"Borussia" kompensācijas laikā gūst divus vārtus, "Real" zaudē Stambulā. VIDEO
Dortmundes "Borussia" komandas biedri sveic Felipe Santanu ar uzvaras vārtu guvumu un ceļazīmi uz Čempionu līgas pusfinālu.
Futbols
2013. gada 10. aprīlis, 10:20

"Borussia" kompensācijas laikā gūst divus vārtus, "Real" zaudē Stambulā. VIDEO

Jauns.lv

Dramatiski vietu UEFA Čempionu līgas pusfinālā otrdien ieguva iepriekšējo divu sezonu Vācijas čempionvienība Dortmundes "Borussia", kas ceturtdaļfināla atbildes spēlē ar Spānijas vienību "Malaga" pamanījās gūt divus vārtus kompensācijas laikā.

Savukārt otro ceļazīmi uz pusfinālu izcīnīja cits Spānijas klubs Madrides "Real", kas ceturtdaļfināla atbildes spēlē piekāpās Turcijas vienībai Stambulas "Galatasaray", bet ar to bija pietiekami, lai iekļūtu labāko četriniekā.

"Borussia" un "Malaga" pirmā spēkošanās reize pirms nedēļas Spānijā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, kas nozīmēja, ka atbildes mačā Dortmundē viesiem pietiek arī ar rezultatīvu neizšķirtu.

Rezultātu 25.minūtē atklāja "Malaga" futbolists Hoakins, bet pirmā puslaika beigu daļā Roberts Levandovskis panāca neizšķirtu.

Brīdī, kad 82.minūtē Eliseu vēlreiz izvirzīja vadībā viesus, likās jau, ka viņi pirmoreiz vēsturē sasniegs turnīra pusfinālu, tomēr "Borussia" nepadevās un kompensācijas laikā pamanījās gūt divus vārtus, kas bija nepieciešami panākumam mačā un arī divu spēļu summā - sākotnēji 91.cīņas minūtē Marko Reiss panāca 2:2, bet vēl pēc divām minūtēm punktu pielika Felipe Santana. Pēdējā epizodē Santana bija sekmīgākais vārtu priekšā, tomēr situācija bija strīdīga, jo tiek uzskatīts, ka bija aizmugures situācija.

Līdz ar to mačā "Borussia" triumfēja ar rezultātu 3:2 (1:1), un šāds pat rezultāts bija arī divu spēļu summā.

"Šobrīd ir viena vīlusies un viena laimīga komanda," pēc mača teica "Borussia" galvenais treneris Jirgens Klops. "Tas ir neticami. Šī bija mūsu sliktākā spēle šajā Čempionu līgas sezonā, tomēr uzskatu, ka divu spēļu summā bijām pelnījuši panākumu."

"Ja spēlēsim kā šodien, mēs neuzvarēsim Čempionu līgā," stāstīja Klops. "Tomēr tagad esam sasnieguši mūsu mērķi - iekļuvuši pusfinālā."

"Mēs bijām četru minūšu attālumā no pusfināla," secināja Roke Santakruss. "Ģērbtuvēs bija liela vilšanās. Viss bija mūsu rokās."

Mača interesantākie momenti - video:

Otrajā pusfināla pārī pēc pirmā dueļa "Real" komanda atradās vadībā ar rezultātu 3:0, tāpēc uz Stambulu varēja doties ar ievērojamām priekšrocībām.

Atbildes mačā jau septītajā minūtē Madrides klubu vadībā izvirzīja Krištianu Ronaldu, un likās, ka viss jau pilnībā izšķirts.

57.minūtē vienus vārtus atguva Emanuels Ebuē, bet puslaika vidū vēl pa reizei divu minūšu laikā precīzi bija Veslijs Sneijders un Didjē Drogbā, kas nozīmēja, ka "Galatasaray" nepieciešami vairs tikai divi vārti pusfināla sasniegšanai.

Tomēr neko vairāk Stambulas futbolisti panākt nespēja, un kompensācijas laikā punktu cīņai pielika Ronaldu.

Cīņa noslēdzās ar 3:2 (0:1) "Galatasaray" labā, bet summā ar 5:3 pārāki bija "Real" futbolisti. Madrides kluba galvenais treneris Žozē Mourinju UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedzis jau septīto reizi savā karjerā.

"Šis bija mačs, kurā varējām visu zaudēt, bet nebija iespējams neko iegūt," stāstīja portugāļu speciālists. "Vēl nezinām, pret kuru komandu spēlēsim pusfinālā, bet zinām, ka tā būs ļoti laba."

Mača interesantākie momenti - video:

Pilns pusfināla dalībnieku saraksts noskaidrosies trešdien, kad Spānijas komanda "Barcelona" uzņems ambiciozo Francijas vienību Parīzes "Saint-Germain", bet Itālijas čempione Turīnas "Juventus" uzņems spēcīgo Vācijas komandu Minhenes "Bayern".

Izloze, kurā tiks sadalīti pusfināla pāri, risināsies piektdien.

Savukārt fināls plānots 25.maijā Vemblija stadionā Londonā, kaut turnīrā vairs nav palicis neviens Anglijas klubs.


LETA/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA