foto: AFP/LETA
Spožas spēles Polijā un Vācijā aizvadījušais Artjoms Rudņevs pēkšņi liek punktu karjerai
Artjoma Rudņeva lēmums pēkšņi beigt karjeru ir liels pārsteigums daudziem.
Futbols
2017. gada 29. septembris, 15:43

Spožas spēles Polijā un Vācijā aizvadījušais Artjoms Rudņevs pēkšņi liek punktu karjerai

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs 29 gadu vecumā negaidīti izlēmis likt punktu savai karjerai, vēsta viņa pārstāvētais klubs "Koln".

Rudņevs gūst vārtus pret spēcīgo Dortmundes "Borussia"

gallery icon
15

Rudņevs karjeru beigt izlēmis personīgu iemeslu dēļ.

Rudņevs līgums ar Vācijas bundeslīgas komandu "Koln" bija spēkā līdz 2019.gada jūnijam, taču tagad vienošanās ir pārtraukta.

Artjoms Rudņevs atzīmē pirmo vārtu guvumu "Hannover 96" sastāvā

gallery icon
4

Daugavpils futbola audzēknis Rudņevs karjeru sāka vietējā "Daugavas" komandā, bet 2009.gadā viņš samērā skandalozā transfērā pārgāja uz Ungārijas komandu "Zalaegerszeg" (ZTE). Pēc nedaudz vairāk kā gada pavadīšanas Ungārijā Latvijas uzbrucējs 2010.gada vasarā pārgāja uz tā brīža Polijas čempionvienību Poznaņas "Lech", kuras sastāvā par sevi runāt lika tā paša gada rudenī, kad iesita trīs vārtus UEFA Eiropas līgas spēlē pret slaveno Turīnas "Juventus" vienību.

Rudņeva uzvara pār Dortmundiešiem

gallery icon
13

2012.gada maijā Rudņevs noslēdza līgumu uz četriem gadiem ar Vācijas bundeslīgas komandu Hamburgas SV, bet pērnā gada jūnijā pārgāja uz "Koln" komandu.

Artjoms Rudņevs pret Turīnas „Juventus”

gallery icon
5

Rudņevam Latvijas izlasē 38 spēlēs guva divus vārtus. Pēdējais valstsvienībā viņš aizvadīja 2016. gada 13.novembrī, kad Latvija viesos ar 1:4 zaudēja Portugālei. Artjoms Rudņevs, pārstāvot Vācijas bundeslīgas klubus kopā 113 oficiālās spēlēs guva 25 vārtus, bet iepriekš Polijā 56 mačos izcēlās ar 33 vārtu guvumiem, savukārt Ungārijā 30 spēlēs 20 precīzi raidījumi.

Rudņevs "Koln" rindās 22 bundeslīgas un Vācijas kausa spēlēs guva četrus vārtus. Šosezon viņš Ķelnes komandas rindās laukumā devās tikai pārbaudes spēles.

Pēdējā pusgada laikā Rudņevam tika veiktas divas deguna operācijas, un tika prognozēts, ka viņš drīz atsāks treniņus.

Kopumā viņš laukumā bija 108 bundeslīgas mačos, kuros guva 22 vārtus.

Rudņevam pirmie uzvaras vārti Vācijas bundeslīgā

gallery icon
4

Pēdēji gadi Artjomam nebūt nav bijuši rožaini, jo ne vien strauji kritās viņa spēles laiks futbolā, bet arī notika kāda ģimenes traģēdija.

Sieva emociju uzplūdā gandrīz nokož mēli

Rudņeva sieva Santa strīda laikā 2015. gadā spēlētājam gandrīz nokoda mēli. Kā ziņoja vācu mediji, neatklājot savu īsto vārdu, slimnīcā ieradies vīrietis ar stipri asiņojošu mēli, kas bijusi ļoti sliktā stāvoklī. Rudņevam mēle pēcāk sašūta.

Rudņevam strīds ar sievu izvērsies uz vienas no Hamburgas ielām. Pēcāk Rudņeva dzīvesbiedre aizvesta uz policiju, kur nopratināta.

Tagad skaidrojis Rudņevs, pārtraucot klusēšanas periodu, pēdējās dienās mediji izplatījuši daudz nepatiesas un kaitīgas informācijas par viņu un viņa ģimeni. "Aiz plaši aprakstītā strīda Hamburgas ielās slēpjas personīga traģēdija, par kuru netika rakstīts ne vārda. Man ir žēl, ka viss tiek pasniegts, pamatojoties uz spekulācijām, kas mani un ģimeni parādīja nelabvēlīgā gaismā," raksta Rudņevs.

Kā atklāj sportists, viņa sieva bijusi trešā bērna gaidībās, tomēr dažas dienas pirms incidenta bērns piedzima nedzīvs.

foto: Facebook.com
Rudņeva sieva Santa strīda laikā spēlētājam gandrīz nokoda mēli.

"Nav tādas traģēdijas sievietes dzīvē, ko varētu salīdzināt ar bērna nāvi. Tāpat kā jebkura cita māte, arī Santa pēc traģēdijas nespēj uzreiz atgūties. Otrdien notikušais incidents skaidrojams ar viņas izmisumu par zaudēto bērnu. Santai nepārmetu to, kas noticis. Kopā esam 11 gadus, no tiem sešus esam precējušies. Notikušais bija mātes reakcija pēc bērna nāves. Nekādā gadījumā nedomāju celt pret Santu kādas apsūdzības. Ģimenei vajag turēties kopā, jo īpaši tādos grūtos laikos," atklāj Rudņevs.

Tāpat uzbrucējs noliedz, ka incidenta iemesls būtu viņa sakars ar kādu citu sievieti.

"Kā tika apgalvots medijos, incidenta brīdī es esot bijis kopā ar kādu citu sievieti. Tie ir meli. Sieviete, kas tajā vakarā mūs pavadīja, bija Santas radiniece, kura bija atnākusi ciemos, lai parūpētos par mūsu bērniem un palīdzētu atgūties pēc traģēdijas," turpina Rudņevs.

Futbolists arī noliedz, ka slimnīcā būtu reģistrējies ar svešu vārdu, un atklāja, ka ar katru dienu fiziski jūtoties labāk.