foto: VIA REUTERS
Skotija uzvar Norvēģiju un citi EČ kvalifikācijas spēļu rezultāti
Skoti svin uzvaru.
Futbols
2023. gada 18. jūnijs, 00:21

Skotija uzvar Norvēģiju un citi EČ kvalifikācijas spēļu rezultāti

Jauns.lv/LETA

Skotijas vīriešu futbola izlase sestdien Oslo Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas mačā atspēlējās un izcīnīja panākumu. A apakšgrupas spēlē Skotija izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja Norvēģiju.

Laukuma saimnieki izvirzījās vadībā spēles 61.minūtē, kad 11 metru soda sitienu veiksmīgi izpildīja Ērlings Holanns.

Skotijas futbolistiem visa mača garumā nebija daudz vārtu gūšanas iespēju, taču 87.minūtē Lindonam Daiksam izdevās pārspēt norvēģu vārtsargu un izlīdzināt rezultātu. 

Tikmēr vēl divas minūtes vēlāk pēc pirmo vārtu autora piespēles otros Skotijas vārtus guva Kenijs Maklīns un izrāva viesiem uzvaru.

Citā A apakšgrupas mačā Gruzija viesos ar rezultātu 2:1 (1:1) guva panākumu pār Kipru.

Gruzija guva pirmos vārtus 31.minūtē, kad mājinieku vārtos bumbu raidīja Georgs Mikautadze, taču piecas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Joannis Pitass, precīzi izpildot 11 metru soda sitienu, izlīdzināja rezultātu. Uzvaru nesošos vārtus 84.minūtē guva Zuriko Davitašvili.

A apakšgrupā pirmo vietu ieņem Skotija ar deviņiem punktiem, otrā četriem punktiem ir Gruzija, Spānijai ir trīs punkti, Norvēģija tikusi pie viena punkta, bet Kipra punktus nav izcīnījusi.

Savukārt F apakšgrupas spēlē Igaunija viesos ar rezultātu 1:1 (1:0) nenosargāja pārsvaru un spēlēja neizšķirti pret Azerbaidžānu.

Igaunijas labā vārtus pirmajā puslaikā guva Rauno Sapinens, bet otrajā puslaikā pēc nepilnām 20 minūtēm neizšķirtu panāca Antons Krivocjuks.

Vēl F apakšgrupā Beļģija savā laukumā maču pret Austriju noslēdza neizšķirti ar rezultātu 1:1 (0:1).

Austrieši izvirzījās vadībā spēles 22.minūtē, kad pēc beļģa Orela Magalas pieskāriena bumbai tā lidoja viņa paša komandas vārtos, taču otrā puslaika vidusdaļā Romelu Lukaku izlīdzināja rezultātu.

F apakšgrupas līdere ir Austrija, kas trijās spēlēs tikusi pie sešiem punktiem. Tālāk seko Beļģija četriem un Zviedrija ar trijiem punktiem, kamēr Igaunija un Azerbaidžāna izcīnījusi pa vienam punktam.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.