foto: REUTERS/SCANPIX
"Sevilla" futbolisti UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā uzvar Mančestras "United"; RFS pretiniece spēlēs Konferences līgas pusfinālā
"Sevilla" ceturtdaļfināla atbildes mačā mājās uzvarēja ar 3:0.
Futbols
2023. gada 21. aprīlis, 07:34

"Sevilla" futbolisti UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā uzvar Mančestras "United"; RFS pretiniece spēlēs Konferences līgas pusfinālā

Jauns.lv/LETA

Seškārtējā UEFA Eiropas līgas futbolā uzvarētāja "Sevilla" ceturtdien pārvarēja šīs sezonas ceturtdaļfinālu, apturot Mančestras "United". "Sevilla" ceturtdaļfināla atbildes mačā mājās uzvarēja ar 3:0 (1:0) un divu maču summā guva virsroku ar 5:2.

Vadību mačā un summā mājinieki ieguva astotajā minūtē, kad Jusefs En-Nesiri izmantoja rupju pretinieku kapteiņa Herija Magvaira kļūdu. Seviljas komanda priekšā nostiprinājās otrā puslaika otrajā minūtē, pēc stūra sitiena ar galvu precīzi sitot Loikam Badē.

Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām "United" vārtsargs Davids de Hea izgājienā no vārtiem netrāpīja kārtīgi pa bumbu, kas En-Nesiri ļāva panākt 3:0.

Pusfinālā "Sevilla" tiksies ar Turīnas "Juventus", kas ceturtdien viesos spēlēja 1:1 (1:1) ar Lisabonas "Sporting" un divu maču summā uzvarēja ar 2:1. Devītajā minūtē turīniešus vadībā izvirzīja Adrjēns Rabio, bet 21.minūtē ar precīzu 11 metru soda sitienu 1:1 panāca Markuss Edvardss.

Labāko četriniekā iekļuva vēl viena itāļu komanda "AS Roma", kas summā ar 4:2 uzvarēja Roterdamas "Feyenoord". Atbildes spēlē pēc pamatlaika Romas komanda bija pārāka ar 2:1 (0:0), kas sumā nozīmēja neizšķirtu, bet papildlaikā guva vēl divus vārtus - 4:1.

Neizšķirtu summā romieši vispirms panāca 60.minūtē pēc Leonardo Spinacolas precīzā sitiena. 80. minūte Igors Paišāu nosvēra svaru kausus par labu Roterdamas klubam, tomēr pamatlaika priekšpēdējā minūtē Paulo Dibala panāca vēlreiz neizšķirtu summā. Papildlaikā mājiniekiem pa vārtiem guva Stefans El-Šarāvi un Lorenco Pelegrīni.

Romas klubs pusfinālā tiksies ar Leverkūzenes "Bayer", kas viesos ar 4:1 (2:0) pārspēja Briseles "Royale Union", summā uzvarot ar 5:2.

Savukārt Latvijas futbola kluba RFS pretiniece UEFA Konferences līgas grupu turnīrā Florences "Fiorentina" ceturtdien sasniedza šī turnīra pusfinālu.

Ceturtdaļfināla atbildes spēlē Florences klubs mājās ar 2:3 (0:1) zaudēja Poznaņas "Lech", bet divu maču summā uzvarēja ar 6:4.

Pēc Afonso Souzas, Kristofera Veldes un Artura Sobeha gūtajiem vārtiem "Lech" divu maču summā bija panākusi 4:4. Tomēr 78. minūtē Rikardo Zotils ar sitienu no apmēram 12 metriem atguva Itālijas klubam vadību summā, bet kompensācijas laika otrajā minūtē punktu duelim pielika Gaetano Kastrovilli, kurš noslēdza "Fiorentina" uzbrukumu pēc viesu rupjas kļūdas.

Florences komandas pretiniece pusfinālā būs "Basel", kas summā ar 4:3 uzvarēja "Nice". "Basel" viesos ar "Nice" pēc 90 minūtēm cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1), bet papildlaikā guva vēl vienus vārtus, kas atnesa uzvaru summā. 

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām bāzeliešus no zaudējuma mačā un summā izglāba Žans Kevins Augustīns, bet papildlaika astotajā minūtē vārtus guva Kasims Adams.

Pusfinālā iekļuva arī Vesthemas "United", kas mājās ar 4:1 (1:1) pārspēja "Gent" un summā uzvarēja ar 5:2. Divus vārtus angļu kluba labā guva Maikls Antonio.

Premjerlīgas vienība pusfinālā tiksies ar Nīderlandes komandu Alkmāras AZ. Alkmārā notikušajā mačā mājinieki pēc pamatlaika ar 2:0 (2:0) uzvarēja Briseles "Anderlecht", summā bija neizšķirts 2:2 un papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārāki ar 4:1 bija AZ futbolisti.

Pamatlaikā abus vārtus guva Vangelis Pavlidis.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas.

2022./2023. gada sezonas fināls notiks Prāgā.

Šī Konferences līgas sacensībām ir otrā sezona. Pirmajā sezonā "AS Roma" finālā Tirānā ar 1:0 uzvarēja Roterdamas "Feyenoord".