foto: Zumapress/Scanpix
"Juventus" futbolisti atlabuši no koronavīrusa; Itālijas Futbola federācija konsultējas ar mediķiem par sezonas atsākšanu
Turīnas "Juventus" un Francijas izlases pussargs Blaiss Matuidi.
Futbols
2020. gada 16. aprīlis, 13:05

"Juventus" futbolisti atlabuši no koronavīrusa; Itālijas Futbola federācija konsultējas ar mediķiem par sezonas atsākšanu

Jauns.lv / LETA

Itālijas čempionvienības Turīnas "Juventus" futbolistiem Danielam Rugani un Blaisam Matuidu izdevies uzvarēt cīņā ar koronavīrusu, kamēr valsts futbola federācija (FIGC) jau konsultējusies ar mediķiem, lai drīzumā, iespējams, atsāktu sezonu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rugani bija pirmais Itālijas A sērijas futbolists, kuram tika konstatēta saslimšana ar koronavīrusu. Viņa un Matuidi atkārtotie testi liecina, ka futbolistiem izdevies izārstēties, kamēr Paulo Dibala savu atbildi vēl gaida.

Paziņojot par savu futbolistu labo veselības stāvokli, "Juventus" arī atklāja, ka FIGC uzsākusi sarunas ar mediķiem, lai noskaidrotu, kad varētu atsākties sezona. Tiek vēstīts, ka abas puses izstrādās drošības protokolu, kas palīdzētu pēc iespējas drošāk atsākt sezonu.

Iepriekš Itālijas A sērijas vadība un arī FIGC amatpersonas pauda cerību, ka sezonu izdosies atsākt maija beigās. Paredzams, ka atlikušos katra kluba 12 mačus klātienē skatītāji nevarēs apmeklēt.

"Lai veiksmīgāk atsāktu sezonu, mums jau šobrīd ir jāpieņem nepieciešamie mēri un jāizstrādā vajadzīgās procedūras," teica FIGC prezidents Gabriels Gravina.

Eksperti ieteikuši komandām līdz sezonas sākumam treniņus aizvadīt pilnībā izolētā norises vietā. Tāpat vēl pirms sezonas sākuma ieteikts visiem futbolistiem veikt Covid-19 testus.

"Strādājam bez steigas, taču būsim gatavi, kad valdība "dos zaļo gaismu"," pauda FIGC prezidents.

Kopumā A sērijā tika konstatēti 16 saslimšanas gadījumi. "Sampdoria" futbola klubā bija septiņi sasirgušie, bet pārējie gadījumi konstatēti "AC Milan", Florences "Fiorentina", Bergamo "Atalanta" un "Verona" klubos.

Itālija valdība pagājušajā nedēļā ārkārtas stāvokli valstī pagarināja līdz 3.maijam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās