Ēdam veselīgi! 3 svaigēšanas receptes
Dzīvesstils

Ēdam veselīgi! 3 svaigēšanas receptes

Jauns.lv

Arvien populārāks kļūst zaļais dzīvesveids un daudzi no mums cenšas ēst pēc iespējas dabiskāk. Kasjauns.lv piedāvā receptes, kurās ēdiens netiek termiski apstrādāts.

Ēdam veselīgi! 3 svaigēšanas receptes...

Receptes piedāvā restorāna Raw Garden pavārs

Jēkabs Milzarājs

Burkānu un ingvera zupa

Avokado šo zupu padara tekstūrā krēmīgu un garšā sātīgu. Svaiga sarkanā paprika ir lielisks C vitamīna avots.

2 porcijas

15 minūtes pagatavošanai

Mazs ingvera gabals

½ tējkarotes asās paprikas

Sāls

Svaiga paprika, melnā sezam sēklas un maurloki – rotāšanai

Gatavošana

1. Visas sastāvdaļas kopā sablenderē, līdz veidojas viendabīga, mazliet bieza masa.

2. Rotā ar paprikas kubiņiem, melnām sezama sēklām un maurloku.

Viegla, veselīga un vienkārši pagatavojama uzkoda, ko īpašu padara riekstu siers. Starp citu, ar riekstu sieru lieliski vari aizstāt tradicionālo krējumu arī tad, ja negrasies kļūt par svaigēdāju, taču labprāt eksperimentē ar garšām.

2 porcijas

15 minūtes pagatavošanai + vismaz stunda biešu marinēšanai

Sastāvdaļas

2 bietes

½ citrona

Sāls

Valrieksti un spinātu lapas rotāšanai

Riekstu sieram

100 g Indijas riekstu

½ laima

Sāls, pipari

Mazliet pētersīļu, ingvera, ķiploka

Gatavošana

1. Bietes nomizo un sagriez plānās šķēlītēs. Vismaz stundu marinē biešu šķēlītes sālī un citrona sulā.

2. Riekstus samal ar ūdeni, laima sulu, sāli, pipariem, ingvera gabaliņu, ķiploka daivu un pētersīļiem. Riekstu sieram jāveido viendabīga bieza masa.

3. Kārto tornī biešu šķēles, pa vidu katrām divām šķēlēm liekot karoti siera. Rotā ar maziņām spinātu lapām un valriekstiem.

Ķiršu kūciņas ar mandeļu krēmu

Lielisks deserts, kura pagatavošanai, ja vien veikti priekšdarbi, nevajag ne daudz laika, ne konditora iemaņu. Galvenais ir zināt metodi!

3 kūciņas

1 stunda pagatavošanai + 2 līdz 3 vēsumā

Vajadzīgs pamatnei

½ glāzes smalku mandeļu miltu

½ glāzes rupju mandeļu miltu

1 ēdamkarote dateļu pastas

1/4 glāzes agaves sīrupa

1/4 glāzes kokosriekstu eļļas

Šķipsniņa (vai pēc garšas) jūras sals

Pildījumam

3 glāzes ķiršu

50 ml agaves sīrupa

0,6 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Svaigas un saldētas ogas, svaigas piparmētras – rotāšanai

Mandeļu krēmam

1/3 glāzes 2 stundas mērcētu Indijas riekstu

1/3 glāzes kokosriekstu mīkstuma

80 ml agaves sīrupa

30 ml filtrēta ūdens istabas temperatūrā

2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas

1/3 ēdamkarotes mandeļu ekstrakta + vēl 1/3 tējkarotes

1/4 vaniļas pāksts

Šķipsniņa (vai pēc garšas) jūras sāls

Gatavošana

1. Traukā sajauc ķiršus, agavi un vaniļas ekstraktu un uz trim četrām stundām liec dehidratorā.

2. Pamatnei visas sastāvdaļas samīci viendabīgā masā, kuru izliec un izlīdzini metāla formītēs. Pārklāj ar pārtikas plēvi vai foliju, liec ledusskapī.

3. Mandeļu krēmam visas sastāvdaļas liec traukā un sablenderē viendabīgā masā. Izņem no ledusskapja groziņus un iepildi tajos krēmu. Liec atkal vēsumā uz divām līdz četrām stundām.

4. Izņem formītes no ledusskapja, no formītēm izņem groziņus un tajos pa apli kārto dehidrētos ķiršus. Rotā ar saldētam ogām (smiltsērkšķiem, upenēm), svaigām dzērvenēm un piparmētrām.

Receptes: Jēkabs Milzarājs, restorāna Raw Garden pavārs

Teksts: Signe Šēnfelde, žurnāls OK/Foto: Andris Tone