foto: REUTERS/SCANPIX
Zviedrijas futbola izlases treneris neizslēdz iespēju Ibrahimoviču atkal redzēt valstsvienībā
Ibrahimovičs par karjeras beigšanu izlasē paziņoja pēc 2016.gada Eiropas čempionāta.
Futbols
2020. gada 4. janvāris, 23:48

Zviedrijas futbola izlases treneris neizslēdz iespēju Ibrahimoviču atkal redzēt valstsvienībā

Jauns.lv / LETA

Zviedrijas futbola izlases galvenais treneris Janne Andešons atklāja, ka neizslēdz iespēju valstsvienībā kādreiz vēl redzēt labi pazīstamo uzbrucēju Zlatanu Ibrahimoviču, lai arī viņš iepriekš ir kritizējis speciālista darbu sastāva izvēlē.

Pērn kādā intervijā Ibrahimovičs pauda pārliecību, ka izlases galvenais treneris, komplektējot sastāvu, pietiekamu uzmanību nav pievērsis tiem spēlētājiem, kuri nāk no imigrantu ģimenēm jeb viņu dzimtā valsts nav Zviedrija.

Citi spēlētāji šādus apgalvojumus noliedza, bet pats Andešsons sestdien pauda, ka notikušais viņam vairs neesot svarīgi.

"Diezgan labi protu aizmirst lietas," norādīja speciālists. "Tolaik biju apbēdināts, taču tas periods ir jau pagājis, tāpēc, ja Zlatans ir mainījis savas domas, viņš droši var sazināties ar izlases vadību."

Ibrahimovičs par karjeras beigšanu izlasē paziņoja pēc 2016.gada Eiropas čempionāta.

"Jau iepriekš esmu teicis, ka vienīgais, kas spēlētājiem, kuri iepriekš ir atteikuši izlasei, ir jāizdara - jāpiezvana man," teica Andešons. "Nekā sarežģīta tur nav."

Zviedrijas izlase šobrīd Kataras galvaspilsētā Dohā aizvada treniņnometni pirms drīzumā gaidāmā pārbaudes turnīra, kurā paredzētas spēles ar Moldovas un Kosovas valstsvienībām.

Zviedrija iepriekš pārvarēja 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, kā rezultātā jūnijā tā piedalīsies finālturnīrā.

Jau ziņots, ka Ibrahimovičs "AC Milan" aizvadīs sezonas otro pusi, noslēdzot ar savu bijušo komandu līgumu līdz 2019./20.gada sezonas beigām.

Iepriekšējās divas sezonas zviedru futbolists pavadīja ASV augstākās futbola līgas (MLS) klubā Losandželosas "Galaxy". Šajā laikā viņš aizvadīja 52 spēles, tajās izceļoties ar 56 vārtu guvumiem. "Galaxy" vienībai viņš pievienojās pērnā gada martā.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku viņš pārstāvēja Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras "United". 2016./2017. gada sezonā viņš bija pārliecinoši labākais Mančestras komandas vārtu guvējs, taču tās izskaņā gūts smags ceļgala savainojums lika viņam izlaist 2017./2018. gada sezonas sākumu.

Savas karjeras laikā Ibrahimovičs spēlējis arī "Malmo" (Zviedrija), Amsterdamas "Ajax" (Nīderlande), Turīnas "Juventus", Milānas "Inter", (abas - Itālija), "Barcelona" (Spānija) un Parīzes "Saint-Germain" (Francija) komandās.

Ar 62 vārtiem 116 spēlēs Ibrahimovičs ir Zviedrijas izlases valstsvienības visu laiku rezultatīvākais futbolists.