foto: Zumapress/Scanpix
"Inter" uzvar Milānas derbijā; "Barcelona" blāvs sniegums un zaudējums pret "Granada"
"Inter" futbolisti līksmo par panākumu.
Futbols
2019. gada 22. septembris, 13:24

"Inter" uzvar Milānas derbijā; "Barcelona" blāvs sniegums un zaudējums pret "Granada"

Jauns.lv / LETA

"Inter" komanda svētdien svinēja uzvaru Itālijas A sērijas mačā starp divām Milānas pilsētas vienībām.

"Inter", kas šoreiz "San Siro" stadionā bija viešņas statusā, ar 2:0 (0:0) pārspēja "AC Milan" vienību.

Abi vārti tika gūti otrajā puslaikā. Vispirms 49.minūtē Marcelo Brozovičs pēc brīvsitiena izspēles raidīja bumbu tīklā no soda laukuma robežas. Sākotnēji tiesneši konstatēja, ka bijusi aizmugures situācija, bet pēc videoatkārtojuma noskatīšanās savu lēmumu mainīja un vārtus ieskaitīja.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 12 minūtes, Romelu Lukaku pēc piespēles no kreisās malas ar galvu raidīja bumbu mērķī un panāca 2:0.

Abas komandas savā starpā spēkojušās 225 reizes, no kurām 176 mači bijuši A sērijas ietvaros. "Inter" uzvarējusi 81 savstarpējā spēlē, bet "AC Milan" ir par pieciem panākumiem mazāk (A sērijā - 67/53).

Tikmēr Turīnas "Juventus" savā laukumā ar 2:1 (1:1) uzveica "Verona" futbolistus.

Mača rezultātu 21.minūtē atklāja "Verona" portugāļu pussargs Migels Velozu, kurš izcēlās ar tālu un planējošu sitienu. Pirms tam viesi nerealizēja 11 metru soda sitienu un norībināja vārtu stabu. Desmit minūtes vēlāk Ārons Remzijs pēc Krištianu Ronaldu piespēles ar tālu un zemu sitienu panāca 1:1.

Otrajā puslaikā, spēles 49.minūtē viesu soda laukumā tika nogāzts Huans Kvadrado, kura nopelnīto 11 metru soda sitienu realizēja Ronaldu.

"Tā bija smaga spēle, bet pats galvenais, ka komanda spēja demonstrēt labu sniegumu. Bijām iedzinējos, taču atguvāmies. Pēc Čempioni līgas mača (trešdien 2:2 pret Madrides "Atletico") bijām noguruši, bet esam tikuši pie trim punktiem un ejam tālāk," pēc mača stāstīja Ronaldu.

A sērijas kopvērtējuma vadībā ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās spēlēs ir Milānas "Inter" komanda, kurai ar desmit punktiem seko Turīnas "Juventus".

Tikmēr sezonu nestabili iesākušais Spānijas futbola čempionāta grands "Barcelona" sestdien cieta negaidītu zaudējumu vietējā čempionāta spēlē.

Barselonieši viesos ar 0:2 (0:1) piekāpās "Granada" komandai.

Mājinieki jau otrajā minūtē guva pirmos vārtus, Ramomam Azīzam ar galvu pielabojot Antonio Puertas sitienu no asa leņķa. Barselonas vienība aizvadīja vāju pirmo puslaiku, tādējādi spēles otrajā daļā laukumā laida savas zvaigznes Lionelu Mesi un tīni Ansu Fati.

Tiesa, ar to nebija gana, turklāt 66.minūtē Arlvaro Vadiljo ar "pendeles" palīdzību panāca 2:0 "Granada" vienības labā. Viesi cieta zaudējumu, spītējot tam, ka teju četras reizes vairāk kontrolēja bumbu.

"Futbolisti ir galvenie aktieri - viņi ir tie, kuri dara lietas pareizi vai nepareizi. Tomēr es esmu atbildīgs par to, kas notika. Uzvara ir jānopelna, bet šajā spēlē tā nebija. Šobrīd ļoti vāji spēlējam izbraukumā," pēc zaudējuma secināja "Barcelona" galvenais treneris Erensto Valverde.

Tāpat sestdien negaidīti punktus zaudēja Madrides "Atletico", kas mājās nospēlēja 0:0 (0:0) ar Vigo "Celta" komandu.

Spānijas čempionātā vadībā ar desmit punktiem ir trīs komandas - četras spēles aizvadījusī "Sevilla", kā arī pa pieciem mačiem aizvadījušās "Grenada" un Madrides "Atletico" vienības. Madrides "Real" ar astoņiem punktiem četrās spēlēs ir piektā, bet "Barcelona" ar septiņiem punktiem piecos dueļos ir septītā.