Sieviešu basketbola izlases treneris Dikeulaks: Esam labākā komanda grupā
Basketbols
2010. gada 13. augusts, 15:24

Sieviešu basketbola izlases treneris Dikeulaks: Esam labākā komanda grupā

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase ir labākā komanda Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra B apakšgrupā, pārliecināts Latvijas izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

"Mēs zinām visu par pretiniecēm, ticam, ka esam daudz labāka komanda par viņām, un ceram uzvarēt visās spēlēs," Dikeulaku pirms gaidāmajiem mačiem ar Rumānijas, Serbijas un Izraēlas valstsvienībām citē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pirmajā mačā Latvijas izlase sestdien izbraukumā spēkosies ar Rumānijas izlasi. Kā ziņots, pirmā grupas spēle notika jau ceturtdien, kad Izraēla savā laukumā ar 93:65 pārspēja Serbiju.

­

"Esam laba komanda, bet mums nav spēlētājas, kas iemet 20 punktus katrā mačā. Tāpēc jādabū ārā labākais no katras basketbolistes," Dikeulaks stāstīja par sajūtām pirms pirmā mača. "Nezinu, vai tas izdosies katrā spēlē, bet esmu drošs, ka mums izdosies agresīvi un labi nospēlēt aizsardzībā. Uz to balstīsimies un esmu pārliecināts, ka tas dos labu rezultātu. Nezinu, vai tāds stils vienmēr sagādās prieku dvēselei, bet rezultātam jābūt labam."

Sestdien gaidāmā spēle grieķu speciālistam būs pirmā oficiālā pie Latvijas izlases stūres. "Latvijas komandu pazinu ļoti labi, jo ar Grieķijas izlasi biju spēlējis pret to - gatavojies, pētījis. Vienīgais pārsteigums bija pozitīvs - ka ir tādas jaunas spēlētājas kā Sabīne Niedola, Anete Klintsone, Kristīne Vītola. Tā ir Latvijas basketbola nākotne - laba nākotne," par savām emocijām stāstīja Dikeulaks. "Protams, komanda tagad spēlē citādāk, jo nav Anetes Jēkabsones-Žogotas, kura varēja viena pati izšķirt spēles likteni, un partneres pie tā bija pieradušas. Tagad visām ir iespēja uzņemties iniciatīvu. Tas nebūs viegli, bet tā ir laba iespēja katrai."

Tāpat Dikeulaks uzsvēra, ka Latvijas izlasei šogad salīdzinājumā ar citiem gadiem nav problēmu saspēles vadītājas postenī. "Grūti komentēt pagātni, bet man šajā pozīcijā nav problēmu. Tieši otrādi, salīdzinot ar mūsu pretinieču komandu saspēles vadītājām, mūsējās ir daudz labākas. Spēlētājas taču katru gadu mainās, iegūst pieredzi. Redzu, ka liels progress ir Kristīnei [Kārkliņai], Elīnai [Babkinai]," teica grieķis.

Pretēji informācijai, ko iepriekš stāstīja Latvijas izlases menedžeris Edijs Eglītis, paredzams, ka Latvijas izlase kvalifikācijas ciklu tomēr aizvadīs ar 12 spēlētājām, un Kristīne Vītola, kā arī Anete Klintsone vairs nepiedalīsies valstsvienības treniņos. Viņas jau pavisam drīz dosies uz ASV, kur turpinās studijas.

Kā ziņots, desmit pārbaudes spēlēs Latvijas izlase tika pie sešām uzvarām, bet četros mačos piedzīvoja zaudējumus.

Kvalifikācijas turnīrā visas trīs izlases aizvadīs divu apļu turnīru. Finālturnīram automātiski kvalificēsies divas spēcīgākās komandas, bet vēl viena dalībkomanda tiks noskaidrota papildu kvalifikācijas turnīrā, kas risināsies nākamajā gadā.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijā: Elīna Babkina, Zane Eglīte, Kristīne Kārkliņa, Santa Dreimane, Gunta Baško, Dita Krūmberga, Liene Jansone, Aija Putniņa, Ieva Kubliņa, Aija Brumermane, Zane Tamane, Sabīne Niedola.

LETA/Foto: LETA

­