foto: Pacific Press/SIPA/Scanpix
Ronaldu un Mesi izcīnījuši vēsturiskas uzvaras
Krištianu Ronaldu turpina pārrakstīt pasaules futbola vēsturi.
Futbols
2021. gada 4. janvāris, 15:21

Ronaldu un Mesi izcīnījuši vēsturiskas uzvaras

Jauns.lv / LETA

Portugālis Krištianu Ronaldu svētdien Itālijas A sērijas čempionātā izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, palīdzēdams Turīnas "Juventus" pakāpties uz piekto vietu turnīra tabulā.

"Juventus" mājās ar 4:1 (1:0) uzvarēja "Udinese".

Spēle neiesākās tā kā "Juventus" to būtu gribējusi, jo jau desmitajā minūtē 1:0 panāca Rodrigo de Pauls. Brīdi vēlāk tiesnesis devās noskatīties epizodes atkārtojumu un lēma, ka futbolists iepriekš spēlējis ar roku, kā rezultātā vārti netika ieskaitīti.

Vadības grožus "Juventus" izdevās iegūt 31.minūtē, kad Ronaldu no aptuveni 20 metriem izpildīja netveramu sitienu vārtu labajā stūrī. Pārsvaru dubultot izdevās otrā puslaika pirmajā minūtē, Federiko Kjezam spējot apsteigt aizsargus un soda laukumā nonākot pirmajam pie partnera piespēlētās bumbas. Trīs minūtes vēlāk Ārona Ramzija vārtus neieskaitīja, jo fiksēta spēle ar roku.

Mača 70.minūtē vēlreiz izcēlās Ronaldu, 20 minūtes vēlāk "goda vārtus" iesita Mārvins Cēgelārs, bet kompensācija laika trešajā minūtē punktu pielika Paulo Dibala.

Ronaldu šosezon izcēlies jau 14 reizes, kas A sērijā ir neapšaubāmi labākais sniegums. Viņš svētdien arī pārspēja slavenā Pelē rekordu. Portugālis oficiālajās spēlēs kopumā guvis 758 vārtus, kas ir par vieniem vairāk nekā Pelē. Rekords pieder čeham Josefam Bicanam, kurš laika posmā no 1931. līdz 1955.gadam oficiālajās spēlēs kopumā izcēlās 759 reizes.

Citā spēlē Milānas "Inter" mājās ar 6:2 (2:2) sagrāva "Crotone".

Pirmo "hat-trick" Milānas komandā iesita Lautaro Martiness, bet pa reizei precīzi sita arī Romelu Lukaku un Ašrafs Hakīmi, kamēr Luka Marone 31.minūtē bumbu raidīja savos vārtos.

Arī otra Milānas komanda "AC Milan" izcīnīja uzvaru, viesos ar 2:0 (1:0) pārspējot "Beneveto" komandu, kas jau no 33.minūtes varēja spēlēt ar viena vīra pārsvaru.

Frenks Kesijs spēles 15.minūtē ar "pendeli" panāca 1:0, bet 18 minūtes vēlāk sarkano kartīti nopelnīja Sandro Tonali. Viena vīra pārsvars pretiniekiem rezultātu nedeva, bet Rafaels Leāu 49.minūtē panāca 2:0. Mača 61.minūtē Džanlukam Kaprari no 11 metru atzīmes bija iespēja samazināt Milānas kluba pārsvaru, taču futbolists sita neprecīzi.

Pie uzvaras tika arī "AS Roma", kas mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Sampdoria". Vienīgos vārtus 72.minūtē iesita Edins Džeko.

Visbeidzot "Napoli" viesos ar 4:1 (1:0) sagrāva "Cagliari". Pjotrs Zeļinksis Neapoles kluba labā guva pirmos un otros vārtus, bet vēl pa reizei precīzi sita arī Irvings Lozano un Lorenso Insinje, kurš 86.minūtē realizēja "pendeli". Vienīgos "Cagliari" vārtus 60.minūtē iesita Žuāu Pedru.

"AC Milan" ieņem pirmo vietu ar 37 punktiem 15 spēlēs, par punktu mazāk ir "Inter", "AS Roma" seko ar 30 punktiem, kamēr "Napoli" iekrājusi 28 punktus 14 mačos. Tālāk ar 27 punktiem seko "Juventus", bet pozīciju zemāk ar 26 punktiem 15 spēlēs atrodama "Sassuolo".

Tikmēr Spānijas futbola čempionātā svētdien savu 500.spēli karjerā aizvadīja argentīnietis Lionels Mesi, viņa pārstāvētajai "Barcelona" izcīnot uzvaru pret turnīra vājāko klubu.

"Barcelona" viesos ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Huesca".

Viesi dominēja visu spēles gaitu, biežāk kontrolējot bumbu un arī radot vairākas bīstamas vārtu gūšanas iespējas. Uzvaras "golu" spēles 27.minūtē pēc Mesi piespēles guva Frenkijs de Jongs. Mesi pirmā puslaika izskaņā bija iespēja pārsvaru dubultot, taču lieliski vārtos spēlēja Alvaro Fernandess.

Īpašs šis duelis bija Mesi, kurš svētdien kļuva par pirmo leģionāru, kuram Spānijas čempionātā izdevies aizvadīt 500.spēles.

Zīmīgi, ka "Huesca" komanda šosezon 17 spēlēs tikai reizi izcīnījusi uzvaru.

Citā spēlē Madrides "Atletico" viesos ar 2:1 (1:0) uzvarēja "Alaves", svinot jau ceturto panākumu pēc kārtas.

Uzvaru Madrides klubam 90.minūtē nodrošināja bijušais "Barcelona" spēlētājs Luiss Svaress, kurš soda laukumā pielaboja Žuāu Fēliksa centrējumu.

Iepriekš 63.minūtē "Alaves" pēc Viktora Laguardijas noraidījuma palika desmit vīru sastāvā, bet 84.minūtē Felipe bumbu raidīja savos vārtos, ļaujot "Alaves" panākt neizšķirtu 1:1.

Tikmēr Bilbao "Athletic" mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Elche". Uzvaras vārtus mača 25.minūtē iesita Ikers Muniains.

Uzvara gan nebija iemesls, lai amatā atstātu galveno treneri Gaizku Garitano. Viņa vietu, visticamāk, ieņems bijušais "Barcelona" treneris Ernesto Valverde.

Čempionāta līdere ar 38 punktiem 15 spēlēs ir "Atletico", par diviem punktiem mazāk 17 mačos iekrājusi Madrides "Real", trešo vietu ar 30 punktiem 18 dueļos ieņem Sansevastjanas "Real Sociedad", kamēr 29 punkti 17 spēlēs ir "Villarreal". "Barcelona" ar 28 punktiem 16 mačos ieņem piekto vietu, bet tālāk ar 27 punktiem 15 spēlēs seko "Sevilla".