foto: LOK arhīvs
Svinīgā ceremonijā godinās Latvijas sporta izcilniekus
Par godu šim notikumam mākslinieks Artūrs Analts ir radījis īpašu statueti, kas simbolizē sportistu ceļu uz uzvaru.
Sporta zvaigznes
2021. gada 31. marts, 11:41

Svinīgā ceremonijā godinās Latvijas sporta izcilniekus

Jauns.lv

Piektdien, 9. aprīlī, plkst. 21.10 TV3 būs skatāma “Trīs Zvaigžņu balvas 2020” svinīgā ceremonija, kurā godināsim Latvijas sporta izcilības, portālu Jauns.lv informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piektdienas vakarā tiks pasniegti apbalvojumi 12 kategorijās – Gada izrāviens sportā, Gada notikums sportā, Gada sporta federācija, Gada sporta komanda, Gada sporta komanda individuālajos sporta veidos, Gada sporta pašvaldība, Gada sportiste, Gada sportists, Gada treneris, Mūža ieguldījums sportā, Paralimpiskais sportists/-e un Sporta pedagogs/-ģe.

Balva tiks pasniegta pirmo reizi un par godu šim notikumam mākslinieks Artūrs Analts ir radījis īpašu statueti, kas simbolizē  sportistu ceļu uz uzvaru: ““Trīs Zvaigžņu balva” tika veidota kā ķieģelis. Un tieši šis ķieģelis simbolizē stabilu pamatu. Manuprāt, sports ieliek pamatu ne tikai sportista karjerā, bet arī pasaules uztverē. Tas ir kā mugurkauls – tas sportistu formē, dod spēku, izturību un disciplīnu. Vietām tas ir gluds, vietām ar bedrēm un plaisām. Ceļš uz uzvaru noteikti nav bijis viegls. Līdz ar to es ceru, ka šī balva mudinās nepadoties, bet turpināt cīnīties un attīstīties.”

“Trīs Zvaigžņu balvu” pasniegs saskaņā ar valstī pieņemtajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem un Kultūras ministrijas vadlīnijām. Filmēšana Hanzas peronā organizēta tā, lai klātienē vienlaicīgi atrastos iespējami neliels cilvēku skaits, uz filmēšanu tiks aicināti tikai laureāti un skatītāju vietas zālē tāpat kā sporta notikumos šobrīd būs tukšas.

“Trīs Zvaigžņu balvas 2020” ieguvēji saņem simbolisku ķieģeli

“Trīs Zvaigžņu balva” tika veidota kā ķieģelis. Un tieši šis ķieģelis simbolizē stabilu pamatu. Manuprāt, sports ieliek pamatu ne tikai ...

gallery icon
12

Sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas pasākumu “Trīs Zvaigžņu balva 2020” organizē vadošās Latvijas sporta organizācijas – Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome, ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Žūrijas komisijas vadītājs Sandis Riekstiņš uzsver, ka “Trīs Zvaigžņu balva” ir jauns koncepts un augstākais Latvijas valsts apbalvojums sportā, kurā uzvarētājus balsojumā nenoteica tikai žūrija, bet tai pievienojās sporta līdzjutēji, sporta žurnālisti un paši sportisti, tā padarot uzvarētāju izvēli demokrātiskāku: “Ikvienam, kurš vēlējās nobalsot par savu gada sportistu, bija iespēja izdarīt savu izvēli, tāpēc šis ir visas sabiedrības novērtējums Latvijas sporta sasniegumiem 2020. gadā,” norāda Riekstiņš.

Žūrijas komisija šajā balvas koncepcijā izstrādāja noteikumus, kādā veidā tiek noteikti uzvarētāji, apstiprināja un apliecināja rezultātu noteikšanas gaitu, kā arī izvirzīja nominantus katrā no kategorijām. Uzvarētājus noteica sabiedrības balsojums (50%), sporta žurnālistu (25%) un sportistu (25%) balsojums katrā nominācijā.

Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs un žūrijas dalībnieks Kārlis Lejnieks informē: “Jaunajā balvas konceptā ieviestas trīs jaunas nominācijas. Viena no tām - “Gada izrāviens sportā” ir gan novērtējums jauno sportistu sasniegumiem, gan tajā var tikt nominēts ikviens, kurš devis būtisku ieguldījumu  sporta nozares attīstībā tieši pagājušā gada laikā. Arī pārējās divas jaunās nominācijas “Gada sporta pašvaldība” un “Gada sporta federācija” ir svarīgas, lai novērtētu šos sporta asinsritei vajadzīgos posmus, jo bez pašvaldību  iesaistes un federāciju iniciatīvas nav iespējams realizēt lielus sporta notikumus un attīstīt sporta infrastruktūru”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ceremonijas producente Ilze Jansone uzsver, ka “Trīs Zvaigžņu balva” pasniegšana norisināsies saskaņā ar valstī pieņemtajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem un Kultūras ministrijas vadlīnijām. Filmēšana “Hanzas peronā” tiek organizēta tā, lai klātienē vienlaicīgi atrastos minimāls cilvēku skaits, uz filmēšanu aicināti tikai laureāti un skatītāju vietas zālē šobrīd būs tukšas tāpat kā stadionos un sporta zālēs. “Ceremonijas saturisko ietvaru un formu lielā mērā vadījusi un noteikusi Covid-19 ierobežojumu situācija, esam to veidojuši, respektējot valstī esošos nosacījumus un iespējas. Sešas balvas pie laureātiem jau ir nonākušas pa dažādiem ceļiem - daļu nogādājis ceremonijas vadītājs Renārs Zeltiņš, daļu esam nosūtījuši pa pastu. Emocijas un sajūtas, balvas saņemot, mēs redzēsim ceremonijas ierakstā,” norāda Jansone.

Neskatoties uz pašreizējo sitāciju, mediju grupas “TV3 Group” Latvijā programmu direktore Gita Pētersone – Rudzīte ir pārliecināta, ka šī gada 9. aprīlis būs patiesi svētki ne tikai Latvijas sporta sabiedrībai, aktīvākajiem sporta līdzjutējiem, bet arī visiem tiem, kas pievienosies TV ekrānos, lai godinātu Latvijas izcilāko sporta personību sasniegumus: “Mums ir patiess gods būt Latvijas Olimpiskās komitejas jaunā formāta “Trīs Zvaigžņu balva 2020” translācijas partnerim un esam pārliecināti, ka šī kļūs par spēcīgu un ilggadēju tradīciju. Liels paldies visiem, kas nenogurstoši strādā pie tā, lai 9. aprīļa vakars kanālā TV3 būtu īpašs!”.

“Trīs Zvaigžņu balva 2020” pasākuma partneri ir SIA “Latvijas Mobilais telefons”, AS “Latvijas  Valsts meži”, mazumtirdzniecības tīkls “Rimi Latvia”, degvielas tirdzniecības pakalpojumu sniedzējs “Circle K Latvia” un  “Sixt” auto noma, savukārt pasākuma informatīvie partneri ir AS “Radio SWH”, SIA “Izdevniecība Rīgas Viļņi” un televīzijas kanāls TV3.