuši 17 reizes, kamēr trešā titulētākā NBA komanda ar septiņiem panākumiem ir Goldensteitas "Warriors".

Pēc spēles kora “Kamēr…” dziedātāji izmantoja iespēja nofotografēties ar vienu no slavenākajiem latviešiem pasaulēs Kristapu Porziņģi. Kopbildē redzams, ka vairāki koristi bija tērpušies Bostonas “Celtics” vai Latvijas basketbola izlases kreklos ar Porziņģa uzvārdu uz muguras.

Koris koncertturnejā ASV sniedza priekšnesumu ari Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē prezentācijas pasākumā Ņujorkā un uzstājās ar koncertu Kenedija centra Tūkstošgades koncertzālē Vašingtonā. Tāpat koris "Kamēr..." sniedzis koncertus latviešu draudzēm visās trijās pilsētās.