foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā gaidāmi būtiski robi vārtsargu un aizsargu līnijās
Jānis Kalniņš šogad pasaules čempionātā nespēlēs.
Hokejs
2022. gada 8. aprīlis, 14:52

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā gaidāmi būtiski robi vārtsargu un aizsargu līnijās

Jauns.lv / LETA

Aizsargs Uvis Jānis Balinskis un vārtsargs Jānis Kalniņš nepalīdzēs Latvijas vīriešu hokeja izlasei maijā gaidāmajā pasaules čempionātā, tāpat maz ticama aizsarga Oskara Cibuļska un vārtsarga Ivara Punnenova spēlēšana, piektdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Balinskim tiks veikta pleca operācija, bet Kalniņš šajā pavasarī atteicis izlasei. Savukārt Cibuļskis iedzīvojies muguras problēmās, tāpat ar savainojumiem šosezon cīnījies Punnenovs.

Toties pēc traumām atveseļojušies aizsargs Kristaps Sotnieks un uzbrucējs Roberts Bukarts, kuri piedalās komandas treniņprocesā.

Tāpat maz ticams, ka pasaules čempionātā piedalīsies aizsargs Kristiāns Rubīns, kuram pēc šīs sezonas beigsies līgums. Arī pārējie Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošies hokejisti, visticamāk, meistarsacīkstēs nespēlēs, jo viņiem priekšā dalība Kaldera kausa izcīņā.

Iepriekš tika ziņots, ka gatavību doties talkā izlasei pauduši vārtsargs Elvis Merzļikins, kā arī uzbrucēji Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers, bet ģimenes apstākļu dēļ atteicis uzbrucējs Zemgus Girgensons. Bļugers gan pasaules čempionāta laikā, iespējams, turpinās vēl cīņas Stenlija kausā.

Pirmdien Rīgā sākas Latvijas izlases oficiālā treniņnometne pirms pasaules čempionāta, bet jau tagad Latvijas vīriešu hokeja izlases kandidāti "Daugavas" ledus hallē pārbaudes mačā ar rezultātu 10:1 (5:1, 3:0, 2:0) sagrāva U-18 valstsvienību.

Izlases kandidātu vidū ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Rihards Marenis, bet pa reizei ripu U-18 komandas vārtos ieraidīja Raimonds Mikus Vītoliņš, Ģirts Silkalns, Deniss Smirnovs, Patriks Zabusovs, Jānis Vizbelis, Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts un Kārlis Čukste.

U-18 izlasē vārtus guva Raivis Strazdiņš.

Latvijas izlases vārtus pirmo spēles daļu sargāja Gustavs Dāvis Grigals, bet otrajā pusē visas pretinieku ripas noķēra Patriks Bērziņš. U-18 komandā spēles laiku uz pusēm dalīja Kārlis Beķeris-Brīvkalns un Markuss Brants.

Pēc pamatlaika komandas aizvadīja piecu minūšu pagarinājumu, spēlējot trijatā pret trim. Pēc tam sekoja pēcspēles metienu sērija, kurā ar 3:2 pārāki bija U-18 hokejisti, uzvaras "bullīti" iemetot Dāvidam Livšicam.

Gatavošanās posma ietvaros Harija Vītoliņa vadītā izlase kopumā aizvadīs sešas pārbaudes spēles - pa divām pret Franciju, Šveici un Kazahstānu. 21. un 22.aprīlī latvieši viesosies Francijā, 30.aprīlī un 1.maijā - Šveicē, bet 8. un 9.maijā mājās būs mači ar Kazahstānu.

Latvijas izlase pasaules meistarsacīkstēs B grupā Tamperē krustos nūjas ar Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Lielbritāniju un Austriju. A grupā Helsinkos spēlēs Kanāda, Vācija, Šveice, Slovākija, Dānija, Kazahstāna, Itālija un Francija.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus.

Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēs augstākajā divīzijā.

2022.gada pasaules čempionāts iecerēts no 13. līdz 29.maijam.

Latvijas vīriešu hokeja izlases kandidātu saraksts treniņnometnes sākumā:

Vārtsargi: Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Kārlis Mežsargs ("Rīga", MHL), Patriks Bērziņš ("Liepāja");

Aizsargi: Jānis Jaks ("Soči", KHL), Kārlis Čukste (Lahti "Pelicans", Somija), Kristaps Sotnieks (Rīgas "Dinamo", KHL), Roberts Mamčics ("Linkoping", Zviedrija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Ernests Ošenieks ("Kiekko-Vantaa"), Artūrs Andžāns ("Rīga", MHL), Ņikita Mateiko ("Hermes", Somija), Artūrs Kulda (Krēfeldes "Pinguine", Vācija);

Uzbrucēji: Mārtiņš Dzierkals (Plzeņas "Škoda", Čehija), Rihards Bukarts (Vladivostokas "Admiral", KHL), Roberts Bukarts (Vītkovices "Ridera", Čehija), Andris Džeriņš (Lincas "Black Hawks", Austrija), Rihards Marenis (Nēšepingas "Vita Hasten", Zviedrija), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Patriks Zabusovs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Daniels Bērziņš (Jiviskeles JYP, Somija), Oskars Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Ģirts Silkalns ("Rīga", MHL), Raimonds Mikus Vītoliņš (Vermontas Universitāte, NCAA), Roberts Baranovskis (Ororas Universitāte, NCAA), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Miks Indrašis ("Biel-Bienne", Šveice), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Šveice), Renārs Krastenbergs (Villahas VSV, Austrija), Jānis Vizbelis (Elmairas Koledža, NCAA).

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.