foto: Zumapress/Scanpix
Ronaldu uzvarā pret Īriju sasniedz vienu no iespaidīgākajiem rekordiem pasaules futbolā
Krištianu Ronaldu 180 mačos Portugāles izlases rindās jau guvis 111 vārtus.
Futbols
2021. gada 2. septembris, 10:24

Ronaldu uzvarā pret Īriju sasniedz vienu no iespaidīgākajiem rekordiem pasaules futbolā

Jauns.lv / LETA

Uzbrucējs Krištianu Ronaldu trešdien 2022. gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē izcēlās ar diviem vārtiem, kļūstot par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju izlašu turnīros, un palīdzēja Portugāles valstsvienībai izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Portugāle A grupas spēlē ar 2:1 (0:1) uzvarēja Īriju.

Džons Īgans Īrijas izlasi vadībā izvirzīja 45.minūtē, bet 30 minūtes iepriekš Ronaldu neizdevās realizēt "pendeli". Portugālis reabilitējās 89. un kompensācijas laika sestajā minūtē, izraujot savai komandai uzvaru.

Ronaldu līdz ar diviem gūtiem vārtiem ir visu laiku rezultatīvākais spēlētājs izlašu turnīros un pārbaudes spēlēs. Viņš 180 mačos Portugāles izlases rindās jau guvis 111 vārtus.Iepriekšējais rekords - 109 vārti - piederēja irānim Alī Dājī.

Krištianu Ronaldu daiļā seja izplūst asinīs

Krištianu Ronaldu savainošanā vainojams Šveices izlases aizsargs Fabiāns Šērs, kurš mēģināja spēlēt bumbā, bet ar kāju trāpīja "Real" superzvaigznei pa ...

gallery icon
41

Otrā šīs grupas spēlē Luksemburga mājās ar 2:1 (2:0) pārspēja Armēniju.

Vārtus uzvarētāju labā guva Maikls Gonkalvess Pinto un Gērsons Rodrigess, bet Armēnijas izlases rindās izcēlās Emins Mahmudovs.

Portugāle ar desmit punktiem četrās spēlēs A grupā ir pirmā, Serbijai trīs mačos ir septiņi punkti, par vienu mazāk nopelnījusi Luksemburga, bet Īrija un Azerbaidžāna pagaidām ir bez punktiem.

Citviet Francija Strasbūras stadionā D grupā spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Bosniju un Hercegovinu.

Spēles rezultātu 36.minūtē ar sitienu vārtu labajā pusē atklāja Edins Džeko, bet viesiem minimālu pārsvaru izdevās noturēt vien četras minūtes, jo izlīdzinājumu panāca Antuāns Grīzmans.

Otrā puslaika sestajā minūtē sarkano kartīti saņēma Žils Kundē, tādējādi apgrūtinot saviem partneriem iespēju izcīnīt uzvaru. Aptuveni 30 minūtes līdz pamatlaika beigām soda laukumā uz zālāja krita Kiljans Mbapē, bet soģis uzbrucējam nedeva iespēju izpildīt "pendeli".

Iepriekš grupas pirmajā spēlē Kazahstānas izlase Nursultanā spēlēja neizšķirti 2:2 (0:1) ar Ukrainu.

Vārtus Kazahstānas valstsvienībā divus vārtus guva Ruslans Valuļins, viņam kompensācijas laika sestajā minūtē izraujot neizšķirtu. Otrā laukuma pusē izcēlās Romans Jaremčuks un Daņilo Sikans.

Apakšgrupas līdere ar astoņiem punktiem ir Francija, četri punkti ir Ukrainai, bet Somija, Kazahstāna, kā arī Bosnija un Hercegovina seko ar diviem punktiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Dānija F grupā Kopenhāgenā ar 2:0 (2:0) pieveica Skotiju. Vārtus 14.minūtē guva Daniels Vass, bet minūti vēlāk izcēlās arī Joakims Mēle.

Tikmēr Izraēlas izlase viesos ar 4:0 (2:0) sagrāva Fēru salas. Ar "hat-trick" šajā duelī izcēlās Erans Zahavi.

Trešajā F grupas mačā Austrija viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja Moldovu. Pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē izcēlās Kristofs Baumgartners, bet Marko Arnautovičs 2:0 nokārtoja otrā puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē.

Šīs spēles sākumu aizkavēja Kišiņevas stadionā "iemaldījies" drons.

Dānijas izlase ar 12 punktiem ir pārliecinoša grupas līdere, pa septiņiem punktiem ir Austrijai un Izraēlai, Skotija seko ar pieciem punktiem, kamēr Fēru salas un Moldova iekrājušas pa vienam punktam.

G apakšgrupā vienīgo uzvaru trešdien izcīnīja Latvijas izlase, kas ar 3:1 (0:0) uzvarēja Gibraltāru, bet pārējās četras komandas spēkojās neizšķirti.

Turcija Stambulā spēlēja neizšķirti 2:2 (2:1) ar Melnkalni, bet Oslo Norvēģijas izlase spēkojās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Nīderlandi.

Turcijas izlasē vārtus iesita Dzengizs Inders un Jusufs Jazidži, tikmēr Melnkalnes komandā rezultatīvi sitieni Adamam Marušičam un Risto Radunovičam, kurš neizšķirtu panāca kompensācijas laika septītajā minūtē.

Otrā spēlē 20.minūtē 1:0 panāca norvēģu zvaigzne Ērlings Brauts Holanns, taču Devijs Klāsens neizšķirtu nokārtoja 17 minūtes vēlāk.

Turcija ar astoņiem punktiem ieņem pirmo vietu, pa septiņiem iekrājušas Nīderlande, Melnkalne un Norvēģija, Latvija seko ar četriem punktiem, bet Gibraltārs ir bez punktiem.

Visbeidzot arī H apakšgrupā no trim spēlēm divas noslēdzās neizšķirti. Vārti netika gūti Maskavā, kur Krievija spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Horvātiju, kamēr Slovēnija mājās spēkojās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Slovākiju.

Roberts Boženiks 32.minūtē Slovākiju izvirzīja vadībā, bet jau desmit minūtes vēlāk izlīdzinājumu panāca Petars Stojanovičs.

Savukārt Malta mājās ar 3:0 (1:0) pārliecinoši uzvarēja Kipru. Keins Atards izcēlās ar diviem vārtiem, bet vēl vienus iesita Džozefs Mbongs.

Pa septiņiem punktiem H apakšgrupā iekrājušas Krievija un Horvātija, Slovākija seko ar sešiem punktiem, kamēr četri punkti ir Slovēnijai, Maltai un Kiprai.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022. gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21. novembra līdz 18. decembrim.

2022. gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026. gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.