Ronaldu "hat-trick" palīdz "Real" ar graujošu uzvaru iesākt Čempionu līgu
Krištiano Ronaldu Čempionu līgas grupu turnīra pirmajā mačā izcēlies ar lielisku sniegumu.
Futbols
2013. gada 18. septembris, 10:43

Ronaldu "hat-trick" palīdz "Real" ar graujošu uzvaru iesākt Čempionu līgu

Jauns.lv

Pazīstamā portugāļu pussarga Krištiano Ronaldu trīs gūtie vārti jeb "hat trick" otrdienas vakarā palīdzēja viņa pārstāvētajai Spānijas vienībai Madrides "Real" UEFA Čempionu līgas mačā ar 6:1 (1:0) izbraukumā pārspēt aizvadītās sezonas Turcijas labāko vienību Stambulas "Galatasaray".

Ronaldu visas trīs reizes izcēlās mača otrajā puslaikā, taču pirmajā puslaikā vienīgos vārtus guva Madrides šīs vasaras jaunieguvums pussargs Isko, kurš izcēlās 33.minūtē. Savukārt otrajā puslaikā abas komandas guva sešus vārtus. Tiesa, piecus no tiem iespēja "Real".

Vispirms deviņas minūtes pēc puslaika pārtraukuma vārtus guva Madrides franču uzbrucējs Karims Benzemā, bet 63.minūtē ar pretinieku vārtsargu tika galā arī Ronaldu, panākot 3:0 "Real" labā. Portugāles izlases futbolists vēlreiz izcēlās pēc nieka trim minūtēm, bet 81.minūtē Benzemā panāca jau graujošo 5:0.

Vienīgos vārtus Turcijas čempionu labā 84.minūtē guva Umuts Buluts, bet Ronaldu mača kompensācijas laikā pielika spēlei punktu ar jau savu trešo precīzo raidījumu šajā mačā, panākot 6:1.

Zīmīgi, ka "Real" pamatsastāvā devās iepriekšējā trenera portugāļu speciālista Žozē Mourinju uzticību zaudējušais vārtsargs Ikers Kasiljass, taču viņš bija spiests atstāt laukumu jau pēc 15 minūtēm ribu savainojuma dēļ, kā rezultātā viņa vietā stājās Djego Lopess.

Tikmēr citā B grupas mačā Dānijas vienība "Kobenhavn" savā laukumā nedaudz negaidīti nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Itālijas labāko klubu Turīnas "Juventus".

Ar uzvaru jauno Čempionu līgas sezonu sākusi arī viena no favorītēm ambiciozā Parīzes "Saint-Germain" (PSG) no Francijas, kas izbraukumā C grupas duelī ar rezultātu 4:1 (1:1) Grieķijā pārspēja vietējo Pireju "Olympiacos".

Vēl pēc pirmā puslaika starp šīm komandām bija kaujiniecisks neizšķirts 1:1, jo precīzam PSG urugvajiešu uzbrucēja Edinsona Kavani raidījumam ar to pašu atbildēja slovāks Vladimirs Veiss. Tomēr otrajā puslaikā manāmi labāki izrādījās PSG, kas guva vēl trīs vārtus - divus no tiem itāļu pussargs Tjagu Mota - un guva panākumu pirmajā spēlē ar 4:1.

Jāatzīmē, ka 82.minūtē slavenais zviedru uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Pie uzvaras galvenā trenera Deivida Moiza debijā Čempionu līgā tikusi arī Anglijas čempionvienība Mančestras "United", kas savā laukumā A grupas mačā ar 4:2 (1:0) apspēlēja vienu no labākajiem Vācijas klubiem Leverkūzenes "Bayer".

Tieši "United" izvirzījās vadībā, kad precīzs raidījums izdevās šovasar daudz aprunātajam uzbrucējam Veinam Rūnijam, kurš izcēlās 22.minūtē. Līdz pirmā puslaika izskaņai Mančestras komanda radīja vēl pāris bīstamas situācijas pie pretinieku vārtiem, taču bumbu tajos raidīt nespēja.

Pēc pārtraukuma 54.minūtē rezultātu līdzsvaroja "Bayer" kapteinis Simons Rolfess, tomēr jau pēc piecām minūtēm "United" nīderlandiešu uzbrucējs Robins van Pērsijs atguva vadību savai komandai - 2:1. Pēc dažām minūtēm vēlreiz izcēlās Rūnijs, bet vēl nedaudz vēlāk - arī Antonio Valensija, panākot izšķirošo pārsvaru, lai nodrošinātu uzvaru Čempionu līgas sezonas atklāšanas mačā.

Kā zināms, jauno prestižāko Eiropas klubu turnīra sezonu ar uzvaru sāka arī pašreizējie čempioni no Vācijas Minhenes "Bayern", kas savā laukumā D grupas mačā pārliecinoši ar 3:0 (2:0) pārspēja Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvēto Krievijas čempionvienību Maskavas CSKA.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Savukārt turnīra fināls plānots 2014.gada 24.maijā Portugāles pilsētā Lisabonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu Vācijas komandu Dortmundes "Borussia".

LETA/Foto: Reuters/Scanpix