foto: LETA
Gaisotnē zālē palīdz TTT ar lielisku rezultātu sagraut "Olympiakos"
"TTT Rīga" basketbolistes grauj "Olympiakos" un tuvojas FIBA Eirolīgas ceturtdaļfinālam.
Basketbols
2019. gada 6. februāris, 22:21

Gaisotnē zālē palīdz TTT ar lielisku rezultātu sagraut "Olympiakos"

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā "TTT Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra 12.kārtas mačā savā laukumā ar rezultātu 70:44 (22:16, 14:4, 16:11, 18:13) pārspēja Grieķijas klubu Pirejas "Olympiakos".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"TTT Rīga" basketbolistes ar septiņām uzvarām 12 spēlēs B apakšgrupā ieņem trešo vietu un spērušas platu soli pretī ceturtdaļfinālam.

"TTT Rīga" rindās ar 17 punktiem rezultatīvākā bija Ieva Pulvere, 13 punktus guva Kristīne Vītola, bet ar 11 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Šeja Pedija. Tikmēr pretiniecēm 12 punktus iemeta Ivana Tikviča.

Laukuma saimnieces maču iesāka neveiksmīgi, nespējot apturēt pretinieču uzbrukumus, kas viešņām pirmajās trīs minūtēs ļāva iekrāt jau deviņu punktu pārsvaru (12:3). Tiesa, ar Pulveres tālmetieniem ātri tika lauzta cīņas gaita, un "TTT Rīga" ceturtdaļas beigās veica 12 punktu izrāvienu, pirmās desmit minūtes uzvarot ar 22:16.

Otrās ceturtdaļas ievadā rīdzinieces guva vēl divus bezatbildes grozus. Pretinieces divus punktus atguva, bet "TTT Rīga" atkal veica izrāvienu, kā rezultātā pārsvars pārsniedza jau desmit punktus (29:18), bet pirmais puslaiks tika uzvarēts ar 36:20.

Otrā puslaika ievadā rīdzinieču pārsvars sasniedza jau 20 punktus, bet trešā ceturtdaļa tika noslēgta jau ar 21 punkta handikapu (52:31). Spēles noslēdzošajā ceturksnī mājinieces turpināja dominēt abos laukuma galos un svinēja graujošu uzvaru ar rezultātu 70:44.

Abu komandu pirmā apļa cīņā rīdzinieces izbraukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 70:51.

Zībarts: Atmosfēra zālē pēc neveiksmīgā sākuma palīdzēja mums atgriezties spēlē

"TTT Rīga" komandas līdzjutēju radītā atmosfēra zālē palīdzēja vienībai atgriezties spēlē un izcīnīt uzvaru Eirolīgas mačā, secina rīdzinieču galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. 

"Liels paldies komandai ar parādīto rakstu un gūto uzvaru. Arī atmosfēra arēnā bija pati labākā šajā sezonā. Tieši šī atmosfēra pēc neveiksmīgā sākuma palīdzēja mums atgriezties spēlē un izcīnīt uzvaru," pēcspēles preses konferencē teica Zībarts.

Iepriekšējā spēlē, kas tika aizvadīta Baltijas līgā, "TTT Rīga" spēlēja optimālajā sastāvā.

"Izdarām secinājumus pēc kaut kādām situācijām un mēģinām labot lietas. Lielākā problēma, kad dodam spēlētājām atpūtu un sajaucam grafiku. Tad neesam uz vienas lapas, tāpēc spēli Tallinā izmantojām kā intensīvu treniņu, lai pilnvērtīgi varētu gatavoties šai spēlei," atklāja "TTT Rīga" stūrmanis.

Laukuma saimnieces maču iesāka neveiksmīgi, nespējot apturēt pretinieču uzbrukumus, kas viešņām pirmajās trīs minūtēs ļāva iekrāt jau deviņu punktu pārsvaru.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Ir spēles, kuras iesākam labi, citas sliktāk. Šāds sākums [kā šodien] nav pieļaujams un šādai spēlei gatavojāmies, ka neko viegli neļausim. Ja zaudējam savu pozīciju, ir jātaisa sods," teica Zībarts.

Tikmēr rīdzinieču tuvākā sekotāja Šopronas "Uniqa" trešdien sarūpēja Kurskas "Dinamo" pirmo zaudējumu sezonā, Krievijas vienību viesos uzvarot pagarinājumā ar rezultātu 93:83 (13:17, 22:18, 21:18, 18:21, 19:9). Tiesa, "Dinamo" jau bija nodrošinājusi uzvaru apakšgrupā un vietu izslēgšanas turnīrā.

"Šoprona ir ļoti stipra komanda un ne velti spēlēja Eirolīgas finālā. Neveiksmes pēdējā laikā mobilizēja šo vienību. Tā šogad arī ir "Final Four" cienīga komanda," uzsvēra Zībarts.

Savukārt "Olympiakos" galvenais treneris Georgs Pantelakis atzīmēja, ka Grieķijas vienība apzinājusies to, cik grūts būs izbraukuma mačs.

"Rīgai ir ļoti laba komanda ar labu treneri un ar labām latviešu spēlētājām. Spēli sākām labi un iemetām vairākus metienus, bet pēc tam "TTT Rīga" sāka spēlēt agresīvāk un piespieda mūs kļūdīties. Otrajā puslaikā cīnījāmies, bet mums bija vāja metienu precizitāte," secināja Pantelakis.

Viņaprāt, Šopronas komandas uzvaras "TTT Rīga" basketbolistēm ir slikta ziņa.

"Kurskas klubs ticis tālāk, otrajā vietā gan jau būs Stambulas "Fenerbahce", bet pārējās trīs vienības cīnīsies par atlikušajām divām vietām izslēgšanas turnīrā. Uzskatu, ka "TTT Rīga" ir cienīga sacensties Eirolīgas izslēgšanas turnīrā, bet tā komanda, kura netiks, noteikti būs starp galvenajām favorītēm FIBA Eiropas kausā," skaidroja Pantelakis.

Grupas līderpozīcijā ar 11 uzvarām 12 spēlēs ir Kurskas "Dinamo", kam ar septiņām uzvarām 11 mačos seko Stambulas "Fenerbahce", bet trešā ar septiņiem panākumiem 12 dueļos ir "TTT Rīga". Tālāk sešiem panākumiem 12 dueļos seko Šopronas "Uniqa", bet pa piecām uzvarām 11 spēlēs ir Antakjas "Hatay" un Salamankas "Perfumerias Avenida" komandām. Septītā ar četrām uzvarām ir Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo", kamēr vienu panākumu guvusi Pirejas "Olympiakos".

Labākās četras vienības cīnīsies izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eirokausa ceturtdaļfinālā.