Hokejs
2021. gada 14. augusts, 17:16

Latvijas hokeja izlasei netrūkst problēmu pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra; par vairākiem spēlētājiem nav skaidrības

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase, kas gatavojas 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, nākamās nedēļas laikā varētu būt tikpat kā pilnā sastāvā, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

LHF publicējusi 33 kandidātu sarakstu, kurā nav ne vārtsarga Jāņa Kalniņa, ne uzbrucēja Mārtiņa Karsuma. No Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem par nespēlēšanu kvalifikācijā LHF jau pavasarī informēja vārtsargs Elvis Merzļikins, kuram tuvākajā laikā gaidāms ģimenes pieaugums. Tāpat kandidātu vidū nav Miķeļa Rēdliha, Kristera Gudļevska, Gunta Galviņa, Ginta Meijas, Gunāra Skvorcova, Māra Bičevska, Oskara Bārtuļa, Edgara Kuldas, Nikolaja Jeļisejeva, Ņikitas Jevpalova un vairāku citu valstsvienības kandidātu sarakstā iepriekš bijušu spēlētāju.

Treniņnometne "Kurbads" ledus hallē turpināsies jau no pirmdienas, kad izlases rindas papildinās kandidāti no Rīgas "Dinamo" komandas, kā arī vārtsargs Ivars Punnenovs. Bet nākamās nedēļas beigās - 20. un 21.augustā - "Arēnā Rīga" tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles ar Norvēģijas valstsvienību.

Nākamās nedēļas laikā pakāpeniski izlases sastāvam pievienosies arī visi pārējie izlases kandidāti. Treniņprocesā pašlaik piedalās arī vairāki citi Latvijas hokejisti, kas ir kluba meklējumos vai gatavojas sezonai ārzemēs.

foto: AFP/Scanpix
Mārtiņa Karsuma vārds šoreiz nav atrodams valstsvienības kandidātu vidū.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, 17.augustā izlases rindas varētu papildināt Rihards Marenis, dienu vēlāk Teodors Bļugers, 19.augustā - Miks Indrašis, Renārs Krastenbergs, Deniss Smirnovs, Sandis Smons un Uvis Balinskis. Nākamajā dienā, 20.augustā, izlasei varētu pievienoties Rodrigo Ābols, dienu vēlāk arī Roberts Bukarts un Jānis Jaks.

Pagaidām nav skaidrības, kuros datumos varētu pievienoties Kaspars Daugaviņš, kurš turpina atlabt no Covid-19, Rūdolfs Balcers un Zemgus Girgensons.

Kvalifikācijas turnīra E grupas spēles no 26. līdz 29.augustam norisināsies "Arēnā Rīga". Par vienīgo ceļazīmi uz Pekinu cīnīsies Latvijas, Francijas, Itālijas un Ungārijas izlases.

Latvijas komanda turnīru sāks 26.augustā plkst.19.30 ar cīņu pret Itāliju. Dienu vēlāk Latvijas hokejistiem plkst.20 paredzēts mačs pret Ungāriju, 29.augustā Latvija turnīru noslēgs ar dueli pret Franciju, kas sāksies plkst.17.

Turnīra atklāšanas spēle būs 26.augustā plkst. 15.30 starp Francijas un Ungārijas valstsvienībām. 27.augustā plkst.16 spēlēs Francija un Itālija, 29.augustā plkst.13 tiksies Ungārija un Itālija.

Šis būs pirmais turnīrs Latvijas hokeja izlasei jaunā trenera Harija Vītoliņa vadībā.

Paralēli olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Rīgā vēl astoņas valstsvienības sadalīs divas ceļazīmes uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. D grupā Bratislavā tiksies slovāki, baltkrievi, austrieši un poļi. Oslo bez mājiniekiem norvēģiem piedalīsies arī dāņi, dienvidkorejieši un slovēņi. Tiesības spēlēt olimpiskajās spēlēs izcīnīs tikai grupu uzvarētāji.

Latvijas izlase bija piedalījusies četrās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas - 2002.gadā Soltleiksitijā, 2006.gadā Turīnā, 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos, bet uz 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm ceļazīme netika izcīnīta.

Dalība olimpiskajās spēlēs jau nodrošināta Kanādai, Krievijai, Somijai, Zviedrijai, Čehijai, ASV, Vācijai, Šveicei un mājiniecei Ķīnai.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram:

Vārtsargi: Ivars Punnenovs, Artūrs Šilovs, Mareks Mitens, Rūdolfs Lazdiņš;

Aizsargi: Ralfs Freibergs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Zīle, Kristiāns Rubīns, Sandis Smons, Kristaps Sotnieks, Uvis Balinskis, Kārlis Čukste, Artūrs Kulda, Jānis Jaks, Ņikita Mateiko;

Uzbrucēji: Teodors Bļugers, Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Rodrigo Ābols, Oskars Batņa, Deniss Smirnovs, Rihards Marenis, Renārs Krastenbergs, Mārtiņš Dzierkals, Eduards Tralmaks, Haralds Egle, Kaspars Daugaviņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Ronalds Ķēniņš.