Ēdam veselīgi! 3 svaigēšanas receptes
Arvien populārāks kļūst zaļais dzīvesveids un daudzi no mums cenšas ēst pēc iespējas dabiskāk. Kasjauns.lv piedāvā receptes, kurās ēdiens netiek termiski apstrādāts.
Receptes piedāvā restorāna Raw Garden pavārs
Burkānu un ingvera zupa
Avokado šo zupu padara tekstūrā krēmīgu un garšā sātīgu. Svaiga sarkanā paprika ir lielisks C vitamīna avots.
2 porcijas
15 minūtes pagatavošanai
400 ml svaigi spiestas burkānu sulas
200 ml svaigi spiestas ķirbju sulas
2 ēdamkarotes burkānu biezumu
1 gatavs avokado
2 daiviņas ķiploka
Mazs ingvera gabals
½ tējkarotes asās paprikas
Sāls
Svaiga paprika, melnā sezam sēklas un maurloki – rotāšanai
Gatavošana
1. Visas sastāvdaļas kopā sablenderē, līdz veidojas viendabīga, mazliet bieza masa.
2. Rotā ar paprikas kubiņiem, melnām sezama sēklām un maurloku.
Viegla, veselīga un vienkārši pagatavojama uzkoda, ko īpašu padara riekstu siers. Starp citu, ar riekstu sieru lieliski vari aizstāt tradicionālo krējumu arī tad, ja negrasies kļūt par svaigēdāju, taču labprāt eksperimentē ar garšām.
2 porcijas
15 minūtes pagatavošanai + vismaz stunda biešu marinēšanai
Sastāvdaļas
2 bietes
½ citrona
Sāls
Valrieksti un spinātu lapas rotāšanai
Riekstu sieram
100 g Indijas riekstu
½ laima
Sāls, pipari
Mazliet pētersīļu, ingvera, ķiploka
Gatavošana
1. Bietes nomizo un sagriez plānās šķēlītēs. Vismaz stundu marinē biešu šķēlītes sālī un citrona sulā.
2. Riekstus samal ar ūdeni, laima sulu, sāli, pipariem, ingvera gabaliņu, ķiploka daivu un pētersīļiem. Riekstu sieram jāveido viendabīga bieza masa.
3. Kārto tornī biešu šķēles, pa vidu katrām divām šķēlēm liekot karoti siera. Rotā ar maziņām spinātu lapām un valriekstiem.
Ķiršu kūciņas ar mandeļu krēmu
Lielisks deserts, kura pagatavošanai, ja vien veikti priekšdarbi, nevajag ne daudz laika, ne konditora iemaņu. Galvenais ir zināt metodi!
3 kūciņas
1 stunda pagatavošanai + 2 līdz 3 vēsumā
½ glāzes smalku mandeļu miltu
½ glāzes rupju mandeļu miltu
1 ēdamkarote dateļu pastas
1/4 glāzes agaves sīrupa
1/4 glāzes kokosriekstu eļļas
Šķipsniņa (vai pēc garšas) jūras sals
3 glāzes ķiršu
50 ml agaves sīrupa
0,6 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Svaigas un saldētas ogas, svaigas piparmētras – rotāšanai
1/3 glāzes 2 stundas mērcētu Indijas riekstu
1/3 glāzes kokosriekstu mīkstuma
80 ml agaves sīrupa
30 ml filtrēta ūdens istabas temperatūrā
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
1/3 ēdamkarotes mandeļu ekstrakta + vēl 1/3 tējkarotes
1/4 vaniļas pāksts
Šķipsniņa (vai pēc garšas) jūras sāls
1. Traukā sajauc ķiršus, agavi un vaniļas ekstraktu un uz trim četrām stundām liec dehidratorā.
2. Pamatnei visas sastāvdaļas samīci viendabīgā masā, kuru izliec un izlīdzini metāla formītēs. Pārklāj ar pārtikas plēvi vai foliju, liec ledusskapī.
3. Mandeļu krēmam visas sastāvdaļas liec traukā un sablenderē viendabīgā masā. Izņem no ledusskapja groziņus un iepildi tajos krēmu. Liec atkal vēsumā uz divām līdz četrām stundām.
4. Izņem formītes no ledusskapja, no formītēm izņem groziņus un tajos pa apli kārto dehidrētos ķiršus. Rotā ar saldētam ogām (smiltsērkšķiem, upenēm), svaigām dzērvenēm un piparmētrām.
Receptes: Jēkabs Milzarājs, restorāna Raw Garden pavārs