Sandis Ozoliņš – KHL regulārā čempionāta piektais rezultatīvākais aizsargs

Sandis Ozoliņš - KHL regulārā čempionāta piektais rezultatīvākais aizsargs

Jauns.lv

Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš kļuva par piekto rezultatīvāko aizsargu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā.

Sandis Ozoliņš – KHL regulārā čempionāta piektais ...
Rīgas „Dinamo” kapteinis Sandis Ozoliņš neapšaubāmi bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Latvijas klubam izdevās trešo pēc kārtas iekļūt Gagarina kausa izcīņā.
Rīgas „Dinamo” kapteinis Sandis Ozoliņš neapšaubāmi bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Latvijas klubam izdevās trešo pēc kārtas iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Ozoliņš 41 regulārā čempionāta spēlē guva sešus vārtus un atdeva 26 rezultatīvas piespēles.

Par regulārā čempionāta rezultatīvāko aizsargu kļuva Karels Rahuneks no Jaroslavļas "Lokomotiv", kurš 50 spēlēs izcēlās ar 11 gūtajiem vārtiem un 35 piespēlēm. Tikmēr par labāko vārtu guvēju starp aizsargiem kļuva Derons Kvints no Čeļabinskas "Traktor" komandas, kurš regulārajā čempionātā izcēlās ar 21 precīzu metienu.

Tāpat Ozoliņš ar 26 rezultatīvām piespēlēm ierindojās ceturtajā vietā šajā statistiskas rādītajā starp visiem līgas aizsargiem.

Par regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva Ufas "Salavat Julajev" uzbrucējs Aleksandrs Radulovs, kurš 54 mačos guva 20 vārtus un atdeva 60 rezultatīvas piespēles. Šis ir labākais rādītājs KHL vēsturē. Iepriekšējās divās sezonas regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs bija Sergejs Mozjakins, kurš attiecīgi iekrāja 76 un 66 rezultativitātes punktus.

Tikmēr par regulārā čempionāta labāko vārtu guvēju kļuva Omskas "Avangard" uzbrucējs Romāns Červenka, kurš 51 spēlē izcēlās ar 31 precīzu metienu. Šis ir pieticīgākais rādītājs KHL vēsturē, jo iepriekš pa 35 vārtiem guva Jans Mareks (pirmajā KHL sezonā) un Marsels Hosa pērn, kurš toreiz pārstāvēja Rīgas "Dinamo".

Vislabāko lietderības koeficientu - +27 - regulārajā čempionātā nopelnīja Kazaņas "Ak Bars" uzbrucējs Aleksejs Morozovs un Radulovs. Tiesa, Morozovam tas izdevās 53 spēlēs, bet Radulovam - 54 cīņās.

No vārtsargiem jāizceļ leģendārais čehs Dominiks Hašeks no Maskavas "Spartak", kurš regulārajā čempionātā septiņas reizes palika nepārspēts. Šis ir labākais rādītājs starp visiem vārtsargiem. Visaugstākais procents atvairīto metienu – 92,7 – bijas Astanas „Baris” vārtsargam Vitālijam Jeremējevam, bet Kriss Holts ar augstajiem 92,4 procentiem ieņēma sesto vietu, bet Mikaēlam Telkvistam 92,2 % un astotā vieta. Savukārt vidēji spēlē ielaistajos vārtos ar 1,91 ripu līderis ir Maskavas apgabala „Atlant” vārtsargs Konstantīns Baruļins. Latvijas kluba pārstāvji šeit ir krietni zemāk – Holts 15. vietā ar vidēji 2,47 ripām, bet Telkvists 21. vietā 2,63 ripām.

Par Rīgas "Dinamo" rezultatīvāko spēlētāju regulārajā čempionātā kļuva Lauris Dārziņš, kurš 45 mačos guva 21 vārtus un atdeva 23 piespēles. Viņš visas līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņēma 16. vietu. Otrajā vietā ar 16 vārtiem un 23 piespēlēm ierindojās Miķelis Rēdlihs, bet trešais palika Aleksandrs Ņiživijs (12 vārti+24 piespēles).

Tāpat Dārziņš kļuva arī par komandas labāko vārtu guvēju un devīto labāko visā līgā, kā arī rupjāko spēlētāju ar 70 soda minūtēm.

Labākos lietderības koeficientus Rīgas „Dinamo” klubā sasniedza Miķelis Rēdlihs, kuram ir (+10), Lauris Dārziņš (+9) un Marks Hartigans (+8), bet sliktākos – (-5) Tomašs Surovijs un Jurajs Mikušs, kurš gan jau ilgāku laiku pārstāv Maskavas „Spartak” klubu.

Aktīvākie vārtu apdraudētāji Rīgas „Dinamo” rindās bija Tomašs Surovijs ar 162 metieniem, Lauris Dārziņš ar 138 un Miķelis Rēdlihs ar 113, bet labākais metienu realizācijas procents, neskaitot Raimondu Vilkoitu (50% trāpīts 1 no 2) un Juri Štālu (22,2% trāpīti 2 no 9), bija Mārtiņš Karsums (19,1%, trāpīti 17 no 89), Marks Hartigans (15,8%, trāpīti 16 no 101) un Andris Džeriņš (15,8% 3 no 19).

Visilgāko laiku uz ledus vidēji spēlē pavadīja komandas kapteinis Sandis Ozoliņš (22 minūtes un 54 sekundes), Arvīds Reķis (19 minūtes un 46 sekundes) un Guntis Galviņš (19 minūtes un 44 sekundes).

Kā ziņots, KHL Rietumu konferences noslēguma kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ieņēma septīto vietu.

Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā jeb Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Latvijas klubs spēkosies ar Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" komandu.

Sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Pirmos divus mačus Latvijas klubs 23. un 24. februārī aizvadīs izbraukumā, bet nākamie divi mači 26. un 27. februārī risināsies "Arēnā Rīga". Nepieciešamības gadījumā sērijas piektais mačs 1. martā atkal tiks aizvadīts pretinieku komandas laukumā, ja būs nepieciešama sestā spēle, tad tā 3. martā notiks "Arēnā Rīga", bet, ja sērijā būs vajadzīgs arī septītais mačs, tad tas 5. martā atkal notiks pretinieku laukumā.

Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA