foto: REUTERS/SCANPIX
VIDEO: "AC Milan" uzbrucējs Leao gūst visu laiku ātrākos vārtus A sērijas vēsturē
Rafaels Leao
Futbols
2020. gada 20. decembris, 19:28

VIDEO: "AC Milan" uzbrucējs Leao gūst visu laiku ātrākos vārtus A sērijas vēsturē

Jauns.lv / LETA

"AC Milan" uzbrucējs Rafaels Leao svētdien guva visu laiku ātrākos vārtus Itālijas A sērijas futbola čempionāta vēsturē.

Milānieši viesos ar rezultātu 2:1 (2:0) pārspēja "Sassuolo" komandu.

Leao parasti spēlē kreisās malas uzbrucēja pozīcijā, taču tā kā traumas guvuši Zlatans Ibrahimovičs un Ante Rebičs, 21 gadu vecais portugālis maču sāka centra uzbrucēja pozīcijā.

Pēc bumbas ievadīšanas spēlē to ieguva Hakans Čalhanolu, kurš devās uz priekšu virzienā pa kreisi un piespēlēja Leao. Portugāļu futbolists vairāku pretinieku ielenkumā ielauzās soda laukumā un ar spēcīgu sitienu mača sestajā sekundē raidīja bumbu mērķī.

Astoņas minūtes vēlāk bumbu vārtos ieraidīja arī Čalhanolu, taču aizmugures dēļ rezultāts palika nemainīgs. Tiesa, 26.minūtē Aleksima Salemakersam izdevās dubultot viesu pārsvaru.

Pamatlaika priekšpēdējā minūtē Domeniko Berardi vienus vārtus atguva, taču tas netraucēja "AC Milan" komandai svinēt uzvaru.

Iepriekšējais rekords piederēja Paolo Podži, kurš 2001.gada decembrī astotajā sekundē izvirzīja "Piacenza" komandu vadībā pret Florences "Fiorentina". Leao gūtie vārti ir arī visu laiku ātrākie Eiropas piecu spēcīgāko līgu turnīros.

Svētdien uzvaru svinēja arī Milānas "Inter", kas mājās ar 2:1 (0:0) pārspēja "Spezia" vienību. "Inter" komandā vārtus guva Ahrafs Hakimi un Romelu Lukaku, bet pretiniekiem izcēlās Roberto Pikoli.

No turnīra tabulas augšgala komandām sestdien laukumā devās Turīnas "Juventus", kas izbraukumā ar 4:0 (2:0) guva virsroku pār "Parma" vienību. Turīniešiem divreiz atzīmējās Krištianu Ronaldu, bet pa vieniem vārtiem bija Dejamam Kuluševskim un Alvaro Moratam.

Ar 31 punktu 13 spēlēs turnīra tabulā pirmo vietu ieņem "AC Milan", otrā ar 30 punktiem ir Milānas "Inter", bet trešajā pozīcijā ar 27 punktiem atrodama Turīnas "Juventus".