foto: Fiba
Latvijas 3x3 basketbolistiem otrā vieta pasaules tūres finālposmā un 70 000 ASV dolāru
Latvijas labākā 3x3 basketbolistu komanda (no kreisās): Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš.
Basketbols
2018. gada 28. oktobris, 13:46

Latvijas 3x3 basketbolistiem otrā vieta pasaules tūres finālposmā un 70 000 ASV dolāru

Jauns.lv / LETA

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, svētdien piedzīvoja zaudējumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres finālposmā fināla mačā.

Latvijas komanda, kas izlikta ar trešo numuru, finālmačā ar 18:20 zaudēja ar otro numuru izliktajai pasaules visu laiku titulētākajai 3x3 basketbola komandai "Novi Sad" no Serbijas, kuru rindās šogad papildinājis arī labākais ungāru spēlētājs Tomislavs Ivosevs, kurš gan dzimis tieši Novisadas pilsētā.

Iepriekš Latvijas vienība ar 16:13 ceturtdaļfinālā apspēlēja "Liman" no Serbijas, kas bija saņēmusi pirmo numuru, bet pusfinālā ar 19:17 uzveica ar piekto numuru izlikto "Amsterdam" no Nīderlandes. Savukart pirmajā mačā grupu turnīrā latvieši ar rezultātu 18:12 pārspēja Krievijas vienību "Gagarin", bet pēc tam ar 16:17 papildlaikā piekāpās sesto numuru saņēmušajai Serbijas komandai "Zemun".

Tieši "Zemun", kas dramatiskā cīņā triumfēja Pasaules tūres finālā pērn, pusfinālā piedzīvoja neveiksmi nākamajai turnīra uzvarētājai "Novi Sad" ar 13:21, kuri revanšējās par pēdējo sekunžu zaudējumu pirms gada.

Pasaules tūres finālposmā par otrās vietas izcīnīšanu Latvijas basketbolisti tika pie 30 000 ASV dolāru, bet vēl 40 000 saņēma par trešās vietas izcīnīšanu sezonas kopvērtējumā. Kopumā šogad 3x3 basketbola Pasaules tūres sacensībās balvu fonds bija miljons ASV dolāru, ko sadalīja visu deviņu "Masters" sacensību labākās četras komandas, finālposma labākais četrinieks un kopvērtējuma pirmās astoņas vienības.

Par finālposma vērtīgāko spēlētāju kārtējo reizi tika atzīts pasaules ranga līderis Dušans Buluts no "Novi Sad".

Ar vienu uzvaru divās spēlēs Latvijas komanda C apakšgrupā ieņēma otro vietu un iekļuva izslēgšanas turnīrā.

Pasaules tūres finālposmā piedalījās sezonas 12 labākās komandas.Latvijas 3x3 basketbolisti šosezon piedalījušies piecos Pasaules tūres posmos, divreiz izcīnot otro vietu un divreiz tiekot pie trešās vietas. Tāpat latvieši tikuši pie piecām uzvarām "Challenger" sērijas turnīros.

Tātad kopumā Latvijas 3x3 basketbolisti šosezon Pasaules tūrē kopā nopelnījuši 134 000 ASV dolāru, kam jāpieskaita arī naudas balvas zemāka līmeņa sacensībās, ieskaitot "Challenger" turnīrus.

3x3 basketbols ir iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.