foto: Evija Trifanova/LETA
Covid-19 klātbūtne noteikta "Liepājas" hokeja komandā un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbola klubā
Hokeja ripa uz ledus.
2020. gada 21. decembris, 16:29

Covid-19 klātbūtne noteikta "Liepājas" hokeja komandā un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbola klubā

Jauns.lv / LETA

Pēc aizpagājušās nedēļas spēles pret "Mogo"/LSPA komandu, Covid-19 klātbūtne konstatēta arī "Optibet" hokeja līgas (OHL) komandā "Liepāja", vēsta portāls "liepajniekiem.lv".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Portāls vēsta, ka publiskajā telpā figurē informācija par pieciem vai sešiem hokejistiem, kuri saslimuši ar Covid-19. Arī galvenais treneris Normunds Sējējs apstiprinājis, ka vairāki hokejisti inficējušies ar vīrusu, taču precīzi skaitļi netiek nosaukti.

Tāpat tiek ziņots, ka jau pirms 13.decembra spēles, kurā savā starpā tikās abi klubi, diviem "Mogo"/LSPA spēlētājiem noteica paaugstinātu temperatūru, tādēļ hokejisti palika mājās. Vēlāk Rīgas komandā saslimšanu ar Covid-19 noteica lielam skaitam hokejistu, bet portāls vēsta, ka saslimušo skaits tuvojas diviem desmitiem.

Portāls ziņo, ka četriem liepājniekiem saslimšana ar vīrusu noteikta jau pagājušās nedēļas nogalē, bet viņi ģērbtuvē atradušies viens otram blakus, tāpēc ir cerība, ka vīruss neskars visu klubu.

Kopš pēdējās spēlēs liepājnieki vienkopus vairs nav pulcējušies.

Piektdien "Liepājas" kluba treneri un apkalpojošais personāls veica Covid-19 testus, bet visi rezultāti bijuši negatīvi. Atkārtotas pārbaudes plānotas 28.decembrī.

Jau iepriekš Covid-19 klātbūtne bija konstatēta Daugavpils "Dinaburga", "Zemgale"/LLU, kā arī "Olimp"/"Venta 2002" komandās.

Turnīra tabulas vadībā joprojām ar 27 punktiem 16 mačos ir "Olimp"/"Venta 2002". Ar 24 punktiem 15 spēlēs seko "Zemgale"/LLU, bet pa 21 punktam 18 dueļos ir "Liepājai" un "Mogo"/LSPA, kamēr desmit punkti 19 spēlēs ir "Prizma"/IHS. Sešus punktus deviņos mačos iekrājusi Hokeja skola "Rīga", bet 15 dueļos - Daugavpils "Dinaburga".

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepājas".

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

Tikmēr basketbola klubā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" fiksēta Covid-19 klātbūtne, tādēļ visa komanda devusies desmit dienu ilgā karantīnā, pirmdien ziņo klubs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pozitīvs Covid-19 analīžu tests saņemts svētdien, 20.decembrī. Inficēšanās ar šo vīrusu apstiprināta vēl vienai personai arī pirmdien, 21.decembrī, kad visai komandai veikti Covid-19 testi.

Kopš pirmā pozitīvā gadījuma apstiprināšanas, kā tas paredzēts Ministru kabineta noteikumos, visa komanda devusies desmit dienu karantīnā.

Komandas paziņojumā teikts, ka valmierieši ar vislielāko atbildību ievērojuši Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, tomēr vīruss tāpat pamanījies skart kluba pārstāvjus.

Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā valmierieši pēdējo maču aizvadīja sestdien, kad mājās ar 72:89 piekāpās "Liepājas" komandai.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" šosezon 12 spēlēs izcīnījusi vien divus panākumus un starp sešām Latvijas komandām atrodama piektajā pozīcijā. 

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

Apvienotā čempionāta trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".