foto: Edijs Pālens/LETA
Jauns Covid-19 uzliesmojums Rīgas "Dinamo", atcelti tuvākie kluba mači
Sakarā ar jauniem inficēšanās gadījumiem pārceltas 17. un 19. oktobrī paredzētās Rīgas "Dinamo" mājas spēles.
Hokejs
2020. gada 17. oktobris, 13:10

Jauns Covid-19 uzliesmojums Rīgas "Dinamo", atcelti tuvākie kluba mači

Jauns.lv

Sestdienas vakarā Rīgas "Dinamo" bija plānots aizvadīt maču pret Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Podoļskas "Vityaz", tomēr tas atcelts. "Dinamo" mājas lapā vēstīts, ka komandas dalībniekiem bijušas pozitīvas Covid-19 analīzes.

Sakarā ar jauniem inficēšanās gadījumiem "Dinamo" nevarēs aizvadīt tuvākās KHL regulārā čempionāta spēles, jo komandai ir jāievēro karantīnas režīms.

Rīgas "Dinamo" savā sociālā tīkla "Twitter" kontā vēsta, ka atcelts šī vakara mačs pret Podoļskas "Vityaz", kā arī pirmdien paredzētais mačs pret Magņitogorskas "Metallurg" klubu.

Šobrīd karantīnā atrodas gan Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda HK "Rīga", kas spēlē MHL čempionātā, gan fārmklubs HK "Zemgale/LLU", kas spēlē OHL. Līdz ar to nav iespējams nokomplektēt sastāvu, lai varētu piedalīties KHL čempionāta spēlēs.

"Dinamo" ziņo, ka informācija biļešu īpašniekiem, par biļešu maiņas vai atgriešanas iespējām, tiks izsūtīta personīgi.

Šodien publicētā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija liecina, ka 13 inficētie atgriezušies no Baltkrievijas, kas visdrīzāk saistāms ar Rīgas "Dainamo" aizvadīto KHL maču Minskā.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA apstiprinājusi, ka 13 inficēšanās gadījumi konstatēti komandā, bet neprecizēja, vai saslimušo vidū ir tikai spēlētāji, vai arī citi ar komandu saistīti cilvēki.

Rīgas klubs pēdējo spēli aizvadīja mājās pret Jaroslavļas "Lokomotiv", kas "bullīšos" bija pārāka ar 3:2. Vēl iepriekš "dinamieši" četrus mačus aizvadīja izbraukumā, bet tikai pret Minskas "Dinamo" izdevās izcīnīt punktu ("bullīšos" zaudējums ar 3:4).

Rīdzinieki zaudējumu cietuši pēdējās piecās spēlēs, kamēr "Vitjaz" šajā laika sprīdī divi panākumi - 6:1 pret Rīgas "Dinamo" un 6:3 pret Habarovskas "Amur". Daugaviņa komanda "Lokomotiv" piekāpās ar 0:5, Kazaņas "Ak Bars" "bullīšos" bija labāka ar 3:2, savukārt pēdējā duelī ar 3:4 zaudēts Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Iepriekš rīdziniekiem spēles nācās aizvadīt bez 11 pamatsastāva spēlētājiem, kuru vidū bija arī četri leģionāri, kā arī vietējie spēlētāji Gints Meija, Miķelis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, kā arī Kristaps Zīle.

"Dinamo" ar septiņiem punktiem 13 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences komandām, visā līgā apsteidzot tikai Pekinas "Kuņluņ Red Star", kamēr Jaroslavļas vienība ar 21 punktu 15 dueļos ir trešā.

Iepriekš jau ziņots, ka ar Covid-19 "Dinamo" tika inficējušies deviņi hokejisti un divi personāla darbinieki.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijā veikti 5332 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 188 jauni Covid-19 gadījumi, bet viena persona mirusi.