"Chelsea" sāk ar neizšķirtu, „Barcelona” un „United” ar smagām uzvarām. VIDEO
Lionela Messi vārtu guvums izglāba Spānijas superklubu „Barcelona” no negaidīta punktu zaudējuma mačā ar Maskavas „Spartak”.
Futbols
2012. gada 20. septembris, 09:46

"Chelsea" sāk ar neizšķirtu, „Barcelona” un „United” ar smagām uzvarām. VIDEO

Jauns.lv

Ar neizšķirtu pret Itālijas spēcīgāko klubu Turīnas "Juventus" savu UEFA Čempionu līgas futbolā uzvarētāju titula aizstāvēšanu trešdien sāka Anglijas klubs Londonas "Chelsea".

Aizvadītajā E apakšgrupas pirmās kārtas mačā "Chelsea" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (2:1). Spēli daudz veiksmīgāk iesāka laukuma saimnieki, kuru rindās teicamu sniegumu demonstrēja brazīliešu pussargs Oskars. Viņš divu minūšu laikā pamanījās gūt divus vārtus, kas mača 33.minūtē ļāva viesiem atrasties vadībā ar 2:0. Tomēr cīņas turpinājumā mājiniekiem neizdevās pārsvaru nosargāt. Vispirms 38.minūtē vienus vārtus atguva čīlietis Arturo Vidals, bet 80.minūtē neizšķirtu panāca uz maiņu nākušais Fabio Kvagliarela. Kopš Čempionu līgas izspēles tās jaunajā formātā nevienam klubam nav izdevies prestižo trofeju izcīnīt divus gadus pēc kārtas.

„Chelsea” – „Juventus” mača interesantākie momenti – video:

Otrajā šīs grupas spēlē Ukrainas klubs Doņeckas "Šahtar" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja turnīra debitantus "Nordsjaelland" no Dānijas. Panākumu mājiniekiem nodrošināja armēņu pussargs Henrihs Mkhitarjans, kurš bija precīzs 44. un 76.minūtē.

„Šahtar” – „Nordjaelland” mača interesantākie momenti – video:

F apakšgrupā ar uzvaru iesaistījās Vācijas klubs un pagājušā gada sacensību finālists Minhenes "Bayern", kas ar 2:1 (1:0) savā laukumā uzvarēja "Valencia" futbolistus no Spānijas. Cīņas 38.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Bastians Šveinšteigers, bet 76.minūtē 2:0 panāca Tonijs Kross. Spēles pēdējā minūtē paragvajietis Nelsons Valdess viesiem vienus vārtus atguva, tomēr cerības uz neizšķirta panākšanu "Valencia" zaudēja kompensācijas laika izskaņā, kad par otro brīdinājumu no laukuma tika noraidīts franču aizsargs Adils Ramī.

„Bayern” – „Valencia” mača interesantākie momenti – video:

Par pamatīgu pārsteigumu otrajā šīs grupas spēlē parūpējās Baltkrievijas klubs Borisovas BATE, kas ar 3:1 (3:0) izbraukumā uzvarēja aizpagājušā gada Francijas spēcīgāko klubu "Lille". Jau pirmajā puslaikā viesi panāca trīs vārtu pārsvaru, kad precīzi bija Aleksandrs Volodko, Vitālijs Radionovs un Edgars Oļehnovičs. Otrajās 45 minūtēs "Lille" komanda atbildēja vienīgi ar kamerūnieša Oreljēna Šedū precīzo raidījumu.

„Lille” – BATE mača interesantākie momenti – video:

Tikmēr G grupā ar smagu uzvaru turnīru sāka Spānijas klubs "Barcelona", kas ar 3:2 (1:1) savā laukumā prata pārspēt Krievijas komandu Maskavas "Spartak". Spēles 14.minūtē laukuma saimniekus vadībā izvirzīja jaunais uzbrucējs Teljo, bet 29.minūtē pēc brazīlieša Danija Alveša neveiksmes, kad bumba pēc viņa pieskāriena nonāca paša vārtos, rezultāts kļuva neizšķirts 1:1. Mača 59.minūtē brazīlietis Romulu sensacionāli vadībā izvirzīja Maskavas klubu, tomēr 72. un 80.minūtē ar diviem precīziem raidījumiem uzvaru "Barcelona" klubam nodrošināja argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi.

„Barcelona” – „Spartak” mača interesantākie momenti – video:

Citā šīs grupas cīņā Skotijas klubs Glāzgovas "Celtic" savā laukumā nospēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Lisabonas "Benfica" no Portugāles.

„Celtic” – „Benfica” mača interesantākie momenti – video:

Visbeidzot, H grupas spēlē savu 100.uzvaru turnīrā svinēja Anglijas kluba Mančestras "United" galvenais treneris Alekss Fergusons, kura vadītā komanda savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Turcijas vienību Stambulas "Galatasaray". Vienīgos vārtus jau septītajā minūtē guva pussargs Maikls Keriks, bet cīņas turpinājumā viesi neizmantoja vairākas iespējas rezultātu izlīdzināt. Savukārt mājiniekiem 53.minūtē 11 metru soda sitienu neprata realizēt portugālis Nani.

„United” – „Galatasaray” mača interesantākie momenti – video:

Citā šīs apakšgrupas duelī Rumānijas komanda "CFR Cluj" viesos ar 2:0 (2:0) pārspēja Portugāles klubu Bragas "Sporting". Abus vārtus viesiem pirmā puslaika gaitā guva brazīlietis Rafaels Bastušs.

„Braga” – „Cluj” mača interesantākie momenti – video:

A, B, C un D apakšgrupu komandas savas spēles aizvadīja otrdien.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Savukārt UEFA Čempionu līgas fināls plānots 2013.gada 25.maijā Vemblija stadionā Londonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja "Chelsea", kas finālmačā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja "Bayern".


LETA/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA