foto: Edijs Pālens/LETA
Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs aicina rūpīgi pārdomāt maratona rīkošanas nepieciešamību
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš.
Citi sporta veidi
2020. gada 9. oktobris, 14:57

Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs aicina rūpīgi pārdomāt maratona rīkošanas nepieciešamību

Jauns.lv / LETA

Ministru kabinetam būtu rūpīgi jāvērtē nedēļas nogalē plānotā "Rimi Rīgas maratona" rīkošanas nepieciešamība, ņemot vērā Covid-19 straujo izplatību, uzskata Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs Sandis Riekstiņš (JKP).

Riekstiņš mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauda, ka valdībai būtu jāieklausās speciālistos un rūpīgi jāpārdomā, vai patlaban maratons ir vajadzīgs.

"Saprotu abas puses, bet veselība tomēr pāri visam," uzsvēra politiķis.

Līdzīgu viedokli paudis arī Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, uzsverot, ka maratons būtu jāatceļ. Atbildē veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) deputāts "Twitter" aicinājis ministri "attapties", paužot, ka politiķi nebūs spējīgi novērst sekas.

"Kāds vēl maratons šobrīd? Cilvēki drūzmēsies gan pirms, gan pēc starta. Tavs darbs valdībā ir e-platformā, mans Saeimā - tieši tāpat. Masu pasākumi, koncerti atcelti. Sabiedriskais transport ar maskām, skolas slēgtas, esam pīķī šodien," akcentēja deputāts.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP), atbildot Kaimiņam "Twitter" norāda, ka nav plānoti nekādi masu starti - skrējienu sāk, kad atnāk. "Bērnu pasākumi nenotiks. Skrien laukā, nevis iekštelpās. Londonā maratons 4. oktobrī notika. Ko daru pati un iesaku arī Tev - turēties savas kompetences rāmjos. Mēs ar Tevi neesam gudrāki par epidemiologiem," raksta ministre.

Viņa arī apgalvo, ka īsās distances nebūs. Par to vienošanās esot panākta šorīt.

Kā ziņots, Bērnu piedalīšanās Rīgas maratonā šajā situācijā nebūtu atbalstāma, piektdien preses konferencē pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Speciālists uzsvēra, ka SPKC nav mandāta kaut ko aizliegt. Centrs sniedz ieteikumus, bet lēmumu par ierobežojumu pieņem organizators.

"Esam komunikācijā ar SPKC, kādus scenārijus mēs varētu ievest, lai būtu vēl mazāka pulcēšana. Šobrīd nekas netiek atcelts. Apspriedīsim, kas ir iespējamie varianti, kā šo situāciju risināt, un tad paziņosim par savu lēmumu," aģentūrai LETA teica maratona direktors Aigars Nords.