foto: ZUMAPRESS.com
Lionas "Olympique" futbolisti iegūst pēdējo ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgas "play-off"
Futbols
2018. gada 13. decembris, 00:24

Lionas "Olympique" futbolisti iegūst pēdējo ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgas "play-off"

Jauns.lv / LETA

Pēdējo ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru trešdien ieguva Francijas futbola klubs Lionas "Olympique".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tādējādi pēc trešdienas mačiem ir zināmas visas astotdaļfināla dalībnieces. Bez Lionas kluba tās ir arī Madrides "Real", "Barcelona", Mančestras "City", Mančestras "United", Turīnas "Juventus", Minhenes "Bayern", "AS Roma", Amsterdamas "Ajax", Dortmundes "Borussia", Madrides "Atletico", "Porto", Gelzenkirhenes "Schalke 04", "Liverpool", Totenhemas "Hotspur" un Parīzes "Saint-Germain" komandas.

Lionas "Olympique" ceļazīmi nodrošināja F grupas noslēdzošās - sestās - kārtas spēlē, kurā tā viesos nospēlēja 1:1 (0:1) ar Ukrainas klubu Doņeckas "Šahtar".

Tieši cīņā starp šīm abām vienībām noskaidrojās, kura iegūs pēdējo ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru. Labvēlīgāk šī spēle iesākās "Šahtar" futbolistiem, kuri 22.minūtē pēc Žuniora Moraeša precīzā sitiena izvirzījās vadībā.

Pārsvaru mājiniekiem gan neizdevās noturēt, jo Nabils Fekirs 65.minūtē panāca neizšķirtu, rezultātam pēc tam vairs nemainoties. Uzvara Doņeckas klubam būtu ļāvusi iekļūt izslēgšanas turnīrā, taču neizšķirts bija pateicīgāks Lionas komandai.

Savukārt F grupas otrā spēlē Anglijas čempione Mančestras "City" savā laukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja Vācijas klubu "Hoffenheim".

Šajā mačā mājinieki pirmajā puslaikā nonāca iedzinējos, tomēr divi Līroja Sanē vārti ļāva Anglijas čempioniem gūt uzvaru.

F apakšgrupas kopvērtējumā pēc sešām visām sešām kārtā pirmajā vietā ar 13 punktiem bija Mančestras "City", kam ar astoņiem punktiem sekoja Lionas "Olympique". Tikmēr seši punkti bija "Šahtar" kontā, bet trīs - "Hoffenheim".

Savukārt H grupā zaudējumus piedzīvoja abas līderes. Itālijas flagmanis Turīnas "Juventus" izbraukumā ar 1:2 (0:1) atzina Šveices čempionu Bernes "Young Boys" pārākumu, goda vārtus gūstot vien mača izskaņā.

Tikmēr Anglijas komanda Mančestras "United" ar 1:2 (0:1) viesos piekāpās "Valencia" vienībai no Spānijas. Uzvaru mājiniekiem otrā puslaika sākumā nodrošināja neveiklā spēle no Fila Džonsa puses, kurš raidīja bumbu savos vārtos.

H grupas noslēgumā šie rezultāti gan neko nemainīja - pirmā ar 12 punktiem bija "Juventus", kamēr Mančestras "United" ieguva par diviem punktiem mazāk. Trešā ar astoņiem punktiem bija "Valencia", kamēr "Young Boys" komanda Eirokausu sezonu noslēdza ar četriem punktiem.

Vēl E grupā Vācijas flagmanis Minhenes "Bayern" viesos nospēlēja 3:3 (1:0) ar Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax".

Otrajā puslaikā katra no vienībām ar dažu minūšu intervālu nopelnīja pa sarkanajai kartītei, "Bayern" uzbrucējam Tomasam Milleram iesperot pretiniekam pa galvu, turklāt pēc 80.minūtes abas komandas guva kopumā četrus vārtus. "Bayern" labā divreiz izcēlās Roberts Levandovskis, kamēr pretiniekiem ar dubli atbildēja Dušans Tadičs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Otrā šīs apakšgrupas mačā Portugāles komanda Lisabonas "Benfica", pateicoties Aleksa Grimaldo vārtiem 88.minūtē, savā laukumā ar 1:0 (0:0) pieveica Atēnu AEK no Grieķijas.

E grupas noslēgumā pirmā ar 14 punktiem bija "Bayern", kas par diviem punktiem apsteidza "Ajax". Trešo vietu ar septiņiem punktiem ieguva "Benfica", kamēr zaudējumus visās sešās cīņās piedzīvoja AEK.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam trešdien sensacionālu zaudējumu grupu turnīra noslēdzošajā kārtā trešdien piedzīvoja Spānijas grands Madrides "Real", kas savā laukumā ar 0:3 (0:2) piekāpās Maskavas CSKA vienībai no Krievijas.

Jau pirmajā puslaikā CSKA futbolisti negaidīti bija ieguvuši divu vārtu pārsvaru, kad ar precīziem sitieniem izcēlās Fjodors Čalovs un Georgijs Šeņņikovs. Madrides komandai nekādi nesekmējās ar atspēlēšanos, turklāt 73.minūtē vien 19 gadus vecais islandiešu pussargs Arnors Sigurdsons panāca jau pārliecinošo 3:0.

Mača izskaņā iniciatīva piederēja "Real" futbolistiem, tomēr viņiem nekādi neizdevās gūt kaut vienus vārtus.

Karaliskajam Madrides klubam šis Eirokausos savā laukumā ir smagākais zaudējums.

Tikmēr otrā trešdienas G grupas mačā negaidītu uzvaru guva arī Čehijas čempione Plzeņas "Viktoria", kas savā laukumā ar 2:1 (0:0) pārspēja spēcīgo Itālijas klubu "AS Roma".

G grupā tik un tā ar 12 punktiem sešos mačos uzvarēja "Real", kam ar deviņiem punktiem sekoja "AS Roma". Trešo vietu un iespēju startēt UEFA Eiropas līgā ar septiņiem punktiem nodrošināja "Viktoria", kamēr septiņus punktus iekrāja arī CSKA, tomēr tai Eirokausu sezona ir noslēgusies.

Apakšgrupu turnīrā tika aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tika astotdaļfinālā, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona nu ir noslēgusies.

Izslēgšanas turnīra pāru izloze notiks nākamajā pirmdienā.

Izslēgšanas turnīrs ar astotdaļfināla fāzi sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.