Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātu sarakstā vairākas jaunās spēlētājas
Basketbols
2011. gada 6. aprīlis, 18:16

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātu sarakstā vairākas jaunās spēlētājas

Jauns.lv

Uz vietu Latvijas sieviešu basketbola izlasē startam Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā Polijā kandidēs 19 basketbolistes, trešdien vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Kandidāšu saraksts vēl var papildināties, jo ne visas spēlētājas no ārzemju klubiem spēs ierasties jau uz pirmo treniņu 2. maijā, tāpēc pilnvērtīga darba nodrošināšanai komandai var tikt piesaistītas arī citas basketbolistes.

Izlases kandidāšu sarakstā ir iekļautas saspēles vadītājas Elīna Babkina, Kristīne Kārkliņa, Zane Eglīte un Anete Klintsone, aizsardzes Santa Dreimane, Ieva Krastiņa, Ieva Veinberga un Elīna Dilone, uzbrucējas Gunta Baško, Sabīne Niedola, Liene Priede, Lauma Reķe un Zane Jākobsone, spēka uzbrucējas Ieva Kubliņa, Aija Putniņa, Kristīne Vītola un Karlīne Nīmane, kā arī centra spēlētājas Zane Tamane un Liene Jansone.

Jau ziņots, ka izlasei dažādu iemeslu dēļ nevarēs palīdzēt Anete Jēkabsone-Žogota, Dita Krūmberga un Aija Brumermane. Tāpat nav izslēgts, ka saspēles vadītāja Elīna Babkina un aizsardze Elīna Dilone varētu doties WNBA komandu nometnēm.

Latvijas sieviešu basketbola izlasei 2011. gada EČ finālturnīrā Polijā pirmajā kārtā D grupā Katovicē būs jāspēlē ar Franciju, Grieķiju un Horvātiju. Spēles pirmās kārtas grupu turnīros risināsies no 18. līdz 20. jūnijam. Kvalifikācijas kārtā iekļūs pa trim labākajām katras grupas komandām, kas turpinās cīnīties par vietu ceturtdaļfinālā.

Otrās kārtas grupas turnīrā, ja Latvija tam kvalificēsies, pretinieces būs no C grupas, kur spēlēs Polija, Spānija, Melnkalne un papildu kvalifikācijas turnīra uzvarētājas. Visas spēles izslēgšanas turnīrā būs Lodzā no 29. jūnija, bet medaļu ieguvējas kļūs zināmas 3. jūlijā.

kasjauns.lv, BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA

­