Noskaidroti LU un "Ghetto Games" stipendiju konkursa uzvarētāji
Citi sporta veidi
2013. gada 26. jūlijs, 11:59

Noskaidroti LU un "Ghetto Games" stipendiju konkursa uzvarētāji

Jauns.lv

Ceturtdien, 25.jūlijā, Grīziņkalna skeitparkā fināla pasākumā tika noskaidroti Latvijas Universitātes (LU) un ielu sporta un kultūras „Ghetto Games“ stipendiju konkursa ieguvēji. Stipendiju studijām ieguva divi dejotāji - Kristīne Kalniča un Vitālijs Feščenko, kā arī BMX braucējs Ingus Rutulis.

Otrajā LU un „Ghetto Games“ kopīgi organizētajā stipendiju konkursā visvairāk punktu saņēma K.Kalniča, kurai stipendiju nodrošinās LU, savukārt par Vitālija un Ingusa stipendiju parūpēsies „Ghetto Family“ kopā ar atbalstītājiem.

Šogad stipendiju konkursam pieteicās vairāk nekā 60 jaunie sportisti, kas ikdienā piedalījušies dažādos „Ghetto Games“ organizētajos turnīros. Pierādot savu sportošanas prasmi un erudīciju, kā arī izturot interneta balsojumu, finālā vietu sev nodrošināja desmit futbola, florbola, basketbola spēlētāji, kā arī dejotāji un skeitparka sporta veidu pārstāvji.  

Ceturtdien fināla pasākumā Grīziņkalna skeitparkā piedalījās tikai pieci finālisti, viņu vidū bija arī „Ghetto Football“ komandu pārstāvji Artūrs Fjodorovs un Ruslans Prošins. Jaunieši piedalījās atjautības un veiklības stafetē, iepazīstināja ar sevi, kā arī iejutās topošo studentu lomās. Viņus vērtēja kompetenta žūrija, kuras rindās bija LU mācību prorektora vietnieks Jānis Saulītis, Studentu padomes priekšsēdētājs Atis Ozoliņš,  LU Sporta servisa centra direktors Uģis Bisenieks, „Ghetto Games“ dibinātājs Raimonds Elbakjans un „Ghetto Family“ pārstāvošais mākslinieks Vladislavs Lakše.

Jau ziņots, konkursā par stipendiju, kas segs mācību maksu bakalaura grāda un/vai profesionālās kvalifikācijas iegūšanai LU, „Ghetto Games“ sportisti cīnās jau otro gadu. Pērn stipendiju ieguva basketbolisti Artis Lunts un Romāns Larionovs, futbolists Artūrs Aleksejevs un dejotājs Ruslans Ļevčenko.

Stipendiju konkursa uzvarētāji nesaņem priekšrocības LU uzņemšanas konkursā. Stipendijas saņēmējiem līdz 15.jūlijam LU bija jāiesniedz dokumenti, kā arī jāiztur iestāšanās konkurss.


Karlīna Timofejeva, Foto: Renārs Buivids (Ghetto family)