foto: LETA
Latvijas basketbola klasikā "VEF Rīga" pārliecinoši apspēlē "Ventspili"
Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēle starp "VEF Rīga" un basketbola klubu "Ventspils".
Basketbols
2021. gada 18. decembris, 20:19

Latvijas basketbola klasikā "VEF Rīga" pārliecinoši apspēlē "Ventspili"

Jauns.lv / LETA

"VEF Rīga" sestdien Rīgā Latvijas - Igaunijas basketbola līgā (LIBL) pārliecinoši apspēlēja līdzšinējo līdervienību "Ventspili".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"VEF Rīga" sagrāva ventspilniekus ar 93:57 (29:13, 26:8, 19:14, 19:22).

Viesi vadībā pabija tikai pašā mača sākumā, kad 32 sekundes pēc spēles sākuma ar divpunktu metienu "Ventspili" vadībā izvirzīja Rodrigo Būmeisters.

Uz to "vefieši" atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas - 8:2, turpinājumā strauji palielinot pārsvaru. Izrāviens nedaudz vairāk nekā četru minūšu laikā ar 11:0 noveda pie 23:6 mājinieku labā.

Otrajā ceturtdaļā rīdzinieku pārsvars turpināja pieaugt vēl straujāk, un pēc pirmā puslaika uzvarētājs jau praktiski bija zināms - 55:21 mājinieku labā.

Spēles beigās laukumā abās komandās atradās daudz rezervistu.

Mājiniekiem 20 punkti un piecas atlēkušās bumbas tika Devondrikam Volkeram, 17 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Artis Ate, 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas tika Iļjam Gromovam, bet pa 11 punktiem sakrāja Anrijs Miška, kuram arī sešas atlēkušās bumbas, un Kristeram Zorikam, kurš ar 11 rezultatīvām piespēlēm noformēja "double-double".

Gromovs un Māris Gulbis spēli pāragri beidza ar piecām personiskajām piezīmēm.

Ventspilniekiem 17 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Deniss Krestiņins, bet desmit punkti Linarda Jaunzema kontā.

Turnīra tabulas līderpozīcijās ar bilanci 12-1 izvirzījusies "VEF Rīga". "Ventspils" ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ieņem otro vietu, kamēr "Ogre" ierindojas sestajā vietā ar sešām uzvarām 11 mačos. "Latvijas Universitāte" ar četrām uzvarām desmit spēlēs ierindojas devītajā pozīcijā, bet vietu zemāk ar bilanci 3-7 ir "Liepāja", kamēr valmierieši ar divām uzvarām 12 spēlēs ieņem 14.vietu.

Šī bija līgas līdervienību cīņa. "Vefieši" LIBL šosezon 12 mačos bija svinējuši 11 uzvaras, vienīgo zaudējumu oktobra vidū savā laukumā ciešot pret "Parnu Sadam" (92:95).

Ventspilnieki šosezon līgā vēl nebija zaudējuši, izcīnot astoņus panākumus, pēdējo no tiem - sestdien savā laukumā pret Pērnavas vienību ar 81:72.

Šosezon komandas vēl savā starpā nebija tikušās, bet 2020./2021.gada sezonā abas vispirms piecreiz tikās LIBL ietvaros, bet pēc tam vēl četrreiz - LBL finālā. Visās deviņās cīņās pārāki bija rīdzinieki.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jau ziņots, ka citās sestdienas spēlēs "Latvijas Universitātes" basketbolisti mājas spēlē ar rezultātu 68:60 (16:13, 9:17, 24:18, 19:12) pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Mājinieku vienībā rezultatīvākais ar 15 gūtajiem punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Alberts Putāns, bet 14 punktus pievienoja Eduards Avotiņš un Edvards Mežulis.

Valmieriešu rindās ar 16 gūtajiem punktiem izcēlās Ingus Jakovičs, bet Viktors Iļjins guva 12 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un bloķēja piecus pretinieku metienus.

Iepriekšējā sezonā komandas LIBL tikās piecreiz, četrreiz laukumu kā uzvarētājiem pametot valmieriešiem.

Citā spēlē "Liepāja" mājās ar 94:83 (27:27, 15:17, 25:19, 27:20) pārspēja "Ogri".

Liepājas komandā rezultatīvākais ar 21 gūto punktu bija Kārlis Žunda, tikmēr Roberts Bērziņš guva 19 punktus.

Viesu rindās ar 25 gūtajiem punktiem izcēlās Rihards Zēbergs.

Šosezon komandas tikās pirmo reizi, bet iepriekšējā sezonā sešās tikšanās reizēs LIBL un LBL piecās pārāka bija "Ogre". Tikšanos varēja būt arī vairāk, taču Covid-19 saslimšanas Ogres vienībā dēļ cīņa par Latvijas čempionāta bronzu palika nepabeigta.

LIBL pamatturnīrā komandas līdz 20.martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

LIBL čempionātā 2021./22.gada sezonā piedalās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", "TalTech"/"Optibet" un Hābnēmes "Viimsi".