foto: IMAGO/Gribaudi/ImagePhoto
 58 gadu vecumā miris izcilais Itālijas futbolists Džanluka Vialli
2021. gada 26. jūnijs, Džanluka Vialli.
Sporta zvaigznes
2023. gada 6. janvāris, 12:27

58 gadu vecumā miris izcilais Itālijas futbolists Džanluka Vialli

Jauns.lv

58 gadu vecumā no aizkuņģa dziedzera vēža miris bijušais Itālijas izlases uzbrucējs Džanluka Vialli. Futbola zvaigzne savu pirmo cīņu ar vēzi uzvarēja, taču slimība atgriezās.

Savu karjeru Vialli sāka savas dzimtās pilsētas klubā "Cremonese", pēc tam spēlēja "Sampdoria" un "Juventus", taču savu profesionālā futbolista karjeru beidza "Chelsea", kur kļuva arī par treneri.

Viņš Itālijas izlasē 59 spēlēs guva 16 vārtus un piedalījās 1986. un 1990. gada Pasaules kausa izcīņās. 1990. gadā kopā ar Itālijas izlase viņš izcīnīja trešo vietu.

Pēdējo nedēļu laikā tika ziņots, ka Vialli atteiksies no Itālijas komandas delegācijas vadītāja amata, lai koncentrētos uz aizkuņģa dziedzera vēža ārstēšanu. 

Vialli paziņoja, ka 2018. gada novembrī viņam veikta staru terapija un ķīmijterapija, jo gadu iepriekš viņam tika diagnosticēts vēzis. Viņš savu pirmo cīņu ar vēzi uzvarēja, taču 2021. gada decembrī bijušais futbolists paziņoja, ka slimība ir atgriezusies. 

“Mērķis ir izmantot visus savus psihofiziskos spēkus, lai palīdzētu manam ķermenim pārvarēt šo slimības fāzi, lai pēc iespējas ātrāk spētu stāties pretī jauniem piedzīvojumiem, iespējām, un dalīties tajās ar jums visiem," teica Vialli. 

Dženovas "Sampdoria" klubs publicējis emocionālu vēstījumu, pieminot savu leģendu: “Tu mums devi tik daudz un mēs tev devām tik daudz. Jā, tā bija mīlestība, abpusēja, bezgalīga. Mīlestība, kas šodien kopā ar tevi nemirs. Mēs turpināsim tevi mīlēt un dievināt, jo, kā tu labi zini, tu esi labāks par Pelē. Un tāpēc, ka, neraugoties uz visu, mūsu skaistajai sezonai ir lemts nekad nebeigties.

Viņi piebilda: “Mēs tevi atcerēsimies kā zēnu un enerģisku centra uzbrucēju, jo visi varoņi ir jauni un skaisti, un tu kopš 1984. gada vasaras esi mūsu varonis. Spēcīgs un skaists, aizmugurē uzdrukāts "9" un pie sirds uzšūts Itālijas karogs.

Savukārt Itālijas futbola klubs "Udinese" tviterī ierakstīja: “Liels cilvēks, uzvarētājs un cīnītājs laukumā un ārpus tā. Tu mūs pameti pārāk ātri, bet mēs nekad neaizmirsīsim tavu piemēru un klasi. Ciao Gianluca."