foto: LETA
Rīgas "Dinamo" grēko ar noraidījumiem, zaudējot Daugaviņa pārstāvētajai un Skudras trenētajai "Torpedo"
Rīgas ''Dinamo'' spēlētājs Ņikita Jevpalovs.
Hokejs
2017. gada 11. oktobris, 21:33

Rīgas "Dinamo" grēko ar noraidījumiem, zaudējot Daugaviņa pārstāvētajai un Skudras trenētajai "Torpedo"

LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos grēkoja ar disciplīnas ievērošanu, ciešot zaudējumu 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) pret Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, kuras galvenais treneris ir Pēteris Skudra, bet par fizisko sagatavotību rūpējas Normunds Siliņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas kluba rindās vārtus otrā perioda devītajā minūtē guva Ņikita Jevpalovs, kurš realizēja skaitlisko vairākumu, kamēr "Torpedo" komandā izcēlās Mihails Smoļins, Genādijs Stoļarovs un Deniss Paršins. Laukuma saimnieki divus vārtus iemeta skaitliskajā vairākumā, rīdziniekiem šajā mačā nopelnot sešus divminūšu noraidījumus.

Rīgas "Dinamo" mačā pa vārtiem meta 19 reizes, kamēr "Torpedo" izdarīja 42 metienus.

Jau spēles sākumā rīdzinieki, kuri iepriekšējā mačā pārtrauca 14 zaudējumu sēriju, nokļuva skaitliskajā mazākumā, uz noraidīto soliņa dodoties Robertam Lipsbergam, kurš saskrējās ar pretinieku vārtsargu. Mazākumu viesi izturēja un drīz vien jau paši tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču bīstamus momentus pie "Torpedo" vārtiem izveidot nespēja, tā vietā komandu glābjot vārtsargam Jānim Kalniņam. Ievada trešdaļas otrajā pusē abas komandas apmainījās ar vairākiem bīstamiem uzbrukumiem, neliels pārsvars bija laukuma saimniekiem, tomēr rezultāts netika atklāts.

Otrā perioda sākumā rīdzinieki atkal ieguva iespēju spēlēt vairākumā, neko bīstamu neizveidojot un gandrīz iekrītot pretuzbrukumā, bet abām komandām atkal spēlējot vienādos sastāvos "Torpedo" atklāja rezultātu. Latvijas kluba spēlētāji nesapratās aiz saviem vārtiem, ļaujot pretinieku spēlētājam Smoļinam izslidot no aizvārtes un pārspēt līdz tam nevainojami spēlējošo Kalniņu.

Tūdaļ Rīgas klubs atkal ieguva vairākumu, šoreiz pat uz četrām minūtēm, jo Maksims Lazarevs ar augsti paceltu nūju rupji nospēlēja pret Vitāliju Pavlovu. Trešā iespēja nevienādos sastāvos tika izmantota, Jevpalovam pēc Georgija Pujaca piespēles izdarot "Torpedo" vārtsargam Ivanam Ļisutinam netveramu raidījumu no iemetiena apļa. Spēlē gan neliels pārsvars joprojām bija laukuma saimniekiem, kuri perioda izskaņā, kad par ripas izmešanu ārpus laukuma divas soda minūtes izcieta somu aizsargs Ansi Salmela, panāca 2:1. Pēc metiena no zilās līnijas Kalniņa vārtu priekšā ripas lidojumu mainīja Stoļarovs.

Pagalam neveiksmīgs viesiem bija trešā perioda sākums, kurā jau 14.sekundē par klupināšanu tika noraidīts aizsargs Guntis Galviņš, bet "Torpedo" vairākumā pārsvaru dubultoja no asa leņķa precīzi metot Paršinam. Arī pēc tam rīdzinieki grēkoja ar disciplīnu, nopelnot vēl divus noraidījumus, taču rezultāts nemainījās. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Latvijas klubs ķērās pie pēdējā salmiņa un nomainīja Kalniņu pret sesto laukuma spēlētāju. Pretinieki tika iespiesti savā zonā, tomēr samazināt rezultāta starpību nespēja.

Daugaviņš šajā mačā spēlēja "Torpedo" uzbrucēju pirmajā virknējumā, taču ar rezultativitāti neizcēlās. Viņš spēlēja 21 minūti un 57 sekundes, izdarot piecus metienus pa vārtiem, bloķējot vienu metienu un uzvarot piecos no 11 iemetieniem, kā arī reizi savai komandai sagādājot skaitlisko vairākumu. Latvijas hokejists pēdējos sešos mačos palicis bez rezultativitātes punktiem.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" sestdien viesos papildlaikā ar 3:2 uzvarēja Bratislavas "Slovan" vienību, pārtraucot 14 zaudējumu sēriju. Uzvaras vārtus "Dinamo" labā guva krievu leģionārs Nikolajs Žerdevs, kurš pēdējos divos mačos iemetis trīs no četriem rīdzinieku vārtiem.

Treneru kolektīvā un sastāvā būtiskas izmaiņas veikusī Rīgas "Dinamo" komanda pret "Slovan" tika pie pirmās uzvaras kopš 28.augusta, šajā posmā piedzīvojot 14 neveiksmes, kas bija kluba antirekords. Tiesa, pēdējos mačos komandas sniegumā ir jūtams progress, jo vēl pirms tam ar 2:3 pagarinājumā tika zaudēts līgas grandam Maskavas CSKA, tad sekojot sakāvei 1:4 pret Maskavas apgabala "Vitjaz", taču rīdzinieki tad neizmantoja lērumu iespēju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Trešdienas spēle bija īpaša ar faktu, ka pašreizējais Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpildītājs un reizē kluba ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns, iepriekšējās divas sezonas strādāja tieši "Torpedo" komandā, kurā bija Skudras palīgs uz treneru tiltiņa. Līdz ar to šī spēle bija principiāla ne tikai hokejistiem, bet arī viņu vadītājiem.

"Torpedo" trešdien atgriezās uz uzvaru takas, jo iepriekšējā mačā mājās ar 0:5 kapitulēja Austrumu konferences līderei Kazaņas "Ak Bars". Skudras trenētā komanda pēdējā laikā spēlē kā pa viļņiem, jo pēc četru uzvaru sērijas sekoja trīs neveiksmes četros mačos.

Daugaviņš, kurš "Torpedo" spēlē jau trešo sezonu un ir viens no kluba uzbrukuma līderiem, šosezon 20 mačos guvis trīs vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles.

"Torpedo" Rietumu konferencē ar 33 punktiem 20 mačos ieņem ceturto vietu, kamēr Rīgas "Dinamo" rēķinā ir astoņi punkti 20 spēlēs un pārliecinoša pēdējā vieta līgā. Virs rīdziniekiem Rietumu konferencē ar 20 punktiem atrodas Maskavas "Spartak".

Pēc spēles Ņižņijnovgorodā rīdziniekiem piektdien viesos būs jātiekas ar Čerepovecas "Severstaļ", bet pēc tam sekos piecas mājas spēles.

Jau vēstīts, ka pirms divām nedēļām pēc abpusējas vienošanās Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš, viņa vietu ieņemot Ankipānam. Zīmīgi, ka līdz šim Ankipāns par galveno treneri bija strādājis tikai pie Latvijas U-20 izlases stūres. Tāpat viņš savulaik divus gadus bija Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgs, šādus pat pienākumus iepriekšējos divus gadus pildot pie Skudras Ņižņijnovgorodā.

Ankipānam darbā ar "Dinamo" palīdz bijušie Latvijas izlases hokejisti Edgars Masaļskis, Aigars Cipruss un Juris Klodāns, pirmajiem diviem komandas personālam pievienojoties pagājušajā nedēļā, nomainot atlaistos Aleksandru Ņiživiju un Rodrigo Laviņu.

No Rīgas "Dinamo" sistēmas hokejistiem izbraukumā nav devušies aizsargs Uvis Balinskis un uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs, kuri atrodas "Optibet" Hokeja līgā (OHL) spēlējošajā fārmklubā "Liepāja"/"Optibet", bet savainojumu dēļ mājās palikuši vārtsargs Antons Naumovs, kā arī uzbrucēji Koltons Gilīss un Georgs Golovkovs. Tāpat izbraukumā netika ņemts kanādiešu uzbrucējs Lukass Lesio, kurš pēdējā laikā nespēj tikt komandas pamatsastāvā.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas "Dinamo" šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus "Dinamo" palika bez izslēgšanas turnīra.