Rīgas maratons: dalībnieki 42km un 21 km distancē. 2023

Šodien galvaspilsētā notika "Rimi" Rīgas maratona galvenie skrējieni. Plkst.8 distancē devās maratona un pusmaratona dalībnieki. Svētdien uz starta dažādās ...

gallery icon
Citi sporta veidi
2023. gada 7. maijs, 08:12

Startē Rīgas maratons

Jauns.lv/LETA

Šodien, 7. maijā,  Rīgā notiek "Rimi" Rīgas maratona galvenie skrējieni.

Vispirms plkst.8 distancē dodas maratona un pusmaratona dalībnieki, plkst.12.30 starts tiks dots desmit kilometru skrējienam, bet plkst.14.30 skrējēji sacentīsies piecu kilometru distancē.

Ierasti Rīgas maratonā startē daudzi skriešanas lielvalstu pārstāvji, taču šogad rudenī Rīgā paredzēts arī pasaules čempionāts skriešanā, tāpēc Rīgas maratonā par augstām vietām var pacīnīties arī Latvijas ātrākie sportisti, daļa no kuriem ir arī Latvijas skrējēju izlases "Latvija pasaulē" dalībnieki.

Svētdien uz starta dažādās distancēs stāsies labākie Latvijas skrējēji - Dmitrijs Serjogins, Ilona Marhele, Kristaps Bērziņš, Daniels Prikulis, Anita Siliņa, Anna Kļučņika, Kitija Valtere, Andrejs Dmitrijevs, Artūrs Liepa, Agate Caune Evelīna Krista Sitnika un Jocis.

Kopējais balvu fonds uzvarētājiem sastāda 20 tūkstošus eiro.

Jau ziņots, ka dienu iepriekš notika arī Latvijas čempionāts jūdz skrējienā, kurā ātrākie bija Līga Velvere un Jocis, kurš sasniedza jaunu Latvijas rekordu jūdzes distancē.

Maratonam līdz piektdienai bija reģistrējušies jau vairāk nekā 23 000 skrējēju no 77 pasaules valstīm.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada un šogad norisināsies 33.reizi.

2022.gadā "Rimi" Rīgas maratons pulcēja vairāk nekā 17 000 reģistrēto dalībnieku, kamēr maratona distancē uzvaras izcīnīja Etiopijas skrējēji Deribe Robi Melka un Mekurija Arebu Zenebe.