foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas Basketbola līgas bronzas sērija tiek pārtraukta
Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis.
Basketbols
2021. gada 20. maijs, 13:36

Latvijas Basketbola līgas bronzas sērija tiek pārtraukta

Jauns.lv / LETA

"Ogres" un "Liepājas" komandas Covid-19 izplatības dēļ neaizvadīs atlikušās spēles Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas sērijā, ceturtdien informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka pagājušajā trešdienā vienam "Ogres" komandas spēlētājam noteica saslimšanu ar Covid-19, kā rezultātā uz laiku tika apturēta LBL bronzas sērija.

LBS valde, uzklausot "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas direktora Kristapa Janičenoka ziņojumu, kā arī iepazīstoties ar iesaistīto klubu iesniegumiem, nolēma neturpināt LBL sēriju par trešo vietu. Čempionāta noslēguma tabulā "Ogre" un "Liepāja" komandām piešķirta dalīta trešā vieta, bronzas medaļas netiks pasniegtas.

"Mazais fināls" tika pārtraukts pēc pirmās spēles, kurā "Ogre" uzvarēja ar 90:87. Ogres komandā tika konstatēti "Covid-19" infekcijas gadījumi, kuru dēļ abu komandu dalībniekiem noteikts pašizolācijas režīms.

Nepieciešamība ievērot epidemioloģiskās drošības prasības padarījusi neiespējamu sērijas norisi saskaņā ar iepriekš apstiprināto spēļu kalendāru, savukārt organizatorisku iemeslu dēļ abi klubi neatbalstīja sezonas pagarināšanu pēc pašizolācijas laika beigām.

"Aizvadītā klubu sezona bija unikāli sarežģīta un bagāta dažādiem izaicinājumiem. Paldies visiem Latvijas klubu atbalstītājiem, vadītājiem un spēlētājiem, kuru enerģija, profesionalitāte un atbildīgā rīcība deva iespēju aizvadīt sacensības. Nodrošināta spēļu prakse basketbolistiem, tai skaitā daudziem Latvijas izlašu kandidātiem, nodrošināta basketbola procesu nepārtrauktība," pauda LBS prezidents Raimonds Vējonis.

"Diemžēl ārkārtējo apstākļu ietekmē esam spiesti atcelt sēriju par trešo vietu, tāpēc tajā izcīnāmās bronzas medaļas šogad paliks nepasniegtas," piebilda Vējonis. "Tomēr ar sezonā sasniegtajiem rezultātiem ir pamats būt apmierinātiem gan čempioniem "VEF Rīga" un vicečempioniem "Ventspils", gan "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas bronzas ieguvējiem "Ogre", gan "Liepāja", kas pēc vairāku gadu pārtraukuma iekļuva pirmajā četriniekā."

"Tāpat apmierinātas var būt arī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Latvijas Universitāte" komandas, kuru sastāvā esošie jaunie basketbolisti sezonas laikā acīmredzami progresēja," uzsvēra Vējonis. "Šī pieredze noderēs gatavojoties nākamajai sezonai, kuras norisi ārkārtas apstākļi, ceru, vairs neietekmēs. Strādāsim, lai turpinātos čempionāts kopā ar Igaunijas klubiem un Latviju tajā pārstāvētu vairāk komandu."

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" basketbola komanda pirmdien nodrošināja savu astoto Latvijas čempiontitulu.

Rīdzinieki "Pafbet" LBL finālsērijas ceturtā spēlē viesos ar rezultātu 99:90 (26:28, 28:18, 23:28, 22:16) uzveica savu principiālo pretinieci "Ventspili", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 4-0.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Kails Olmens, kurš pēdējā spēlē bija pieticīgs metienu realizācijā un guva septiņus punktus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās