foto: REUTERS/SCANPIX
"Inter" grauj un tuvojas "Juventus"; Mančestras "United" un Lesteras "City" turpina cīņu par Čempionu līgu
Aleksiss Sančess priecājas par vārtu guvumu.
Futbols
2020. gada 17. jūlijs, 11:11

"Inter" grauj un tuvojas "Juventus"; Mančestras "United" un Lesteras "City" turpina cīņu par Čempionu līgu

Jauns.lv / LETA

Aleksiss Sančess Itālijas A sērijas mačā ceturtdien Ferrārā guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja vēl vienu vārtu guvumā, Milānas "Inter" sagraujot turnīra pastarīti SPAL un pietuvojoties līdervienībai Turīnas "Juventus" līdz sešu punktu deficītam.

Antonio Kontes vadītā Milānas komanda viesos pārspēja SPAL ar 4:0 (1:0), atstājot atklātu jautājumu par čempiona titula ieguvējiem.

Pašreizējā čempione "Juventus" pēdējos trīs mačos ir guvusi tikai divus punktus, taču viņu priekšrocības ir labāki savstarpējo spēļu rādītāji ar "Inter".

"Inter" var izcīnīt savu pirmo "Scudetto", kopš 2010.gadā Žuzē Mourinju vadībā vienībai izdevās "hat-trick".

Bijušais Mančestras "United" un Londonas "Arsenal" uzbrucējs Sančess astoņas minūtes pirms pārtraukuma piespēlēja Antonio Kandrevam pirmo vārtu guvumā.

Kristiano Biragi pievienoja otros vārtus 55.minūtē, un pēc piecām minūtēm viņa centrējumu ar galvu no vārtsarga laukuma pabeidza Sančess, panākot graujošu uzvaru.

Pēc Ešlija Janga piespēles punktu vārtu birumam mačā 73.minūtē pielika Roberto Galjardīni.

Savukārt Luidži di Bjadžo vadītā SPAL ir tabulas pašā apakšā,  piecas kārtas līdz sacensību beigām atpaliekot 11 punktus no 17.vietas, kas garantē palikšanu līgā.

Otrā ceturtdienas mačā "arī tika svinēta uzvara ar lielu vārtu starpību, "Torino" savā laukumā apspēlējot "Genoa" ar 3:0 (1:0) un ar 37 punktiem ieņemot 15.vietu astoņus punktus virs izkrišanas zonas, 18.vietā ar 29 punktiem esot "Lecce". "Genoa" ir tikai punkts vairāk nekā "Lecce" un savstarpējā cīņa svētdien.

Vārtus mājinieku labā 32.minūtē guva brazīlietis Brēmers, 76.minūtē izcēlās Saša Lukičs un 90.minūtē - Andrea Beloti.

Svētdien turnīra tabulas augšgala komandu cīņā "AS Roma" uzņems "Inter", bet pirmdien "Juventus" tiksies ar Romas "Lazio".

A sērijas līderei Turīnas "Juventus" 33 cīņās ir 77 punkti, bet otro vietu ar 71 punktu ieņem Milānas "Inter". Punkts mazāk ir Bergamo "Atalanta", divi - Romas "Lazio". "AS Roma" ir 57 punkti, bet "Napoli" un "AC Milan" - 53 punkti.

Tikmēr Mančestras "United" un Lesteras "City" Anglijas premjerlīgas ceturtdienas spēlēs guva uzvaru cīņā par ceturto vietu un Čempionu līgu, abām komandām sakrājot pa 62 punktiem.

Mančestras "United" ceturtdien viesos ar 2:0 (1:0) pieveica Londonas "Crystal Palace", turpinot cīņu par ceturto pozīciju tabulā un dalību Čempionu līgā nākamajā sezonā.

Vārtus guva Markuss Rašfords pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē un Antonijs Marsiāls 78.minūtē, bet 55.minūtē VAR sistēma konstatēja, ka Džordans Ajo bumbu viesu vārtos ir raidījis neatļautā veidā, atrazdamies aizmugurē.

"United" galvenais treneris Ūle Gunnars Sūlšērs sacīja, ka Mančestras vienība izbauda spiedienu, cīnoties par vietu labāko četriniekā, pēc tam, kad vienība līgā bija aizvadījusi 13.spēli pēc kārtas bez zaudējuma, visos pašmāju un starptautiskajos turnīros kopā nezaudējot jau 19 mačus pēc kārtas.

Cīņā par Čempionu līgu Sūlšēra komanda tikai sliktākas gūto un zaudēto vārtu starpības dēļ. Savukārt tikai viena punkta attālumā ir trešo vietu ieņemošā Londonas "Chelsea".

"Mums ir jāsmaida, mēs esam nopelnījuši šīs tiesības. Janvārī neviens nedomāja, ka piedalīsimies cīņā par četrinieku," sacīja treneris. "Šīs ir spēles, kurām ir nozīme. Jums ir jākļūst labākam un jāpierāda, ka esat personība."

Sūlšērs izteica nožēlu, ka līdz svētdienas Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas pusfinālam ir par 48 stundām mazāks sagatavošanās laiks nekā "Chelsea", taču tas daudz neietekmēja norvēģa komandas izvēli, veicot tikai divas izmaiņas sastāvā, salīdzinot ar futbolistiem, kuri pirmdien uzsāka maču 2:2 neizšķirtā ar "Sauthampton".

"Protams, tas nav viegls grafiks, bet mēs nevaram atļauties sākt spēli šādi," viņš piebilda par komandas demonstrēto "ieskriešanās" futbolu mača sākumā. "Mēs netikām pie sava ritma piespēlēs, taču divi fantastiski "goli" mums sniedza uzvaru."

"Crystal Palace", kas nodrošinājusi vietu premjerlīgā arī nākamsezon, tas bija sestais zaudējums pēc kārtas,

Ārpus futbola laukuma Rašfords visdrīzāk kļūs par jaunāko, kurš saņems Mančestras Universitātes goda doktora grādu par darbu bērnu nabadzības novēršanai.

Lesteras klubs nosargāja ceturto vietu, pateicoties 2:0 (1:0) panākumam savā laukumā pār Šefīldas "United", kas bija pirmais pēdējās trīs spēlēs.

Vārtus uzvarētāju labā guva Ajose Peress 29.minūtē un Demarajs Grejs 79.minūtē, sarūgtinot pretiniekus pirmoreiz pēdējās piecās spēlēs.

Ceturtās vietas saglabāšana "lapsām" sola atgriezties Čempionu līgā pirmo reizi kopš 2016./2017.gada sezonas.

Viegli gan tas nebūs, jo nākamais mačs svētdien ir ar Totenhemas "Hotspur", kam ir labas cerības izcīnīt Eiropas līgas ceļazīmi, bet izšķirošajā cīņā pēdējā kārtā savā laukumā būs jātiekas ar Mančestras "United".

"Es domāju, ka mēs esam izcili. Rezultāts mums dod otru augstāko vietu finišā Lesteras kluba vēsturē," sacīja kluba galvenais treneris Brendans Rodžerss.

"Mums ir divas spēles, lai veiktu vēl kādu ierakstu vēsturē," viņš piebilda.

Šefīldas "United" zaudējums iedragāja cerības pirmajā sezonā pēc atgriešanās līgā iekļūt Eiropas kausu zonā, ar 54 punktiem par diviem atpaliekot no Vulverhemptonas "Wanderers", taču vēl ir atlikušas divas spēļu kārtas.

Tikai viens izcīnītais punkts Liverpūlē pret turnīra tabulas vidusdaļas vienību "Everton" sašķobīja Birmingemas "Aston Villa" izredzes palikt līgā - 1:1 (0:0).

Ezri Konsa 72.minūtē izvirzīja viesus vadībā, taču trīs minūtes pirms spēles beigām izlīdzinājumu Teo Volkots 87. minūtē panāca izlīdzinājumu, neskatoties uz Konsas izmisuma mēģinājumu izsist bumbu no vārtiem.

Ar 31 punktu 36 mačos "Aston Villa" ir trīs punktus aiz Vesthemas "United" un "Watford", kurām ir mačs rezervē.

"Puiši ir satriekti, jo mēs bijām pelnījuši vairāk. Esam vīlušies, bet mums jākoncentrējas uz savām pēdējām divām spēlēm. Mēs joprojām esam vilcienā," sacīja "Villa" galvenais treneris Dīns Smits.

Gandrīz nekas vairs nevar uz otro spēcīgāko līgu nosūtīt Braitonas un Havas "Albion", kam pēc 1:1 (1:0) neizšķirta viesos ar "Southampton" ir seši punkti vairāk nekā 18. un 19.vietā esošajām "Bournemouth" un "Aston Villa", taču krietni labāka gūto un zaudēto vārtu starpība.

Vadībā Braitonas vienību 17.minūtē izvirzīja Nils Mupē, bet izlīdzinājumu 66.minūtē panāca Denijs Ingss, gūstot savus 20.vārtus līgā šosezon un dalot otro vietu snaiperu sarakstā kopā ar Londonas "Arsenal" futbolistu Pjēru Emeriku Obamejangu. 23 vārti ir Lesteras kluba uzbrucējam Džeimijam Vardijam.

Priekšlaicīgi par čempionāta uzvarētāju jau ir kronēta "Liverpool", kas 36 spēlēs iekrājusi 93 punktus. Ar 75 punktiem sudrabu jau ir izcīnījusi Mančestras "City", bet trešajā pozīcijā ar 63 punktiem ir Londonas "Chelsea". Tālāk ar 62 punktiem ir Lesteras "City" un Mančestras "United", bet sesto vietu ieņem un pēdējās ceļazīmes vietā uz Eiropas kausiem ar 56 punktiem atrodas "Wanderers", par punktu apsteidzot Totenhemas "Hotspur".