Basketbols
2013. gada 18. jūlijs, 10:06

Noskaidros Latvijas Universitātes un „Ghetto Games“ stipendiju konkursa uzvarētāju

Jauns.lv

Ceturtdien, 18.jūlijā plkst.19:00 Grīziņkalnā tiks rīkots Latvijas Universitātes (LU) un „Ghetto Games“ stipendiju konkursa fināls, kurā par augstskolas stipendiju četru gadu garumā, pierādot savu erudīciju un sportošanas prasmi, cīnīsies desmit jaunieši.

Kā Kasjauns.lv informēja "Ghetto Games" rīkotāji, trešdien, 17.jūlijā noslēdzās interneta balsošana, kurā tika noskaidroti pēdējie trīs fināla dalībnieki. Sociālajā tīklā „draugiem.lv“ rīkotajā balsošanā visvairāk balsu ieguva un iekļūšanu finālā sev nodrošināja Ronalds Grebis (ar 170 balsīm), Artūrs Portnovs (89 balsis) un Kristīne Kalniča (62 balsis). Kopā ar viņiem par augstskolas stipendiju ceturtdien cīnīsies arī konkursa atlases kārtu uzvarētāji – Ingus Rutulis, Ruslans Prošins, Kristaps Kokins, Kristiāns Ķiksis, Vitālijs Feščenko, Artūrs Fjodorovs un Jānis Pastars. Šie jaunieši ir futbola, florbola un basketbola spēlētāji, kā arī dejotāji un skeitparka sporta veidu pārstāvji, kas sevi līdz šim pierādījuši „Ghetto Games“ rīkotajās sacensībās.

Konkursa finālā jauniešus vērtēs kompetenta žūrija, kuras rindās būs LU, kā arī ielu sporta un kultūras kustības „Ghetto Games“ pārstāvji. Kandidātu atbildes un sportošanu vērtēs LU mācību prorektora vietnieks Jānis Saulītis, LU Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Madars Štramdieris,  LU Sporta servisa centra direktors Uģis Bisenieks, „Ghetto Games“ dibinātājs Raimonds Elbakjans un „Ghetto Family“ pārstāvošais mākslinieks Vladislavs Lakše.

Jau ziņots, konkursā par vienu LU stipendiju, kas segs mācību maksu bakalaura grāda un/vai profesionālās kvalifikācijas iegūšanai, šovasar pieteicās vairāk kā 60 jaunie sportisti. Par iespēju saņemt LU stipendiju „Ghetto Games“ sportisti cīnās jau otro gadu. Pērn stipendiju ieguva basketbolisti Artis Lunts un Romāns Larionovs, futbolists Artūrs Aleksejevs un dejotājs Ruslans Ļevčenko.

Stipendiju konkursa uzvarētājs nesaņem priekšrocības LU uzņemšanas konkursā. Stipendijas saņēmējam līdz 15.jūlijam LU bija jāiesniedz dokumenti, kā arī jāiztur iestāšanās konkursu.

Karlīna Timofejeva