foto: Zane Bitere/LETA
Štelmahers: "Nedrīkstam dāvināt vieglos punktus"
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers.
Basketbols
2020. gada 24. februāris, 17:58

Štelmahers: "Nedrīkstam dāvināt vieglos punktus"

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers pirms pirmdienas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra H spēles viesos ar Bulgāriju uzsver, ka nedrīkst pretiniekiem ļaut gūt vieglos punktus un pašiem jāizmanto savas iespējas, ziņo Latvijas Basketbola savienība savā "Twitter" kontā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka pirmajā Eiropas meistarsacīkšu atlases turnīra mačā Latvija piektdien savā laukumā ar 61:62 piekāpās Bosnijai un Hercegovinai.

Pirmdien Botevgradā jātiekas ar Bulgārijas vienību. Uz šo maču devušies tie paši 12 basketbolisti, kuri vienībai palīdzēja spēlē Rīgā. Mājās no 15 kandidātu lielā saraksta palika Kristaps Dārgais, Kaspars Vecvagars un Mārcis Vītols.

"Turnīrā visas komandas ir diezgan spēcīgas. Tāpēc varbūt vairāk pievērsīsim uzmanību savai spēlei nekā viņiem. Neņemos spriest, kam ir labāki basketbolisti - Bosnijai vai Bulgārijai. Mums ir jāspēlē sava spēle, jābūt agresīviem, jāiet uz uzvaru," pirms atbildes mača uzsvaru uz savu varējumu liek treneris.

Viņš saka, ka ir izdarīti secinājumi pēc pirmās spēles, kas, domājams, dos labākus augļus. Tāpat viņš atgādina, ka sagatavošanās laiks nebija liels, taču komanda ir pozitīvi noskaņota, un tajā valda labs mikroklimats, kas sekmēs arī labu rezultātu.

"Noteikti svarīga būs aizsardzība," uzsver Štelmahers. "Nevaram ļaut viņiem iemest vieglos punktus. Viņiem ir ātrs saspēles vadītājs Dī Bosts, kurš ikdienā maizi pelna augsta ranga sacensībās "Monaco" klubā.Viņš ir viens no pamatspēlētājiem pretinieku komandā. Agresīvi un veikli spēlētāji ir arī ceturtā numura pozīcijā."

Spēles recepte, treneraprāt, ir vienkārša: "Nedrīkstam dāvināt vieglos punktus, un pašiem ir jāizmanto savas iespējas."

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība kopš 1992.gada 11 reizes spēlējusi Eiropas čempionāta finālturnīrā, līdz šim labāko rezultātu sasniedzot 2017.gadā, kad tika izcīnīta piektā vieta.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas astoņās grupās. No četrām grupām, kurās spēlē finālturnīra rīkotājvalstis (Čehija, Gruzija, Itālija un Vācija) finālturnīram kvalificējas pa divām labākajām komandām, no četrām citām - pa trim. Spēles notiek trijos izlašu "logos" - 2020.gada februārī un novembrī, kā arī 2021.gada februārī.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 2. līdz 19.septembrim četrās valstīs - Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi), Itālijā (Milānā) un Vācijā (grupas turnīrs Ķelnē, izslēgšanas spēles Berlīnē). Tajā piedalīsies 24 komandas.

Pērnvasar par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts Roberts Štelmahers. Viņa palīgi ir Uvis Helmanis, Raimonds Feldmanis un fiziskās sagatavotības speciālists Oskars Ernšteins.

Latvijas izlases kandidātu saraksts dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Blūms, Artūrs Kurucs (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Kaspars Vecvagars (Palensijas "Chocolates Trapa", Spānija), Mārcis Vītols ("Ventspils"), Rinalds Sirsniņš, Kristaps Dārgais (abi - "Ogre"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Artis Ate (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Māris Gulbis, Klāvs Čavars (abi - "Ventspils"), Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Mārtiņš Meiers (Podgoricas "Budučnost VOLI", Melnkalne).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās