foto: no žurnāla "OK!" arhīva
Sindija Vilde par mīļākajiem krēmiem un fluīdiem: "Nekāda kosmētika nespēj aizvietot laimīgas sievietes starojumu"
"Sievietes ar savu nepacietību neļauj vīriešiem augt un attīstīties. Kādreiz arī es tāda biju," saka Sindija.
2018. gada 12. februāris, 06:12

Sindija Vilde par mīļākajiem krēmiem un fluīdiem: "Nekāda kosmētika nespēj aizvietot laimīgas sievietes starojumu"

Linda Vesate

Žurnāls "OK!"

Vienmēr satriecošā un enerģiskā pasākumu aģentūras Bordo īpašniece Sindija Vilde ļaujas dzīvei un uzskata, ka neviens kosmētikas līdzeklis nespēj aizvietot laimīgas sievietes starojumu.

Esmu dažādības piekritēja. Jaunais, nepiedzīvotais – katrs piedzīvojums un pārsteigums – man rada patīkamu sajūtu.

Dienas cita citai nelīdzinās – dažreiz mostos kopā ar dēlu Hugo, vedu viņu uz dārziņu, un viņš kļūst par mana dienas ritma veidotāju, citreiz plānu nosaka darbs un paredzētie pasākumi. Varu labi justies nepaēdusi, bet citreiz man vajag mierīgi apsēsties un izbaudīt skaistas brokastis. Varētu teikt, ka dzīvoju ne-rutīnā un jūtos komfortabli. Vienīgais pastāvīgais rituāls ir svētdienas vakara vanna ar glāzi sarkanvīna un grāmatu.

Ikdienā svarīga loma ir mūzikai, taču nevaru izcelt vienu mīļāko izpildītāju vai žanru, jo klausos visu no klasiskās līdz elektroniskai mūzikai. Viss ir atkarīgs no garastāvokļa un vietas, kur atrodos – braucu mašīnā, gatavoju ēst vai sāku dienu ar rīta dušu. Ja jūtu, ka aiz loga ir pelēks, uzlieku kaut ko ļoti pozitīvu, uzlādējošu vai – tieši otrādi – klasisko mūziku, kas rada sapņainu noskaņu.

Skaistumkopšanā labprāt eksperimentēju un vēroju, kā mana āda reaģē uz dažādiem produktiem. Lietoju gan plaši zināmu zīmolu – Babor un Lancome – kosmētiku, gan pašmāju Madara ražojumus.

Šobrīd mans favorīts ir Dzintara barojošais sejas krēms Niveja, kuru klāju uz nakti kā masku. Ātrā dzīves ritma dēļ man ir izveidojies vienkāršs sejas kopšanas rituāls. No rīta uz 3–5 minūtēm uzlieku uz acīm sasaldētus kumelīšu tējas maisiņus, kas patīkami atspirdzina. Starp citu, kumelīšu tējas tvaiki lieliski attīra un dezinficē ādu. Šobrīd lietoju kopjošo kosmētiku no kaņepju līnijas, ko iegādājos Kalnciema ielas tirdziņā.

Ticu, ka jāizmanto tas, ko dod daba. Man ir paveicies, ka mamma dzīvo laukos un sagādā visādus brīnumus – zālītes, tējiņas, saknes... Pati gatavoju sejas maskas no pārtikas produktiem – ziemā uz ādas klāju kausētu šokolādi, vasarā, gatavojot salātus, uzlieku uz sejas gurķa miziņu.

Ikdienā dekoratīvo kosmētiku izmantoju ļoti maz – uzklāju skropstu tušu un iekrāsoju lūpas. Pūderkrēmu vai koriģējošos līdzekļus lietoju tikai tad, ja kāds defekts jāpārvērš efektā. Manu kosmētikas maku piepilda lielākoties MAC kosmētika, jo tā ir īpaši noturīga. Man ir ļoti dzīvelīga mīmika, un smaidot skropstas pieskaras plakstiņiem, tāpēc atrast skropstu tušu, kura neatstāj uz tiem tumšus nospiedumus, nav viegli.

Šobrīd mana favorīte ir Sensai skropstu tuša, kas ne tikai piešķir skropstām pagarinošu efektu, bet arī viegli nomazgājas siltā ūdenī, neizsmērējoties acu zonā. Esmu iecienījusi arī ūdensnoturīgos Dior un MAC acu lainerus, kā arī YSL apjomu palielinošu lūpu laku, ko saņēmu dāvanā un ļoti iemīlēju.

Ticu, ka ārējais izskats ir atkarīgs no pašsajūtas – cik ļoti sevi mīli, vai jūties laimīga, apmierināta un harmonijā. Ir bijušas dienas, kad brīnišķīgā garastāvoklī lidinos apkārt kā taurenītis un saņemu daudz komplimentu, lai gan pat neesmu uzklājusi grimu.

Redzu daudzas sievietes, kuras ir sakoptas pēc visiem parametriem – uzklājušas elegantu grimu, izlīdzinājušas grumbiņas, ieveidojušas skaistu frizūru un uzvilkušas dārgu kleitu, taču acis ir nelaimīgas un pašas izstaro neapmierinātību, ko jūt arī apkārtējie. Es ļaujos dzīvei un neiespringstu uz vizuālo tēlu, kas sabiedrībā pieņemts; tas laikam ir mans noslēpums.

Man ir svarīgi strādāt ar sevi, savu būtību. Viena ļoti gudra dzīves skolotāja teica: “Sindij, tas izklausīsies smieklīgi, bet pamēģini katru rītu, stāvot pie spoguļa, ieskatīties sev dziļi acīs un sirsnīgi pateikt Es sevi mīlu!, un paskaties, kā tu mainies nedēļas laikā.” Sākumā tiešām domāju – kādas muļķības! Bet nostrādāja – katru rītu modos ar smaidu, jo sāku sevi vairāk mīlēt. Šo starojumu neiedos neviens kosmētikas brīnumlīdzeklis.

Man patīk iet uz sporta zāli, īpaši ziemā. Ja bijis kāds saspringtāks un darba pilnāks periods un ilgāku laiku nav bijis iespējas trenēties, jūtu diskomfortu. Vismaz reizi nedēļā izlādējos sporta zālē vai izskrienoties ar suni.

Vasarā mēdzu skriet gar jūru, peldēt. Arī sporta nodarbības cenšos dažādot – eju gan uz grupu nodarbībām – jogu, pilatēm, bosu, gan trenējos trenažieru zālē pēc speciāli izstrādātas programmas. Sajūta, kad pēc enerģiskas nodarbības esmu izkarsusi līdz kaulam un izjutusi visu ķermeni, ir fantastiska.

Esmu diezgan daudz eksperimentējusi ar uzturu un secināju, ka man neder diētas. Esmu mēģinājusi gan kefīra diētas, gan izslavēto Stokholmas diētu, kas deva rezultātu, taču man nepietika pacietības to ievērot. Nedrīkstu sevi ierobežot, jo sāku just nemieru un neapmierinātību ar sevi – kā es tagad nevarēšu kaut ko ēst? Ja rīt es to neēdīšu, šodien apēdīšu trīs tādus! Principā es sevi mānīju un pēc tam apbalvoju vairāk, nekā vajadzēja. Kādreiz tāpēc pārdzīvoju, jo domāju, ka man nav rakstura, bet tad sapratu, ka es vienkārši tāda esmu – man patīk brīvības sajūta.

Šobrīd sevi neierobežoju, ēdu to, ko prasa ķermenis. Ja, ieejot veikalā, sagribas kaut ko neveselīgu, piemēram, cīsiņus, es tos nopērku. Citreiz vienkārši gribas biešu salātus vai biezpienu.

Šobrīd man ir hurmas periods – varu pārtikt tikai no tās. Ik pa laikam taisu atslodzes, kad vienu dienu pārtieku tikai no šķidruma – dzeru tējas, sulas, ūdeni. Cenšos arī ikdienā izdzert ieteiktos divarpus litrus ūdens. Darba specifikas dēļ nereti nav laika paēst, tāpēc diezgan bieži lietoju fast food. Izsalkums ir remdēts, taču rodas nepatīkama smaguma sajūta. Esmu arī ļoti liela saldummīle un pati gatavoju un cepu visādus brīnumus. Ēdiens ir viena no lielākajām baudām, un kā es varu sev kaut ko tādu aizliegt?

Pēc saspringtāka darba perioda ir nepieciešamas brīvdienas, kad aizbraucu pie dabas un atslēdzu telefonu, paziņojot par to visiem tuvajiem. Daudzi to uzskata par egoistisku uzvedību, taču es tam nepievēršu uzmanību. Daba dod spēku, enerģiju, mieru un iespēju attīrīt domas – gluži kā restartējot datoru. Var izklausīties smieklīgi, bet man patīk ieslēgt savu mīļāko mūziku un vienkārši dejot. Tādejādi ir izdevušās vislabākās mājas ballītes kopā ar mazo Hugo un suni, kurš pielēkā līdzi. Šis process man ļauj gan izlādēties, gan uzlādēties.

Katra sieviete piedzimst ar sievišķības gēnu, tomēr katrai no mums sievišķība nozīmē kaut ko citu. Vienam sievišķības etalons ir lēdija, kura dzīvojas pa mājām, gatavo ēdienu, pieskata bērnus un uzkopj, kas arī ir smags darbs, citiem – sieviete, kura darbojas biznesā un tiek galā ar ļoti daudziem pienākumiem.

Mans subjektīvais viedoklis – sievietei pirmām kārtām ir jādomā par sevi. Viņai ir jābūt viedai, dzīves gudrai un izglītotai. Viņa nekad nepārstāj pilnveidoties un vienmēr domā, kāds ir nākamais mērķis, kuru sasniegt. Īsta sieviete pazīst sevi, apzinās savas stiprās puses un attīsta tās, bet nebaidās arī no vājajām īpašībām. Uz viņu gribas atskatīties ne tāpēc, ka viņa ir uzvilkusi kliedzošu kleitu vai uzlikusi lielāko cepuri, bet viņas gaitas, taisnās muguras un šarma dēļ.

Viņas acu skatienā ir sirsnīgums, mīļums un arī seksapīls. Viņa neseko pēdējiem modes kliedzieniem, jo tā ir rakstīts žurnālā, bet izvēlas to, kas piestāv. Viņa var būt kompetenta daudzmaz visos jautājumos, bet nekautrējas atzīt, ka kaut ko nezina. Viņai nav jānēsājas ar lieliem iepirkumu maisiem, jo viņa māk skaisti palūgt palīdzību vīrietim. Īsta sieviete neuzstāj, lai vīrietis atver viņai durvis, jo viņa ir tāda, kuras priekšā vīrietis pats grib attaisīt durvis.

Lielākā daļa Latvijas sieviešu ir ļoti vīrišķīgas – pašas ies un visu darīs. Dabā ir iekārtots tā, ka līdz vīrietim informācija aiziet lēnāk un viņš var domāt vienlaikus tikai par kaut ko vienu, kamēr sieviete – par desmit. Sievietes ar savu nepacietību neļauj vīriešiem pašiem augt un attīstīties. Arī es tāda biju.

Vīrišķīga sieviete nekad nedabūs sev blakus vīrišķīgu vīrieti, jo pievelkas pretpoli. Sievietei ir jābūt kā cēlai rotai vīrietim. Nevis vizuāli – ar labāko augumu, skaistāko frizūru un brīnišķīgāko gaitu, bet ar acu starojumu, mīlestību uz sevi un apkārtējiem un savas vērtības apzināšanos. Dari jebko, kas tev liek justies sievišķīgāk, – staigā uz augstiem papēžiem, nēsā vairāk svārkus un kleitas, nebaidies būt vāja. Ja nepieciešams, atļaujies pietēlot vājumu, lai vīrietis sajustos vajadzīgāks un stiprāks, nevis noniecināts. Tās ir dzīves gudrības, ko var apgūt, tikai izejot tām cauri. Ir jāpieņem, ka sievietes un vīrieši ir no dažādām planētām. Tieši tāpēc mēs viņus mīlam un otrādi.

SINDIJAS VILDES KOSMĒTIKAS LĪDZEKĻU RECEPTES

Poras attīroša maska. Sajauc olas baltumu ar citrona sulu (vislabāk izmantot lauku olas!).

Skrubis zaigojošai ādai. Sajauc eļļu ar medu, maltu kafiju un pievieno greipfrūta vai citrona sulu. Ja vēlies maigāku tekstūru, kafijas biezumus aizvieto ar mandeļu vai kokosriekstu skaidiņām.

Sejas maska-skrubis. Samaltas auzu pārslas sajauc ar medu un nelielu daudzumu olīveļļas. Maska lieliski pabaro ādu un sakalstot darbojas arī kā skrubis.

Šokolādes maska samtaini mirdzošai ādai. Izkausē tumšo šokolādi (kakao sastāvs vismaz 70%) un pievieno sviestu, saldo krējumu vai eļļu, lai tā uz sejas nesacietē. (Pirms lietošanas pārliecinies, ka tev nav alerģijas pret šokolādi!)