foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: spāņu basketbola zvaigzne Ļuļs izceļas ar vēl vienu provokāciju; mūsu Rodions Kurucs neļauj sākties asumiem
Rodions Kurucs un Sito Alonso bija ļoti pārsteigti par Serhio Ļuļa nesaprotamo rīcību.
Basketbols
2023. gada 16. oktobris, 16:26

VIDEO: spāņu basketbola zvaigzne Ļuļs izceļas ar vēl vienu provokāciju; mūsu Rodions Kurucs neļauj sākties asumiem

Jauns.lv

Spānijas basketbola virslīgas (ACB) svētdienas agrā spēle “WiZink Center” arēnā Spānijas galvaspilsētā starp Madrides “Real” un Rodiona Kuruca pārstāvēto Mursijas UCAM aizritēja visai nokaitētā gaisotnē. Prieks, ka mūsu izlases basketbolists neļāva sabojāt basketbola svētkus.

Ne pirmo reizi spēlētāja karjerā ar visai nesaprotamu un provokatīvu rīcību izcēlās Spānijas basketbola veterāns Sehio Ļuļs, kurš, dodoties uz ģērbtuvēm puslaika pārtraukumā, divas reizes iepliķēja Mursijas kluba treneri Sito Alonso.

Ļuļs nesaprotamu iemeslu vadīts, ejot garām 47 gadus vecajam basketbola speciālistam, uzsita sākotnēji pa plecu, bet pēc tam pa galvu un “braši” devās ģērbtuvju virzienā. Alonso pamatīgi aizsvilās un devās pakaļ spāņu basketbolistam. Labi, ka trenerim tajā brīdī blakus bija mūsu basketbolists Rodions Kurucs, kurš spēja saglabāt vēsu prātu un neļāva Sito Alonso doties noskaidrot Ļuļa rīcības iemeslus.

Epizode tālāk neeskalējās un iesaistītie arī nekādus taustāmus sodus līdz šim nav saņēmuši.

Interesanti, ka pats Rodions Kurucs nereti spēļu laikā aizsvilstas pēc pretinieku provokācijām vai asākām darbībām, bet šoreiz spēja rīkoties ļoti nosvērti un, iespējams, paglāba savu treneri no kāda bargāka soda.

Sito Alonso ir cienīts basketbola speciālists, kurš karjeras laikā vadījis tādus slavenus klubus kā Badalonas “Joventud”, Bilbao “Gipuzkoa Basket”, Vitorijas “Baskonia”, Zagrebas “Cedevita” un “Barcelona”, kā arī Spānijas U-20 valstsvienību. Alonso vadībā spēlējuši arī tādi Latvijas basketbolisti kā Kristaps Valters, Dairis Bertāns. Iespējams, tieši darbs “Real” niknākājos sāncenšu “Barcelona” rindās bija iemesls šādai nesaprotamai Ļuļa rīcībai. Lai gan arī pašā mačā netrūka kaislību. Tieši puslaika izskaņā treneris Alonso pamatīgu uzvilkās, par centra spēlētājam Musam Dianē piešķirto tehnisko piezīmi (par tēlošanu), kad bija saņēmis sitienu no “Real” kaboverdiešu centra Valtera Tavareša.

Vēlāk finālspēlē Ļuļs guva vien divus punktus, bet tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju, jo viņa sarežģītais metiens atnesa negaidītu uzvaru pret sezonas galveno favorīti Pirejas “Olympiacos”.

Pašā spēlē Kuruca pārstāvētā komanda piekāpās pagājušās sezonas ULEB Eirolīgas čempioniem un Spānijas vicečempioniem ar 92:106 (22:15, 15:27, 25:39, 30:25) piekāpās Madrides "Real".

Sākumsastāvā maču sākušais Kurucs spēlēja 25 minūtes un 18 sekundes, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem, kā arī vienīgo tālmetienu un abus divus soda metienus. Latvietim bija visvairāk atlēkušo bumbu savā komandā - astoņas, tāpat viņš atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, tika pie negatīva +/- rādītāja -3 un desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Mursijas komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija zviedrs Simons Birganders, kamēr uzvarētājiem 18 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Tavarešs, bet 14 punktus un desmit rezultatīvas piespēles iekrāja argentīniešu saspēles vadītājs Fakundo Kampaco. Savukārt Ļuļs 18 minūtēs guva 10 punktus.