foto: EPA/Scanpix
Lesteras "City" iedragā izredzes uz Čempionu līgu;  "Real Sociedad" un "Granada" spēlēs UEFA Eiropas līgā
Anglijas premjerlīgas labākais vārtu guvējs (šosezon 23 precīzi sitieni) pārdzīvo par Lesteras neveiksmi.
Futbols
2020. gada 20. jūlijs, 11:23

Lesteras "City" iedragā izredzes uz Čempionu līgu; "Real Sociedad" un "Granada" spēlēs UEFA Eiropas līgā

Jauns.lv / LETA

Lesteras "City" svētdien cieta sāpīgu zaudējumu Anglijas futbola premjerlīgas spēlē, kā dēļ var nākties atstāt pirmo četrinieku jeb UEFA Čempionu līgas zonu.

Lesteras futbolisti viesos ar 0:3 (0:3) atzina Totenhemas "Hotspur" pārākumu.

Mājiniekiem nebija daudz vārtu gūšanas iespēju un londonieši krietni mazāk kontrolēja bumbu, taču Žuzē Mourinju vadītie vīri savas izdevības izmantoja.

Vispirms sestajā minūtē pēc Honmiņa Sona sitiena bumbu savos vārtos ieraidīja Džastins Džeimss. Spēles 37.minūtē Herijs Keins pēc ātrā uzbrukuma tika izvirzīts viens pret pretinieku vārtsargu, anglim panākot 2:0. Trīs minūtes vēlāk Keins ar skaistu sitienu guva savus otros vārtus - jau 3:0 mājinieku labā.

Otrajā puslaikā Lesteras futbolisti turpināja dominēt laukumā, taču no Londonas aizbrauca bešā.

"Bija savāda spēle, jo domāju, ka cīnījāmies labi, taču sākām ne pārāk agresīvi un muļķīgās situācijās devām iespējas gūt vārtus. Mūs piebeidza trīs pretuzbrukumi. Futbolisti otrajā puslaikā cīnījās godam un atdeva visu, taču kājās nepietika spēka," pēc mača teica Lesteras vienības galvenais treneris Brendans Rodžerss.

Viņa vadītajai komandai sezonas pēdējā spēle būs pret Mančestras "United" - tiešo pretinieci cīņā par vietu pirmajā četriniekā.

"Kā vienmēr, viss izšķirsies pēdējā spēlē, un mums joprojām ir iespēja tikt Čempionu līgā. Spēlētāji pāris dienas atpūtīsies un tad koncentrēsies nākamajam mačam. Tā būs fantastiska cīņa, un nevaram to sagaidīt," pauda Rodžerss.

Priekšlaicīgi par čempionāta uzvarētāju jau ir kronēta "Liverpool", kas 36 spēlēs iekrājusi 93 punktus. Ar 75 punktiem sudrabu jau ir izcīnījusi Mančestras "City", bet trešajā pozīcijā ar 63 punktiem ir Londonas "Chelsea". Tālāk ar 62 punktiem ir Lesteras "City" un Mančestras "United", bet sesto vietu ieņem un pēdējās ceļazīmes vietā uz Eiropas kausiem ar 58 punktiem atrodas Totenhemas "Hotspur".

Sansevastajans "Real Sociedad" un "Granada" komandas svētdien Spānijas futbola čempionāta pēdējā kārtā nodrošināja vietas UEFA Eiropas līgā.

"Real Sociedad" ceļazīmes nodrošināšanai pietika ar neizšķirtu 1:1 (0:1) viesos pret Madrides "Atletico".

Madridiešus 30.minūtē vadībā izvirzīja Koke, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bumbu savos vārtos ieraidīja Ektors Errera. 

Tikmēr "Granada" savā laukumā ar 4:0 (1:0) sagrāva Bilbao "Athletic". Mājiniekiem izcēlās Roverto Soldado, Antonio Puertass, Karloss Fernandess un Anhels Moreno.

Uz vietu Eiropas līgā pretendēja arī "Getafe" un "Valencia" komandas, taču tās cieta zaudējumus, nespējot iekļūt labāko septītniekā.

Izšķiroša spēle bija arī "Leganes" komandai, kas cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar čempioni Madrides "Real", bet ar to nebija gana, lai saglabātu vietu Spānijas augstākajā divīzijā. Madridiešiem vārtus guva Serhio Ramoss un Marko Asensio.

Vispārliecinošāko uzvaru pēdējā kārtā izcīnīja "Barcelona", kas izbraukumā ar 5:0 (3:0) sagrāva "Alaves".

Barselonas komandā divus vārtus guva Lionels Mesi, kurš ar 25 precīziem sitieniem bija sezonas "La Liga" rezultatīvākais spēlētājs. Argentīnieša kontā arī 21 rezultatīva piespēle, kas ir jauns līgs rekords. Mesi šajā sezonā bija par vienu piespēli vairāk nekā savulaik iespēja Šavi

Vēl viesiem izcēlās Ansu Fati, Luiss Svaress un Nelsons Semedu.

Pirmajā vietā turnīra tabulā pēc 38 kārtām ar 87 punktiem bija Madrides "Real", par četriem punktiem mazāk bija "Barcelona", bet pa 70 punktiem guva Madrides "Atletico un "Sevilla" komandas. 60 punktus nopelnīja "Villarreal", bet pa 56 iekrāja "Real Sociedad" un "Granada".

Labākās četras komandas nākamsezon spēlēs UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, nākamās divas UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, bet septītās vietas ieguvēja - UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Spānijas augstāko līgu šosezon pameta "Leganes", "Mallorca" un Barselonas "Espanyol" komandas. To vietā nāks "Cadiz" un "Huesca" vienības, bet trešo ceļazīmi sadalīs četras komandas, no kurām trīs jau zināmas - "Almeria", "Girona" un "Zaragoza".

Tikmēr Milānas "Inter" svētdien cīnījās neizšķirti Itālijas A sērijas futbola čempionāta spēle, neizmantojot iespēju pietuvoties Turīnas "Juventus".

"Inter" viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (1:1) ar "AS Roma".

Milānieši vadībā izvirzījās 15.minūtē, kad pēc stūra sitiena ar galvu bumbu vārtos raidīja Stefans de Vrijs. Puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc Lukas Spinacolas sitiena bumbu savos vārtos iesita "Inter" futbolists.

Mājinieki 57.minūtē pārņēma vadību, no vārtsarga laukuma robežas precīzi sitot Henrikam Mhitarajanam. Romiešu abos gūtajos vārtos asistēja Edins Džeko.

Viesi gan pamanījās izraut neizšķirtu, jo 88.minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Romelu Lukaku.

""Inter" ir komanda, kas dara lielas lietas. Esam otrajā vietā un jau nodrošinājuši ceļazīmi uz Čempionu līgu. Vēl dažas komandas gribēja tur nokļūt, taču esam spēcīgā līgā, kur visiem nav tādas iespējas," pēc mača teica "Inter" galvenais treneris Antonio Konte.

Vēl no vadošajām komandā "Napoli" savā laukumā ar 2:1 (1:1) izrāva uzvaru pār "Udinese". Pirmos vārtus guva Arkadjušs Miliks, bet uzvaru nodrošināja Mateo Politāno otrā puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē izdarītais precīzais sitiens.

Šovakar turnīra līdere "Juventus" Turīnā uzņems vienu no savām tuvākajām sekotājām Romas "Lazio".

A sērijas līderei Turīnas "Juventus" 33 cīņās ir 77 punkti, otro vietu ar 72 punktiem ieņem Milānas "Inter", bet par punktu mazāk ir Bergāmo "Atalanta". 69 punkti ir Romas "Lazio", "AS Roma" ir 60 punkti, bet pa 56 punktiem guvušas "Napoli" un "AC Milan".