foto: Oļegs Baibakovs / Optibet virslīga
"Tukums 2000"/"Telms" izcīna svarīgu uzvaru pret Jūrmalas "Spartaks"
"Tukums 2000"/"Telms" futbolisti.
Futbols
2022. gada 29. maijs, 20:22

"Tukums 2000"/"Telms" izcīna svarīgu uzvaru pret Jūrmalas "Spartaks"

Jauns.lv / LETA

Divus vārtus gūstot Markusam Kruglaužam, "Tukums 2000"/"Telms" komanda svētdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 16.kārtas pēdējā spēlē.

"Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā ar rezultātu 3:1 (2:0) uzvarēja Jūrmalas "Spartaka" vienību, kas ir tās tiešā konkurente par astoto vietu.

Tukumniekus 34.minūtē vadībā izvirzīja Kruglaužs, kurš pēc Ata Ozola centrējuma ar galvu raidīja bumbu vārtos un panāca 1:0 viesu labā. Četras minūtes vēlāk vēlreiz iekrita jūrmalnieku aizsardzība, kas ļāva Kruglaužam nonākt labā sitiena pozīcijā un dubultot "Tukums 2000"/"Telms" komandas pārsvaru.

Otrā puslaika otrajā pusē Rūdolfs Reingolcs savā soda laukumā nogāza Oluvatimilehinu Ogunnī un uz tukumnieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. "Pendeli" izpildīja Oļegs Laizāns, kura sisto bumbu šodien lieliski spēlējušais Sergejs Vilkovs atvairīja, taču atlēkušo bumbu Laizāns tomēr ieraidīja vārtos - 1:2 73.minūtē.

Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Rjuga Nakamura norībināja pārliktni un neizmantoja iespēju viesiem nostiprināt vadību. Tiesa, trešos vārtus Tukuma komanda tomēr guva. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē Ikuto Gomi piespēlēja uz soda laukuma līniju, Dāvis Zeltiņš spēra soli uz priekšu, apmānīja Kvadvo Asamoā un raidīja bumbu mērķī - 3:1.

Šosezon komandas savā starpā vēl nebija tikušās.

Jau ziņots, ka 16.kārtas spēlē piektdien "Riga" savā laukumā ar 2:0 pārspēja čempioni RFS, pārtraucot pretinieku astoņu uzvaru sēriju. Sestdien "Liepāja" savā laukumā pirmā guva vārtus, taču atzina "Valmieras" pārākumu ar 1:3, "Daugavpils" mājās ar 1:2 piekāpās "Auda" vienībai, bet "Metta" laukuma saimnieku lomā spēlēja neizšķirti ar Salaspils "Super Nova" vienību - 1:1.

Turnīra tabulas galvgalī ar 41 punktu 16 mačos ir "Valmiera", bet 38 punkti ir RFS. 35 punktus 16 dueļos sakrājusi "Liepāja", bet aiz pirmā trijnieka ir "Riga" ar 34 punktiem. Piektajā vietā ar 21 punktu 15 cīņās ir "Auda", bet aiz tās ar 15 punktiem ierindojas "Daugavpils". 13 punkti 16 cīņās ir "Metta", 11 punkti 15 dueļos ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, astoņus punktus 14 cīņās sakrājis "Spartaks", kamēr pieci punkti 16 mačos ir "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.