foto: REUTERS/SCANPIX
Lietuvas basketbolistiem "visu vai neko" spēle pret Bosniju un Hercegovinu
Lietuvas basketbola izlasē šajā čempionātā visstabilāko sniegumu demonstrējis Jons Valančūns.
Basketbols
2022. gada 7. septembris, 13:11

Lietuvas basketbolistiem "visu vai neko" spēle pret Bosniju un Hercegovinu

Jauns.lv/LETA

Šodien Eiropas čempionātā basketbolā aizritēs pēdējās A un B grupu spēles, Lietuvai izšķirīgo maču par iekļūšanu "play-off" turnīrā.

Čempionāta tiešraides vērojamas platformā "Go3".

Lietuva Ķelnē plkst.15.30 pēc Latvijas laika aizvadīs B grupas dueli ar Bosniju un Hercegovinu. Mača uzvarētājs iekļūs "play-off" turnīrā.

Lietuvieši pirmajos trīs mačos sīvā cīņā atzina Slovēnijas, Francijas un Vācijas pārākumu, bet otrdien uzvarēja Ungāriju.

Bosnieši čempionātu sāka ar uzvaru pār ungāriem, bet trešajā mačā kā vienīgie šajā turnīrā uzvarēja pašreizējos čempionus slovēņus.

Vēl šajā grupā plkst.18.15 Francija tiksies ar Slovēniju, bet plkst.21.30 cīnīsies Vācija un Ungārija.

B grupā trīs uzvaras četros mačos ir Francijai, Vācijai un Slovēnijai, divas uzvaras ir Bosnijai un Hercegovinai, Lietuva svinējusi vienu uzvaru, bet Ungārija piedzīvojusi četrus zaudējumus.

Tikmēr A grupā Tbilisi plkst.14.30 cīnīsies Spānija ar Turciju, plkst.17.15 būs Beļģijas un Bulgārijas mačs, bet plkst.20 duelēsies Gruzija un Melnkalne.

A grupā vietu izslēgšanas turnīra spēlēs ar trijām uzvarām ir nodrošinājusi Turcija un Spānija, bet izredzes pagarināt turnīru par vēl vismaz vienu spēli ir Melnkalnei un Beļģijai ar divām uzvarām, kā arī Gruzijai un Bulgārijai ar vienu panākumu.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sākot ar 10.septembri norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18.septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.